top social

Saturday, 31 October 2009

makanan kegemaran gue..-->"bontot manuk"..nyumyumm**

ola..rindu ku gai blog ku to arr....arito aku just ka post pasal aku ngau kwn ku ana selalu ja meli bontot manuk ba shah alam to..lgpun enda jauh ari kwasn rumah kami...apalagi beli la tapi mimit2 ja hehe..tapi ka nyadi ke kisah ia..time meli bontot sarinya tua ia syok ja berandau coz pikir nadai urg la paham lbn tua ia speaking ibanz...tapi dalam tua ia syok berandau tetiba ja lelaki ke bisi dalam kereta sepiak tua ia bediri nanya penatai kami duai....ingatkan ukai urg iban coz gamal ia pure malay....Enti meda gamal tua ana terkejut maya nya kurasa kalah beruk..enda nemu keni ka nyawab soalan ia nya even senang ja jawapan ia...Ukai apa bha sebedau nya mayuh amai utai ke dikerandau ke tua ia ba depan laki nya termasuk la tetucum ngerara bini ia meli bontot manuk nyu seplastic....sekali ia nanya tua ia dlm jako iban aduh..blushing ow!!....emm enti urg nya bisi terbaca ke blog ku to...sori ari tua ana enti ia bisi ninga utai ke enda patut didinga ia...ku jamin nadai la...kan ana?..orait!..:P nyangkung mamam bontot..










laban suah mai meli bontot manuk ..mansa ja pan dikangau ke akak nyual nya bontot ayam....enda puh ku enti asuh meli nya ari2 ....kolesterol seh..heheh

Friday, 23 October 2009

BAJET 2010 MALAYSIA


Selesai sudah pembentangan Bajet 2010 oleh PM petang td [23/10/09]. Ini adalah kali pertama saya berminat untuk menonton pembentangan Bajet secara langsung di kaca tv(*_*). Sebelum ini siaran langsung mengenai pembentangan bajet adalah rancangan yg paling membosankan bagi saya. Tetapi sekarang saya rasa saya perlu menonton rancangan tersebut dan saya sendiri sukar nak mempercayai bahawa saya memang menantikan siaran langsung pembentangan bajet 2010 ini di TV3...terutama sekali mengenai bajet yg diperuntukan bg pembangunan di negeri Sarawak serta bajet untuk sistem pendidikan serta kebajikan golongan pelajar..^_*

Kesimpulannya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Dato Seri Najib Tun Razak dan Dato Seri Mohamed Khaled Nordin, selaku Menteri Kementerian Pengajian Tinggi atas penukaran pinjaman PTPTN kepada biasiswa bg pelajar yg berjaya menamatkan pengajian ijazah sarjana muda kelas pertama bermula tahun depan 2010 atau erti kata lainnya pelepasan pembayaran balik pinjaman PTPTN bagi pelajar-pelajar yang memperolehi Kelas Pertama di Universti-universiti tempatan bermula tahun hadapan...so, secara tidak langsung langkah ini dapat dijadikan sbg pemangkin utk golongan pelajar di institusi pengajian tinggi agar x mensia-siakan pinjaman yg diberi dgn mndapatkn result yg cemerlang serta "keluar" sbg graduan yg "berkualiti"......--> 1Malaysia! <--





Semua susunan bajet 2010 terdapat dalam briefcase "Pak Najib" kat pic atas tu. Sekiranya anda ingin mengetahui secara terperinci , DOWNLOAD je teks ucapan penuh BAJET 2010 MALAYSIA di laman web Kementerian Kewangan Malaysia dlm format PDF..so, jgn mimpi nak copy paste yea..hehe..okies ORAIT!!..^_^


** RAKYAT DIDAHLUKAN,PENCAPAIAN DIUTAMAKAN, 1MALAYSIA **

Wednesday, 21 October 2009

Revolusi atau evolusi...????


manusia dengan handphone


siput.& 'bebola"..hehe[cangkerangnya]



rumus science dulu & sekarang

lelaki!..lelaki!!


saiz perut dan tv..*_)


hehehe...si handsome dgn si macho..:)







pakaian wanita dulu & sekarang..[aduh, terlebih sudah!!!]...

Tuesday, 20 October 2009

Google Toolbar 5 untuk Firefox

Google Toolbar makes Firefox Chrome like! --0_^--best gak..emmm*)

sekiranya anda pengguna setia Mozilla Firefox tetapi suka akan features yg diperkenalkan oleh Chrome@Google Chrome(macam aku!), tak perlulah anda fikir susah2 untuk memilih nak guna browser yg mana satu coz Google telah mencipta beta edition terbaru[Firefox Toolbar 5] bagi Google Toolbar untuk kegunaan Mozilla Firefox yg fungsinya hampir sama dgn Google Chrome.

Fungsi Firefox Toolbar 5 ini yg hampir menyamai Google Chrome ialah, apabila kita membuka a new tab, kita terus boleh melihat small thumbnails bagi websites yg selalu kita kunjungi(up to 9) serta recently-closed dan bookmarked pages.Thumbnails ini boleh di edit atau dipindahkan mengikut citarasa sendiri.Selain itu features ini juga dapat disabled sekiranya pengguna lebih menyukai fungsi Firefox yg asal.[sila adjust di Google Toolbar options yg ada simbol spanar' di bahagian toolbar]. Di samping itu, pengguna juga boleh access mereka punya complete browser history daripada page itu sendiri. semuanya mudah dan pantas(macam promoter plak). Tambahan lagi kita juga boleh restore an accidentlly closed tab secara cepat tanpa menaip semula URL tab tersebut.....semuanya di hujung jari anda!..*_)


GOOGLE CHROME


1st browser aku guna IE, then Mozilla dan last sekali aku suka google chrome ni...ringkas dan cepat..tetapi masalahnya time nak download sumthin menggunakan realplayer@orbit kat Youtube x dpt nak download. kadang2 je dpt..emm=(..so, lepas ni aku guna browser 'musang terbakar' aku tu balik la sebab fungsinya dah hampir sama dgn chrome...neway..mmg best pun guna 'musang terbakar' ni..hehehe..aku pun baru download toolbar 5 ni td..
*
*
*
pic bawah-->rupa FIREFOX @ Google Toolbar 5 yg aku rasmikan sebentar td...still mamai lagi kot toolbar aku ni sebab tu la x keluar image kat thumbnails kecik2 tu..baru lagi la konon and malu2 kucing..tu pasal x tunjuk 'muka'..heeee*_^


Sunday, 18 October 2009

Bermain Bolasepak secara bogel

0_)...hairan termasuk penonton pun berbogel..hmmm...harap2 penonton yg menonton bola sepak ni dirumah x meniru gaya mereka ini..hehehe..-kureng!-



...dunia2x!!

Friday, 16 October 2009

Happy Diwali 2 all :)


Olla!...>


HAPPY DIWALI to all my Indian friends,Malaysians and to all people who celebrate this Festival of Lights all over the world....peace!^^=)


"festival of light"--[sebenarnya, ats tu pic time elektrik kena potong 2 bln yg lepas...hehehe]



LETS US MAKANS MARUKU & CELEBRATE DIWALI TOGETHER!!..harap2 dpt maruku free...hehehe=)

Tuesday, 13 October 2009

Michael Jackson This Is It Song+Lyrics

WONDERFUL SONG!!!...we luv u MICHEAL...



Here’s the 'This Is It' song lyrics by Michael Jackson.

This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real

And it feels as though I’ve seen your face a thousand times
And you said you really know me too yourself
And I know that you have got addicted with your eyes
But you say you gonna live it for yourself.

I never heard a single word about you
Falling in love wasn’t my plan
I never thught that I would be your lover
C’mon baby, just understand

This is it, I can say,
I’m the light of the world, run away
We can feel, this is real
Every time I’m in love that I feel


cho;

And I feel as though I’ve known you since 1,000 years
And you tell me that you’ve seen my face before.
And you said to me you don’t wnat me hanging round
Many times, wanna do it here before

I never heard a single word about you
Falling in love wasn’t my plan
I never thught that I would be your lover
C’mon baby, just understand

This is it, I can feel
I’m the light of the world, this is real
Feel my song, we can say
And I tell you I feel that way



beautiful voice & touching lyrics...i really like diz song...cant wait 2 see "This Is It" movie...0_*..RIP Micheal...we love you 4ever & ever..=)....bila boleh beli tiket ow?..ada kat panggung sini ke?..huhu..

Wednesday, 7 October 2009

habis exam dah...

emm..2 minggu ku dah enda update blog to coz bz ngau final exam ku...tapi nyu enda berasai dah habis ga exam ku sarito tadi....title student diploma pan lucut dah coz nya la exam last ku sbagai seorg student dip...so diato dah mula cuti sem la....=)...rindu maya ngenang semua kaban maya sekula to arr..hehehe..apa2 pun dah to aku still nyambung degree ba uni ko to baru[MSU]..=)

okies..agi ka 'belelak' udah exam to...


[bendar nagang diriempu muka facebook maya minggu exam...]


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...