top social

Monday, 31 December 2012

bye-bye 2012 wlcm 2013


Happy New Year-2013




To 2012,

In  bad times and good, I have never lost my sense of good things for life.....
Thanks everyone....









Sunday, 9 December 2012

Beranak ke bersalin.....:)~


Toing Uolls!!!!
Terasa lama pulak Iolls tak post entry kat blog ni....hueee.
Kalau Uolls tanya Iolls alasan kenapa Iolss jarang berblogging..Iolss pun tak tau nak jawab apa kat Uolls...terus terang Iolls ikut mood je..kalau rajin Iolls blogging, kalau malas Iolss baring :)x ( errmm pernah malas kew..hahaha perasan!)

Ni Iolss nak share senonet cerita kat Uolls otteyyyyy........

Rabu lepas time lunch dengan member opis, tetibe sorang member ni tanye soalan cepu gangsa ~ "Eh, sakit tak kalau nak lahir anak first??"..semua tergelak..tengah makan pun nak cite pasal beranak kew...hahhaha...

Nadia (nama sebenar) : Weh, mesti la sakit...ramai member kata sakit..adoiii!!!... (tetibe plak die ni kesakitan...... ermmm apa yang sakit ek??? haha syyhhhh....)
Wani (bukan nama penuh) : Mestila....dah la anak first kompem-kompem sakit...nape awak nak beranak kew hahaha??
Nadia : Orang kata....kalau mati time beranak nanti jadi sundel bolong la weyyy...
Aku menyibuk : Betul ke?? Sundel bolong ngan pontianak tu saudara kan?? Semua tu mati beranak la ek??
Nadia & Wani : ye la kot...haha
Wani : Eh....bukan orang beranak tu mati syahid ke.. apasal jadi hantu pulak?? Ni gerenti si Nadia ni banyak tengok filem hantu...hahaha
(ayat si wani ni yang tak boleh blah...nasib baik la kat kedai makan, kalau tidak mbhuahahahahahaha besar-besar la jawabnyerrr wakakiiii......)
Nadia : Itulaa tak boleh percaya juga tapi cube tengok cite sundel bolong, seram weh tengok perut die..bla..bla..bla....
Wani : hahaha tak habis-habis...plawok..plawok..plawok!!!

Aku yang dari tadi tak habis-habis gelak..nak menyampuk pun takda point...nak cite lagi panjang kat korang pun aku tak boleh daa..limit sampai kat atas tu jeww yea..yang lain-lain p&c ekk...hueeee :))=



 PUSH!!PUSH!!PUSH!! pusshhhhh..!!





Gambar tiada kaitan dengan orang yang mati beranak atau yang tengah meneran anak....(/-_-\)


Monday, 3 December 2012

In God's Time



Most of the time when we ask God for answer,
we expect to receive our exact wishes.
We're often impatient about getting what we desire,
But God feels at the time it's not what we required.
What we want is not always what we need,
Simplicity should be practiced in the lives we lead.
Be patient and wait for His goodness to unfold,
For the reward is great, far more precious than gold.
Perhaps what we want is not what we deserve.
What's best for us, God will reserve :))= 


update:7AM :)



Sunday, 2 December 2012

Giant ~


Nak cite apa??? Hurmm.... Sebenarnya tak ada apa-apa nak cite la...hueee :))) Susah sangat ke nak cite?? alolololo cite je la..ceciter...ceciter...ceciter.....hahahah 
(nampak sangat peminat Hantu Kak Limah Balik Rumah ~ toingggg! :)x

Termenung depan laptop kecikaku lama-lama... kepala senget ke kiri, otak pun senget sekali....fikir nak tulis apa kat entry kali nih. Tempat memproses maklumat beku da weh.... Eh, jap jap tetibe terfikir ~ kalau kepala otak aku senget maksudnye, maksudnyer,... maksudnyeeeerr,....maksudnyeeeeeeeeeerrrrrr....rrrgghhhhhh.... haaaa......Takde Pape!!!!..hahaha kompem senget \#_*/~

**********************
Oh yea aku nak bagitau korang semua, yang aku bru je balik meronggeng dari Giant.. 
(yo ~ yo je kate baru balik sedangkan waktu sebenar balik dari Giant ialah tiga jam yang lepas..haha apa pun boley la machaaaa yereiiii!! :)~ 

Kalau yang biasa pergi Giant time hujung-hujung minggu ni kompem tau kat dalam Giant tu boleh dapat makanan & minuman  free... betol tak??  hahaha free la sangat ~ (mata hitam pandang ke atas tangan di dahi sambil mulut terlopong) aaa...aaa.. gerenti korang terus imagine camne la muka korang kalau buat camtu ek...hahaha canteq tapi beng**g!  Hari ni aku pergi Giant just nak beli makanan untuk aku sarapans bukan nak makan or minum free tauuu.. :)] Tapi kalau dah ada Promoters MAKANAN Bersama Makanan Freenya memang aku akan singgah sebentar and then buat-buat tanya harga untuk satu product makanan tu brapa pastu gerenti si promoters tu akan bagi rasa makanan or minuman dalam cawan keciknya yang kiut!!..tu yang sedap tuu..hahaha dasar No Shy! So, bagi yang takda bajet nak lunch time hujung minggu boleh la pusing-pusing dalam giant yea..hihik #_#

ta-daaa~~ Inilah dia makanan yang aku beli kat Giant tadi ~ bajet untuk sarapan selama 5 hari berturut-turut..yogurt Nestle fat-free la uols.....makan ni boleh menyebabkan proses membuang menjadi lancar..hehehe tak percaya?? lantak la korang nak percaya ke tak, yang pasti aku senang sikit nak bearraq kalau dah makan benda ni..huahuahua adios!



ada juga la cite nak kongsi bersama..haha okiee dokiee kongxi kongxi~


Sunday, 25 November 2012

I Miss This


 no words just ~ I Miss This ~




*
*

 4years after
"hi...do u want my numba???"


@_^


Wednesday, 14 November 2012

Gambar bikin guling


Ini sebab utama Kenapa kita harus menjaga gigi...:))=
*
*
*
1. (haaaaaaaaaa.....tutup mulut tuuu...!:)

2. (opocott!!)

3. (slurrpp..air liurku)

4.(heh..hey..hey..pagar tercabut)=

5.(cuit..cuit..!!..ngehhhh..he..he.)

*
*
*
*
*

haaaaa macam-macam la.....Dunia2x!!!

~(D_#)~


moonshine...




In many ways, Mars is very similar to Earth.....and here on earth, this entry is........(g_'g)


"I'm in a weird place right now. On one hand I am happy to be on my own. On the other hand I am in serious need of some company. I'm at a point in life where almost everybody has somebody and I'm left alone. Sometimes sheer loneliness makes me feel like running back to the other person but I know it is wrong. That is a short term solution, one that I know will lead to nowhere. I've not been alone for a long time and I've forgotten what it's like to be content with my own company. I shouldn't depend on anyone for my own happiness; that is something I know. But it is something which i find hard/don't quite know how to apply to myself. 

It made me think of the people I meet in life. The ones who walk in and are there to stay. The ones that walk in and then walk out, they either break your heart or make you sigh with relief. The ones who pass by and you didn't bother to get to know them, and you miss out on the chance of enriching your life. I opened up to 3 people recently: I walked out on one as fast as I walked in, one walked out on me and broke my heart, one was a friend from the past whom I have dearly missed. 

I also took a step back and evaluated the people in my life. I put them into 2 easy categories: those who are there through thick and thin and those who are there for the good times only. The former I'm going to keep like treasured gold, the latter.. well. Not a priority. Then I thought about you. Maybe you're already in my life but the time is not right yet. Or maybe you're someone I have yet to meet. Whoever you are, take your time. I am in no rush. I need this time to spend with myself, to find myself and to build a solid character. Hopefully when our paths finally cross, I will be a person worthy of you. 

Til then, live well." ~~

Amazing entry by my dear cousin, "Bungai Terong" ( It sounded a little similar/verysimilar to my situation so I thought re-post je la... :D love you kazeen~)


Monday, 24 September 2012

saying...

The beauty of life has always enthralled me. Even, when I seek it no more it fills my senses. When I close my eyes to it, it appears before me. When I have decided to ignore it, it grows within me.. the True Beauty of Life......

 
girlfriends :)

Saturday, 15 September 2012

Long live Maggie mee!!

Bila perut lapar di tengah malam..nak makan pastu buka peti sejuk tapi...~kosong~kosong~ong~ong..!! Then, trus buat muka merayu kat member minta mee maggie plus telur sebiji....

uhuhuhuaaaaa nak mamam


*Rasa macam tiada kaitan je title post ngan gambar budak tu..hihik ape pun boley la ~~




Thursday, 6 September 2012

He makes me Smile :)

hahaha

 He’s not mine!! but yeah... he makes me feel mhuahhaahaha ahacks!! :)~Some say smiling, like yawning is Contagious!!! (penyakit yang paling pantas sekali merebak atau berjangkit kat dunia la ni..hehe) Have you ever tried smiling at someone crossing your path, while walking along the street? Or have you smiled back at someone whom you’ve never met before? Whether you know that person or not, the tendency is that they will smile back.... (x caya sudah..:)= So, whatever the reason why you’re doing it, just go ahead and spread the happy bug! And even if the people you smile at don’t return it, just keep on doing it..because smiling lifts the spirits and keeps you young or awet muda..tak nak keww?? hehe...Anyway his smile is infectious, his laugh is contagious, and his constantly bla bla bla mmmm...I always want to see your smile babeh heeee .... :)=




xoxo lyn..

Sunday, 2 September 2012

Beraya hueee

Aloha!!! (ok, sebelum citer pasal beraya..just nak bagitau saya tengah dengar lagu Oppa Gangnam Style berulang-ulang kali dari tadi~addicted daa atoyaii... jap lagi I nak tiru la tarian oppa gangnam yang catchy tu :)..aaaaaaahhh sexy lady....op..op..op...op pa gangnam style!!!!..heeee)

Ok citer beraya pulak......ermmmmm (termenung kat screen laptop sambil kepala angguk angguk dengar oppa gangnam and fikiran kosong) Nak tulis apa ek? Nak letak title post apa?? aduyaii!! Lagu oppa gangnam je melekat kat kepala otak aku sekarang nih..:) Orang bijak pandai pernah kata "a picture is worth a thousand words"..so, untuk situasi sekarang yang tengah kontang idea..itu je la penyelesaiannya (errmm ye ke? malas la nak fikir..hehe) Apa-apapun janji ditepati.. ok la entry kali ni merupakan penganti hamper raya ~ khas untuk bekas supervisor serta senior saya di MHM dahulu, Nita & Wani....hamper raya versi online la kiranya hehek yang lain nanti2 la yerr xboleyblah ;p.. enjoy gambar!! (ambik gambar dari album nita ek..TQ :)~


Beraya di rumah Nita

3 orang bergaya sopan posing depan camera..~@_@~ Purple Ms. Wani, Coklat Ms. Nita and  Hitam En. Qayyum..hehe macam warna kulit la pulak ngeee :)=


Inilah muka kekenyangan ceria beraya di rumah Nita.... soto mama Nita memang sedap!!

*
*
*
then, beraya rumah En.Qayyum..hueee
Tema gambar di atas ialah SHOOT FOR PEACE!!. :)~ nak nampak nerd letew pose pkai spec..huee
haa..ni lagi satu model spec nerd!! tengah posing untuk  iklan colgate ke hape ni?? :D
 
Bergambar bersama-sama orang kuat MHM.:) Cantik lampu kat belakang...hehe

FREE Style bersama tuan rumah :)~ kenalkan yang manis berbaju purple kat hujung sekali tu adik Qayyum.. (sabar Zarif jangan nervess sangat...abangnya berdiri sebelah je..hehe) Oppss sebelum tutup entry nak sampaikan pesanan jap ~ Qyum, nti bgtau adik kamu, NitaWaniZarif nak tapau mee goreng yang dia buat okies hugo hugo..:)=

*
*
*

sekali lagi lampu...hueeeee :P oppa gangnam style..!!
THANKS UOLL !!

Wednesday, 29 August 2012

Batu Caves ~

Toing :P!!

Semalam bertanya : Nak panjat Batu Caves tak??
Hari Ini menjawab : Jom..........!

Inilah kali pertama saya panjat tangga Batu Caves. Bila fikirkan balik sebelum memanjat tu, ibarat lirik lagu tak tarcapai akal ku bila mengingatkan tangga batu caves yang tinggi dan curam...~mampukah?? larat ke tak? gerenti panjat separuh je la..bla...bla..pot pet...pet pot..haiss tak habis habis ion -ve kat fikiran.. suhhh..suhhh....Hakikat sebenarnya saya dengan member ~ Azi, Qayyum and Ika berjaya menawan tangga Batu Caves dalam masa 7 minit sahaja..hebat tak hebat :))?? Bagi yang tak pernah ke Batu Caves, memang korang imagine tangga batu caves tu tinggi dan susah nak tawan kan? ala tak mengaku letew kalau cakap tak der..ego kew :)?..Bila dah berjaya panjat..nak naik turun berapa kali pun boley..kesimpulannya (ayat karangan) kami sungguh teruja..anyway trima kasi AziQayyumIka dapat juga saya entry untuk update blog..hueee muahhh kamu~~

Habis je kelas, terus pergi Selayang, then lunch kaw-kaw kat pizza hut dahulu sebelum memanjat. Pastu tanpa tukar baju atau seluar..kami dengan gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati terus shoot pergi ke Batu Caves just tukar kasut dalam kereta sahaja....misi lancar ~ Tak lengkap rasayerr kalau tak letak gambar sekali..so, untuk naikan saham blog, inilah dia pics lawa kami~ enjoy de costa rica ayam mencacos!!


Menu utama sebelum memulakan misi "Panjat Batu Caves"... haiss sedapnyerrrr pizza!!

Inilah dia geng panjat~ Ika berbaju biru ayu bertudung, Azi manis berkaca mata skema, Qayyum..?? errmm nak descripe apa pula dia nih..haha ok ~ Qayyum berbaju kelabu..bila angin dia keluar semua jadi haru biru..ngee maaf zahir batin...\(%)/

We  are FOODIES!!! ~x_x~
*
*
*

 Here we go!!!

Muka sebelum panjat tangga Batu Caves..ala-ala muka kanak-kanak ribena :')= 

Antara monyets yang bertuah kerana dapat masuk dunia blogging huheee :)~ Tapi kenapa pemalu sangat ni monyet...?? Tiada seekor pun nak tunjuk muka kat I..sobsss...sobss...tak nak kawan la :)=!!..(sometimes kawan-kawan aku sendiri pun ada juga perangai monyet tapi agak berotak la sikit heee..:D)

cewah~~pewittt!!! (tak ade idea nak tulis apa ke apa..ntah ape-ape la..ngeee)

gambar dalam Batu Caves..


~0_0~


Cuba baca and teka kami buat apa kat pic atas..orang otak cair pun tak gerenti dapat teka dengan betul. Tapi kalo tekaan korang tepat, memang otak mendidih la jawabnyerr..!! Nak tau apa yang kami buat~ jeng..jeng..jeng..hehe just enjoy gambar yang lain dulu last nanti saya bagi jawapan..kalau tak sabar sangat scroll down je lerr.. :P

kami di dalam gua, dapat minum soya..yeay!! ekauu ada??

pewitttt!! saya manyak suka  sama ini gambar oo.. bashita leyy..

sejuk mata memandang...luas hidung bernafas..tarik nafas dalam-dalam...pluppss bertuah punya taik burung!! #_#
*
*
*
Selepas berjaya memanjat Batu Caves..

Hoorayyyy!!!! muka kanak-kanak ribena dah bertukar menjadi remaja milo hehe

*
*

Jawapan untuk yang kami buat tadi ialah "CAVE".. tapi huruf "E" agak cacat cakar ayam sikit la..:')=
nak tahu jari siapa..emm biarlah rahsia..hueheee

Sunday, 26 August 2012

heart melt...


it does not matter how a person may look, because it's not by the cover we judge a book. When we learn to look at the inside more deeply, we begin to comprehend the real meaning of beauty....by genevieve wong-midnight with God


Saturday, 18 August 2012

Alkisah Corn Flakes Cookies & Dadih.....

HOLAA!!

Teringat janji ngan member nak buat entry mengenai proses buat cornflakes cookies and dadih untuk berbuka puasa beberapa harri yang lepas...so sini kita mari......*_^


Bahan-bahan untuk Corn Flakes Cookies and Dadih...

 Cornflakes Cookies
Corn flakes, Kacang badam, Honey & Buttercup (mentega pun boley)

Dadih
Satu paket serbuk dadih-apa-apa perasa ikut mana suka (saya jagung)
Satu tin susu cair (400ml)
Jagung Tin
3liter air
Gula 

*
*
*

 
Mula-mula bakar kacang badam pada suhu yang bersesuaian sehingga kekuningan. Kemudian blend kasar.

Masukan Gula sedikit, Buttercup & Honey ke dalam periuk dan meltkan di atas api yang perlahan. Kacau berterusan sehingga sebati menjadi cair kekuningan... Lepas tu, angkat periuk dan tuangkan ke dalam bekas corn flakes dan gaulkan perlahan-lahan (nak gaul cepat-cepat pun boley...!:)..Jangan lupa campurkan dengan kacang badam bakar yg telah diblend kasar tadi. Pastikan semua campuran tersebut disadur sebati.. baru la rasa ummphhh sodap!!! Heehehe senyum :))=

 Setelah semuanya sebati, apa lagi.....tuangkan/masukan ke dalam bekas letak biscuit kaler pink ( tak pasti pula apa nama benda tu..google plz! )~ Lepas tu, bakar dalam oven dengan suhu 120 selama 15-20minute. Rajin-rajin la check oven tu jangan sampai cornflakes jd coklat-itam..ngeee

Inilah dia rupa orang penting belakang periuk Cornflakes Cookies ni.. yang dara namanya Aziah Aziz, nama glamor Azi... yang uda pula namanya Qayyum Putra, nama yang tak seberapa nak glamor Qoy. Kedua-duanya memang ada bakat dapur yang terpendam. Kalau nak ikutkan sukatan bakat yang ada, memang keduanya berbakat tahap pinggan mangkuk yang bertimbun!! ouchh sink~(:xoxo:)


haaaaa masak....!!! sejukkan sekejap dan simpan dalam bekas tertutup rapat....seriusly rangup and sedap yowww..!

Inilah dia Cornflakes Cookies Azi ngan Qayyum.. Jumlah sebenar ada 3 bekas. Mana hilangnya bekas yang satu lagi??? hohoho misteri terungkai di jamban >.<

*
*
*

DADIH

Bersihkan bekas dadih mini yang baru dibeli -sebanyak 50 bekas kiut miut dengan harga RM6 lebih.

Untuk resepi dadih ni simple mimple je... Untuk satu paket serbuk dadih tersebut -- Sila jerang 3liter air (bersamaan dengan 2 botol air mineral besar) bersama-sama dengan 400ml susu cair dan gula ikut suka tapi jangan terlampau manis. Sekali-sekala kacau sehingga mendidih sedikit dan tutup api. Lepas tu, masukkan serbuk dadih dan gula buah-buahan yang ada disertakan dalam paket. Kacau sehingga sebati dan setelah rata tuangkan ke dalam bekas yang kiut miut tadi. Sambil tuangkan, letakkan juga beberapa biji jagung tin ke dalam bekas dadih tadi untuk tambah rasa asli dadih perasa jagung tersebut. Then, biarkan sejuk kejap dan masukkan ke dalam peti sejuk. Jangan tutup bekas sebelum sejuk...biarkan tanpa penutup sehingga dia betul2 menjadi dadih..kalau degil juga nak tutup, jangan tutup rapat pastikan udara boleh masuk ke dalam bekas dadih...okies~sudah..sudah.. sila tutup mulut..hueeee

Beberapa jam kemudian ~ Inilah dia rupa dadih yang dah siap. Satu paket dadih bersamaan dengan 44 bekas dadih yang kiut miut. slurrrpppppp!!!!

*
*
*

* Selamat Hari Raya Semua !!
( kepada member yang dapat cornflakes cookies & dadih homemade free-you're welcome..:))=



Friday, 10 August 2012

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...