top social

Saturday, 23 July 2016

Draft....

Sabtuday,

To my Tqa yang still dalam mood pengantin baru..sori saya still hutang kamu entry pasal wedding day beberapa bulan lepas huee. Ingatkan ada cuti satu hari nak blogging..tapi kerja juga sekejap..then landingg..bestnya do nothing. Anyway nanti-nanti saya publish okay. Ada dalam draft tapi blom attch gambar lagi, Happy working okay. Buat Naza, Nini, Ayu and Nisa don't stress-stress..see you all when I see uols haha. I bibir pucat kat bawah. Bukan xnak makeup just tak sempat. Keluar rumah cepat..ada kerja nak kena siap. Kalau lambat aduii hehe tetibe..okk see ya! 





Friday, 17 June 2016

Bait Kata untuk Take 5

Blog, 

Hye, Jumaat! Tengah hari ku titipkan salam. Di meja ini ku menulis kata, mencoret cerita buat blog yang kian sepi. Bukan sengaja tapi dek kerana masa mencemburui, lantas pelan-pelan aku update entry. Pahamilah sepi tidak bermakna pergi. Aku hanya busy lantas dirimu aku hindari. Benci? No, tidak sekali! Menulis dalammu adalah kesukaanku. Lagu dibawah modal aku untuk buat entry. 




Hari nan busy.Ternya lagu adalah penghiburanku. Sekarang aku memilih lagu ini sebagai isi. Bukan apa, melodinyanya tersusun gemalai ditambah pulak suara lunak bagai buluh perindu. Sesuai dibuat halwa telinga disaat kerja ku yang menyinga. Adanya melodi indah, menukar resah menjadi tenang. Setiap bait kata memberi rasa. Bagi yang tengah berduka jauhi lagu sebegini andai tidak dapat menerima realiti. Seandainya kental, lagu ini bukan cabarannya. Bagi diriku, bukan lirik yang dipuja tetapi alunan suara serta melodinya. Hatta, lagu bahasa asing pun terkadang menjadi indah di dengar andai melodinya kena dengan kesukaan hati. Bak kita manusia, jahat atau hodoh sekalipun seseorang itu dimata orang lain, jikalau hati sudah cinta, semuanya berbunga. Tetapi jikalau tidak suka, baik atau lawa pun seseorang itu, semuanya nampak biasa. Itulah dia degilnya sekeping hati. Ikut hati mati, ikut rasa binasa, ikut mata leka. Ikut nafsu habislah kau.. huehuehue (tambah sikit je). Apapun semua ini hanyalah duniawi. Andai apa yang tercoret tidak seperti dipikiran kamu wahai insan yang membaca. Maafkanlah. Aku atau kamu tidak selayaknya menghakimi melainkan Dia yang di atas sana.

Jkalau bos terbaca, Here you go boss --- I'm sorry bos! I wasn't ineffective or snacky. No, I am not riddle fiddle, I'm just feeling neng nong and neng nong and berkecamuk dengan papers. I even dunno how to explain berkecamuk, see. I'm feeling wayar kusut sudah haha...so I recharge my mind with these techniques, my techniques..blogging/thinking/writting . I called this Take 5. I just want to take a few minutes break from my wayar kusut time with some "positive mental attitudes" hehe. So I can go into next work chapter relaxed, renewed and ready to make it my best one yet. kuikui. no more explanation boss now zipzap. Take 5 sudah abis. TQ.

Sekian. (sambung kerjaaa)

Saturday, 14 May 2016

Kl-Penang aku datang

Hi Saturday!!!
Morning!!!
1. Harini saya pegi penang lagi. Pagi-pagi dah pegi airport guna motor and itu pertama kali saya naik motor jalan jauh. Thanks tuan motor 😉. Motor baru.
2. Saya hampir tertinggal flight. Ingatkan boarding pukul 8 lebih pagi rupanya 7 lebih...nasib baik sempat.
3. Orang beratur saya terus jadi yang terawal. So apalagi snap.
4. Now orang busy masuk flight saya sempat tulis entry.
5. Okay wish everything fine. Dah call famili. Everytime pergi jejalan my parents and my sister orang paling first saya bagitau. So anything happen biar mereka tau dari saya sendiri dari orang lain. Hehe okayy adioss.. see ya!
6. Ada pesawat besar singgah sini KLIA jap lagi..bangga kejap. Hueeee morning sunshine..dalam belon berblog. Saya duduk sebelah mamat british. Manis.
Tq.

Updated entry dibawah. Kejap je da sampai penang..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...