top social

About Aciapai

Updated-Nov 2013

Masa tick tok begitu cepat. Banyak perkara berlaku dan berlalu. Busy kerja dan sometimes rasa seakan-akan sibuk tetapi tak paham benda apa yang disibukan sehingga masa utuk berehat terpaksa dikorbankan demi membuat sesuatu yang lain. Anyway, hidup sememangnya penuh dengan makna..Jangan mudah mengeluh kerana mengeluh tidak boleh mempermudahkan hidup kita melainkan kita perlu cekal menghadapi setiap kesulitan yang melanda kerana kehidupan itu adalah sulit dan itu adalah fakta.

Jika anda merasakan diri tidak berguna seperti mana orang lain ternyata anda silap menilai diri anda. Setiap manusia dilahirkan mempunyai kelebihan masing-masing. Mempunyai bakat serta kebolehan.Tidak perlu bertanya pada sesiapa kerana bakat dan kebolehan anda hanya anda seorang sahajalah yang tahu. Perbezaannya ialah bagaimana anda menggunakan bakat serta kebolehan itu untuk berjaya dalam hidup. Sebagai contoh bakat yang paling senang ialah tidur. Tidur merupakan satu bakat yang semua orang ada, tapi adakah sama cara tidur sesorang itu..berbeza bukan..? Kalau anda berbakat tidur lebih dari satu hari itu memang luar biasa..kalau tak bangun-bangun itu tandanya anda koma..So gunakan bakat tidur anda untuk mencipta satu anjakan positif dalam hidup bukan hanya tidur terliur semata-mata..hueee apa-apapun kebahagian atau kegembiraan yang anda harapkan bukanlah bergantung kepada takdir semata-mata, tetapi ianya completely and totally datang dari anda sendiri howkeyss :))=

Btw, sekarang saya permanently kerja sebagai finance staff dan merupakan pekerjaan yang tak pernah tersenarai dalam list cita-cita zaman kecil saya. Saya try buat kerja tanpa merungut..kalau ada maafkan saya ekk >.<..!! Tapi sometimes terlebih rajin sikit saya akan tambah extra income buat parttime job..

Ini passion saya-photography-...saya buat dengan penuh kasih sayang tau..haha

 Ini bila terlebih rajin dapat tambah $$$..kekeke masa ni temankan kawan saya, Rose. Baju merah tu boss kitaog. Selepas exhibition kat atas ni, boss tu selalu roger kalau nak kerja weekend dia pesan datang je.. Tapi bila fikir-fikir balik..biarlah masa weekend saya hadiahkan untuk diri sendiri berehat and hang out ngan kengkawan...itu pun perlu untuk hidup..bukan hanya $$$ semata-ma...anyway thanks for the opportunity maaa huggss!.. :)-
*
*
Hahaha cara-cara elak stress kat opis...macam ngeng je macam ngeng je..haha

 Siap ada ice-cream fuyoooo....jangan pisahkan saya dengan makanan okeyss thank youuu,,hihi

Thanks for reading...


_______________________________________________________________



Aloha uOlls....!!

Thank you for visiting Aciapai blog. I am not celebrity just a LADY Next Door >.<  I love to travel and experience different cutltures :Q~ My interest is in legends/mitos/history/thriller and love...all of these will make me read more, more, more and yeahhh morrreee.. :)~ My love for food make me difficult to loose my weight aisshhh!!! I will never love anyone the way I love food....wakikiki yelerrtu:)= My post mainly based on daily experiences and everything that I want to blog about...but sorry to politics world. I don't want to blog about politics and anything yang sewaktu dengannyerrr...heehee no hardfeeling for any Aduns or Anyone.. I just wanna say Gud luck ~ datos' and datuks' :!!/~

Okays...my blog was born on 27 January 2008..and my blog takde bahasa rasmi la uolls..sometimes I guna bahasa Malay..kadang-kadang English and bila mood terlebih I tulis dalam bahasa Iban and sometimes teringin juga nak tulis pakai bahasa Cina.... hahaha berangan sampai ke bintang tetibe roket pancit di balik awan.... haiishh terlebih sudah..hahaha..:P So now I choose bahasa Malay untuk details "About Aciapai" waaa gitu..... BM aku A1 kot time SPM tak nak la sia -siakan....haha nak menunjuk lettew!! ;\)x~



Helo kitty lagi u~guys... Korang boleh panggil aku Aciapai or Lynn or Payong or...ikut suka feveret korang la yeaa..walau nama sampai seribu sekalipun..orangnya tetap sama....hueehueee ^^

Al-kisah aku merupakan anak jati Sarawak..datuk berbangsa Iban, nenek pun ibanez, bapa aku Iban, mak pun Iban..takkan aku jadi India pulak! hahaha okayla uolls aku Iban Sarawakian an an an tapi aku ada best friend berbangsa India time high school dulu heehee......haishh loyar buruk nampak..ngeh3

Aku seorang pempuan yang kadang-kadang terperasan baik (hahaha boleh jadi calon menantu pilihan tahun depan dan tahun-tahun seterusnya..hihik). Aku merupakan bekas student accounting kat university terchintaaa, MSU Shah Alam. October 2012 merupakan bulan last aku sebagai seorang degree student.....So, habis je belajar aku busy kaki mencari kerja demi menjamin masa depan anak-anak aku nanti kekeke... Finally, hasil keunikan resume yang aku buat (hahaha ayat tak sedar orang) akhirnya ada juga DUA TIGA company panggil aku datang intebiuu (intebiu tak pernah tak nervess.....) and now aku baru dah dapat kerja sebagai seorang inventory assistant uolss.. ^^


Aku anak kampung....yang ada degreeeee , jadi kuli ada jawatannnn....memang sepadannnn..... baik bah kaw itu, aku takot tergoda nanti jiwaku terseksaaaa..... (hahaha sekali dua kali ubah lirik lagu Anak Kampung Jimmy Palikat tak apa la kan kuikui :~) 



Gerenti korang senyum kan tengok gambar aku kat atas ni.. btol x... betol x??...hahaha perasan tak nak mampus la aishhh!! Aku suka gila-gila..tapi aku tak gila uolls..kadang-kadang kalau terlebih isi gila tu nak manja-manja lettew...ueeekkk menggatal nampak opppsss!! kehkehkeh


Aaahhh satu hal lagi....aku bukan peminat Chocolate and tak boleh terima Cheese..... tapi sebab dasar BAIK and suka JAGA HATI (ahakss!! )..kalau orang bagi tu aku terima je uollss.. Contohnyerr pic lama kat atas tu.. tu pic masa zaman muda-muda lagi zaman nak kenal2 nak tawan hati bagai....ada someone bagi hadiah cokelat la uolls... aku makan sikit je selebihnyerr members aku rembat.... Tapi tak apa, yang penting reben yang menghiasi cokelat tu aku simpan...sentimental value tinggi tuuuu ngeh3 (sekarang lupa pulak kat mana letaknya reben itu )
 ~ Cinta Cokelatku Basi Atoyaii ~


hahahaha... Orang bijak pandai kata A picture speaks 1000 words... Sometimes, 1000 words yang orang lain explained pun tak semestinya match dengan sekeping gambar tu..aishh macam-macam la.!!. Nak tahu sangat tanya la sendiri tuan punya gambar :D....Tapi, kalau tuan punya gambar dah meninggal camner pulak yea???...Jawapannyerr Sila Jangan Busy Body sudey...hahaha ~~~


aloooo nak bagitau korang juga yang aku ni obsessss dengan Micheal Jackson....Teringat time MJ meninggal...memang SEDIH la uollsss...sedih la aishhhh tak nak la citer sedih2 nih..:((~


So, kalau nak mengorat tu..errmmmm akan dipertimbangkan la peeewwwwitttt hahaha!!!!

Saya suka la...orang mengorat saya ahaksss  >.<  EGO la korang kalau mengaku Tak Suka ada aweks or pakweks mengorat korang....elelele yang sebenarnya (macam tajuk lagu yuna pulak :)  dalam hati korang senyum juga kan kan sebab ada orang sudi mengorat???hahaha sudey la....Tapi kalau korang TERNAMPAK awek or pakwe korang mengorat orang lain semasa dia bersama dengan kawan-kawan dia tanpa dia sedar kehadiran korang kat situ jangan terus serbu dan marah depan-depan....cuba fikir rasional...maybe korang pun sama kalau dengan member-member korang...mesti ada juga gila-gila.kan..;D Percayalah dia akan tetap ingat and rindu korang juga bila dia dah rilex and sorang-sorang @_@ (Lainla kalau dia berdua-duaan dengan orang lain, kalau dia betul2 cinta kan yang pertama tak akan ada yang kedua..tapi kalau ada yang kedua bermakna dia cinta yang kedua lebih dari pertama :)=...Tapi kalau dia jenis gatal and nak dua-dua ~ DASAR BUAYA lettew ~ hi hi bye bye ^^  Sekali aku jatuh cinta, sampai bila-bila aku cinta...waaa gituuu..hahaha


So, TERIMA KASIH kepada SEMUA PEMBACA blog aku yang tak seberapa  tapi menarik nih ~ hahaha tak habis-habis nak perah santan/perasan untuk naikkan saham blog kannn kan.. gurau je la uolls..tak kan nak gurau cenonet pun tak boleyyy.. 
...eeeehaaaaa muchuk-muchukk korang!!!!

 Feel free to drop your comments...wink wink


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...