top social

Saturday, 14 May 2016

Kl-Penang aku datang

Hi Saturday!!!
Morning!!!
1. Harini saya pegi penang lagi. Pagi-pagi dah pegi airport guna motor and itu pertama kali saya naik motor jalan jauh. Thanks tuan motor 😉. Motor baru.
2. Saya hampir tertinggal flight. Ingatkan boarding pukul 8 lebih pagi rupanya 7 lebih...nasib baik sempat.
3. Orang beratur saya terus jadi yang terawal. So apalagi snap.
4. Now orang busy masuk flight saya sempat tulis entry.
5. Okay wish everything fine. Dah call famili. Everytime pergi jejalan my parents and my sister orang paling first saya bagitau. So anything happen biar mereka tau dari saya sendiri dari orang lain. Hehe okayy adioss.. see ya!
6. Ada pesawat besar singgah sini KLIA jap lagi..bangga kejap. Hueeee morning sunshine..dalam belon berblog. Saya duduk sebelah mamat british. Manis.
Tq.

Updated entry dibawah. Kejap je da sampai penang..


Thursday, 12 May 2016

Thursday sayings..

Hi to all!!

Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle okay! As with all matters of the heart, you'll know when you find it.

Reality is always true to itself. When you’re in harmony with it, you experience bliss. As soon as you are not in harmony with it, you experience pain. This is the law of the universe; it is the way things are. Nobody gets out of this law.

There is nothing either good or bad, but thinking makes it so and feeling good about yourself is the best sleeping pill of all. smile:p

But first, let me take a selfie!!珞



My bff said, "selfie is the best treatment for stress." haha.. Tq ross.

Wednesday, 11 May 2016

Mutiara Kata


11/5/2016

Holla. 
Mutiara kata buat renungan dan pedoman kita bersama okay 😊.

"Semalam adalah suatu kenangan hari ini adalah suatu kenyataan manakala esok adalah suatu penantian. Kenangan semalam hendaklah kita simpan buat pedoman di hari depan dan kenyataan hari ini hendaklah kita tempuhi dengan tabah tetapi kita juga harus bersedia untuk menanti hari esok yang merupakan suatu penyeksaan. 

Menyedari kesalahan sendiri adalah lebih baik daripada menegur kesalahan yang dilakukan oleh orang lain. Hal demikian kerana menilai diri sendiri adalah jauh lebih susah dari menilai 1000 orang lain. 

Sesungguhnya dunia itu mengkhayalkan."

Sekian.💇

Terima kasih buat anda yang membaca. Sesungguhnya membaca itu boleh menambahkan ilmu dan dapat meningkatkan daya pengetahuan kita.👍👌👍


*****


Selfie pagi-pagi sebelum diri focus menghadap kerja demi menambahkan rezeki. 😅.

Tuesday, 10 May 2016

Menyambut pagi

Selamat pagi Selasa semua!
Awal-awal pagi dah sampai office. Orang cakap waktu pagi adalah waktu terpenting untuk memotivasikan diri kita. Jika hari kita dimulai dengan mood ceria dan berfikiran positive, nescaya kita akan mendapat hari yang indah. Jadi, sambutlah pagi kita dengan senyuman dan damai di hati okay. Walau sebesar manapun masalah yang dihadapi, bersabarlah kerana setiap permasalah hadir untuk menguji nilai ketabahan seorang insan. Ambil sudut positif dari setiap masalah dihadapi. Jika kita banyak memikirkan buruk dari yang baik, itu hanya menambahkan beban masalah yang ditanggung dan akhirnya memakan diri. Hidup sentiasa tidak tenang. Hidup yang tenang lahir dari jiwa yang sentiasa bersyukur kepada Tuhan. Setiap agama di dunia mengajarkan umatnya supaya sentiasa bersyukur dan menerima takdir yang telah ditetapkan untuk dirinya. Tiada satupun agama yang kejam. Yang kejam itu adalah umatnya. Dan jangan kita mudah menghakimi seseorang itu kerana kita tidak layak untuk menghakimi. Selayaknya kita ialah menghormati serta melayani sesama insan sepertimana diri kita ingin dihormati dan dilayani. Apa-apapun, hidup itu indah jika kita tahu menghargai baik buruknya. Okay itu je untuk hari ini hhee.

Anyway..gambar dibawah diketegorikan diluar topik heheeee.. :D


yo yo je tgk jam..yang sebenarnya itu posing yang tak menjadi. Biar jadi tatapan generasi nanti-nanti hihi. Manatauu dah tua boring-boring boleh la throwback.. hahaha. Selasa mood baju kurung. Baju beli sebab teruja nak join member beraya. Tak lama lagi puasaa..buat yang muslim. Selamat berpuasa. Wish advance hehe.


Tadaa..ini dia tempat mengais mencari bersuap-suap nasi..huhuee. Btw wallpaper supernatural theme kat desktop tu sentiasa menemani dimana sahaja pc kerjaku berada. 


Sekian dan terima kasih.
- Imperfect me.


Friday, 6 May 2016

Totally Me!


My Motto In Life

I feel the same way. hahaha

 I buy myself so many PRESENTS! presents from me for me :)=

Perfect satisfaction!!

:D

TGIF .

Thursday, 5 May 2016

Sunrise

How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard. So much to remember.☺

Wednesday, 4 May 2016

Loyar buruk sebentar

Alkisah Me and boss (different dept) berloyar buruk sebentar haha:
Bos : Knapa u slalu snap invoices?
Me : Nak buat payment.
Bos : Why snap?
Me : Send to my boss via whatsapp and ask her to advise. More cepat ma..and can reduce my F.Y.I email volume jugak la boss. Too much email sudah ma hehe. Too much to handle haha.
Bos : Ooo good2..betul jugak u cakap..cepat settle kerja. Email kena baca banyak right.
Me : Yaa correct! plus whatsapp got fun stickers too la boss. So reply with funny2 stickers instead of "thank you" hihi. Casual sikit and less stress. Have lots of work to do mcm benggong sudah ni..always typo haha.ayoyoyo.
Boss : haha ayoyoyo biggest problems tu.
Me : hahahaha aduiiii.
Tamat. Rojak itu normal. Okay take 5 nak abis. Keja kejaa !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...