top social

Tuesday, 30 November 2010

Stand by me.....



 if U want to know.....

This is one of my favorite songs ever....
 i remember listen to this song when i was kid and now i want this going to be the song that i dance when i get married.. (uhh menjiwang..;))  will anyone stand by me??--not a stupid question k..heeee


i prefer this original version by Ben E.King (version by John Lennon & Prince Royce also cool!!)


Stand by Me - Ben E. King


When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we'll see
No, I won't be afraid
Oh, I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me
So, darling, darling


(Chorus:)
Stand by me
Oh, stand by me
Oh, stand
Stand by me
Stand by me


If the sky that we look upon
Should tumble and fall
Or the mountains should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry
No, I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me
And, darling, darling


(Repeat chorus)


Darling, darling


(Repeat chorus until fade)

credit: http://www.romantic-lyrics.com/ls62.shtml

Memori di PJI Holdings.....


salam Hai drpd aciapai!!....

 Beberapa hari lagi dah nak sebulan dah blog aku ni tak update... so untuk tidak membiarkan blog aku ni lagi berhabuk sekarang, aku nak share pics aku sebagai "temp girl" (temporary-account clerk) di PJI Holdings.. sekarang genap dua minggu aku dah tamat contract bekerja kat situ....aku ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada pihak PJI kerana memberi aku peluang merasai alam pekerjaan biarpun hanya sebulan sahaja iaitu sepanjang cuti semester aku yang lepas....
Tamat je contract kerja terus daftar masuk semester baru (sem 5 dah aku:) ... kesimpulannya, aku tak menyesal habiskan cuti sem aku dengan bekerja kat situ....apa-apapun sekarang aku "bekerja keras" dengan assignments+presentations+projects = Accounting aku..semuanya tengah menungggu....

ehem!!

birthday Ms. Kelly (manager Acc.Dept)

menyelam sambil minum air..bekerja sambil makan kek....bila kek habis...perut kenyang senang hati.. smile!

salah seorang officemate aku yang suka candid!..hehe -Mr. Yap-

Kak Salina--(thanks kak sb spon Nando's hehe..)

suasana after 6pm..hehehe(ot---ot!!)

bersama Company Secretary Ms. Foo..(last day aku kerja Ms.Foo  bagi aku ikat rambut, kiwi, innershine & mkn2....thanks n thanks you Ms!!..:)) 

Mr.Yap lagi..hehe..--natural smile!!

i like to do this!

Fire Drill time!! semua keluar....tengok inilah dia sebahagian drpd pekerja2 PJI Holdings..emm sempat lagi aku snap pic!!.sporting juga---smile!! heee

Inilah dia Kak Liza yang memperkenalkan aku dengan PJI Holdings....TERIMA KASIH banyak-banyak Madam!!..hehe...(ade masa Kak Liza dtang arr "umah kami" ek..heee)

cara-cara memadamkan kebakaran...

Mr. KK Loo (bos HR) bersama Ms. Kelly (manager acct dept.) ^^

ehem!!..cik yang "melihat ke sini" merupakan kawan merangkap housemate-roomate serta officemate aku..dia juga merupakan 'kereta-mate' aku pergi kerja tiap2 hari..hehe ada paham ka?? paham2kan jela..;p

i'll never forget this...;p 
Thank You!

Monday, 22 November 2010

kebingungan!

terlampau banyak yang ingin dipost kat sini tetapi tak tahu yang mana harus didahulukan....kisah kerja?..sem baru?..sushi king every weekend?...bla..bla..tunggu la aku pikir..;D....

yang pasti sekarang aku dah tamat contract dengan PJI HOLDINGS & mula sem baru...;p

sorry..........^_(

Tuesday, 9 November 2010

Makan-makan Deepavali

hello semua!!

tak tahu nak post apa sebab terlampau lama tak update dan banyak perkara best2 terlepas diblog..;D....... (ye kew best??hehe)

buat permulaan ini aku nak share gambar makan-makan aku ngan kawan-kawan aku time hujung minggu masa deepavali haritu.....Inipun sebab aku dah janji ngan kawan-kawan aku yang masak makanan hari tu yang aku akan blog pasal "aktiviti makan-makan deepavali" kami kat blog aku ni...even tho lambat dipost tapi janji tetap dikotakan betul tak??..hehe.. (kira ikhlas juga la kawan-kawan..heee)... 

mari melihat :)

 dari kiri: Orphy, Aness, Sylvia
kelihatan sayu di depan makanan sementara menunggu seorang lagi kawan yang belum sampai....yummm...tak sabar nak makan!..


 sempena Deepavali---maruku & manisan tak tinggal..hehe

seorang jejaka (orphy) & 2 orang jelita (anes& biyuk) pica2 bersama si buah mangga yang manis...
*fruit dessert la konon..hehe*

Itulah dia "kawan" yang ditunggu-tunggu si Christopher(berbaju hitam...) 1-2-3 Makan time! (sebenarnya time ni aku dah makan awal drpd mereka bcoz aku kena pergi rumah kawan aku si Anas....tapi kemudian ada hal sedikit yg belum selesai aku patah balik kat situ  & join semula makan2 heee :D

suasana selepas "melahap" segala makanan-licin-....(apakah yang dipandangmu wahai si Biyuk??hehehe) 


 apa kes pulak ini??....sabar2..hehe..*tiger*


p/s: jangan menilai sesorang daripada tin minuman yea...

Sylvia a.k.a Biyuk..;p

 yay habis...!!-papadom...

thanks to tuan rumah- anes & biyuk atas masakan yang sedap!!..& chayyok kat orphy & chris atas kepanjangan YAMSENG drink..haha..


alrite uols.....
esok lusa jumpa lagi...jangan lupa datang lagi..baca-baca sambil tengok pica!!hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...