top social

Tuesday, 31 August 2010

Malam Merdeka..:)

hey all!..Merdeka lagi :D

suasana malam merdeka haritu tidaklah semeriah seperti tahun-tahun yang lepas.... aku,Anastasia,Philliana,Orphy and Chris merantau mencari tempat untuk join "countdown"..malangnya semua tempat yang kami pergi seperti Dataran Merdeka, KLCC, dan Stadium Bukit Jalil semuanya lenggang dan seperti tidak ada apa-apa berlaku....akhirnya kami berlima sepakat singgah di Sunway City sebab kelihatan ramai orang...Beberapa minit je nak pukul 12 tengah malam, kebanyakan orang sudah bersedia untuk melakukan "countdown" dan melihat bunga api seperti tahun-tahun yang lepas.........masa terus berlalu..."countdown" yang dinantikan seperti kebiasaanya tidak berlaku..then bunga api yang dinanti-nantikan oleh orang ramai pun tidak kelihatan......akhirnya orang ramai mula bersurai dan balik dengan riak wajah yang "kurang teruja"....kesimpulannya, bulan puasa jatuh pada bulan kemerdekaan..so kena bersederhana la jangan terover sambut ^^........apa-apapun kami berlima tetap ada "feel" merdeka dengan menyanyikan lagu patriotik sepanjang jalan..;p..(macam terover pun ade juga uishh!..:)

last station(1.30+am)...kami pergi makan nasi lemak panas & otak-otak kat PJ....setiap seorang dari kami makan lebih dari satu bungkus nasi lemak (awal-awal pagi pun berselera giler..adoii:)!!...sejujurnya aku bukan seorang yang suka otak-otak tetapi aku nak berkata jujur juga bahawa aku suka otak-otak kat gerai PJ aritu..;p (terasa nak makan sekarang pun ade..heee)


"jangan hanya merdeka di mulut....tapi selamilah erti kemerdekaan dan lakukan yg terbaik!..anda adalah penentu kepada kemerdekaan diri anda & juga negara!...chaiyokk malaysia!!" ....madeline



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...