top social

Sunday, 30 May 2010

sempat berblogging di KLIA...;pulai gawai;))

sempat g beronline di klia...ngena wifi free..2 jam ja...hihihi...nda lama g datai meda menua..yeay!!!!..home sweet home---selangau;)







aku enggau ana...kenduai seretai pulai..sama flight.miri..8.30-1o.55am





Selamat Hari Gawai



nuju semua bala bangsa ke nyambut gawai..aku ngucap ke selamat ari gawai dayak..gayu guru gerai nyamai lantang senang nguan menua....ooooo haaa!!!...rami ke ruai rebah ke ranyai....bujang bulih bebini...dara bulih laki....heeee



yes....beberapa jam agi [30 may] aku ngau kaban ku anas mupuk ari klia nuju miri...bekejang 8.30am..sampai sarawak 11.55...;p...sarawak--home sweet home;))

Friday, 28 May 2010

Management & Science University-new campus;)



Management and Science University (MSU) began as a university college, Kolej Universiti dan Pengurusan Malaysia (KUTPM) in 2001. In 2001, the Ministry of Education extended an invitation to the management of Advanced Technology and Management Centre (PTPL) to establish a university college.Hence the genesis of University College of Technology and Management Malaysia (KUTPM).

In October 2007, after a full university was conferred, the university adopted a new name - MSU. The status is an important milestone achieved by MSU as it demonstrates its growth to prominence in the tertiary education sector in Malaysia.The birth and success of MSU has been attributed to the success of its collegiate institutions, the PTPL group, which made its debut three decades ago. Besides achieving a few firsts in the local education landscape, PTPL with a student population of 17,000 has been consistently strong in several critical areas of studies. The Group's role in providing quality and industry relevant education has been well received by those who have earned its qualifications.

The establishment of MSU is also considered as timely as the nation progresses towards attaining a developed nation status by 2020. The focus on the relevant and critical areas as well as research and development in these areas will help spur knowledge and ideas that will put Malaysia on course towards achieving the developed nation objective.

Geared towards academic excellence and providing academic programmes of international repute is the mainstay of our existence. MSU is inspired to maintain the quality and relevance of its teaching methodologies in its quest to develop students into accomplished individuals. It is well-positioned to be one of the leading universities in the country providing industry relevant diploma, bachelor degree and post graduate courses and research disciplines.

MSU also has an international branch campus in Bangalore, India, which focuses solely on Bachelor of Surgery and Bachelor of Medicine programmes.For instance, its International Student Exchange Program (ISEP) provides opportunities to student to fulfill their desire of studying at universities in Europe, the USA, Australia and South East Asia...:))
*
*
Vision Statement:“Aspires to be the leading university of choice for specialized and professional education, providing holistic academic standards which are relevant to the needs of the industry and meeting global expectations whilst maintaining the highest ethical standards.”


New Campus Pictures..[May 2010..]
I'm enjoying my University life...I enjoy each and every moment I'm here...Thanks MSU!-aciapai-



Suara Lin Yu Chun menandingi suara Whitney Houston

peserta karaoke Super Star dari Taiwan, Lin Yu Chun betul-betul mengejutkan orang ramai semasa membawa lagu "I Will Always Love You." kerana mempunyai suara seperti penyanyi asal lagu tu sendiri, Whitney Houston!

tak percaya dengarlah sendiri.....;)

lalik amat!

lalik amat!...[lupa amai...] ;p "lalik" nya sama ngau "lupa" kan?

uish!!!...baru ja syok meda lagu serta klip video gawai ba youtube tetiba ja ku tersentap ati kasak ke handphone ku lenyau...puas ngiga ba sebelah rumah alu nadai ga tetemu...bala kaban majak miscol nulung ngiga tapi nadai ga urang nyaut!!..lapa agi aku ke empu handfon nya ari bersemangat ka gawai alu nyadi 'emo' nunda ke jako nembiak maya ari..bendar nagang bala tudah sida ai mata enggai ke labuh tapi nasib amai aku nyu teringat ke dini endur aku engkah ia..rupanya tertinggal ba dalam kereta kaban aku!! lemai tadi aku bc nurun shopping meli present gawai ke kami sebilik serta present untuk kaban-kaban lama ke lama enda betemu ba menua din. lapa agi terus aku nurun ngagai tempat parking sambil bisi bedak sejuk ba mua [ade aku kesah janji aku jampat ngambi fon ku nya..')]...akai dai naka meh lapang amai asai ati... enti te amai nyau... tusah ku ka madah...uhh!!... kk bc baru semangat gawai ku..;p

Thursday, 27 May 2010

Wajah baru aCiapAi...:-)

sudah sampai masanya aku bertukar selera...;p....semalam last paper untuk final exam aku..so habis je exam terus shopping...balik shopping...terus mandi'ing....dah selesai semua then rehat-rehat......apalagi terus je aku facebooking dengan blogging..... bila aku blogging, terasa ingin pulak nak menukar theme untuk blog aku kepada background colour putih..so, akhirnya dapat juga aku jumpa template keinginan hati..;).."simple balance lucky star"-ini template ke-4 untuk "aciapai".. template yang paling lama aku guna ialah " jeans template" iaitu template 3 column sebelum ni [setahun lebih]... bila nak tukar tu terasa sayang la pulak tapi hidup mesti kena di refresh-betul tak??..;p

sebagai penghargaan untuk template lama aku, so aku abadikanlah gambar "home" untuk last aku guna template tu...;{

this is it!



last entry post untuk jeans template yang aku guna --exam time....--



wajah baru "aciapai"


(_)...(_) saya suka!..


wajah aciapai muda-muda dahulu ....;*)


my 2nd template..


1st template..

dan sebenarnya 1st template aku ialah snapshot blogger template yang memang ada kat dalam blogspot tu sendiri...oraits..;P))...hav a nice day semua!



Sunday, 23 May 2010

exam time.....


final exam...

hopefully I'll do fine..;p

Best of luck everyone..(*)_(^)





neXt step [may 30]---- pulai ke menua...nyambut gawai....oooohaaa!!!...enda sabar ka betemu ngau bala familyku, bala sida sulu-sulu ku ari mit sampai besai, ka ngau meri manuk ngau itit..ka ninga manuk bekokok..ka meda mua kiut miut sida aki-ini...ka ngau ngerebah ke ranyai....ka nyapuh ke ruai.......ka, ka... akai mayuh mai utai ke deka ney..;p.....[ngabang2...]

Thursday, 20 May 2010

I belong in this group.......=P

orang putih kata THIS IS SOOO TRUE ;p......kalau aku online langsung tak rasa lapar atau mengantuk ...tetapi bila stadi or revising tak sah kalau tak pergi dapur cari makanan, kalau tak makan pun mesti pergi dapur juga, nak buat kopi kaw-kaw untuk tahan mengantuk t_t....hmmm..

[[ jawapannyerr aku memang makan time belajar kat umah tak kisah la makan apa..janji bukan makanan yang terlampau berat ;D...kalau makanan berat macam nasi lemak habis la aku ohh--belajar dalam mimpi sambil menternak lemak dalam badan.....kekeke ;p ]]


makan penting, belajar pun penting!!..
so, makan secara sihat...belajar biar Smart!! cewah...
boleh tahan juga ayat aku ni..;p!
[peringatan untuk diri sendiri yang suka sangat makan..hehe]


Monday, 17 May 2010

happy Teacher's Day...



minggu depan final exam...bulan 4...bulan 5...bulan sibuk aku....blurr nak update pasal apa...
opppsss....tak lupa (lewat sehari untuk wish)...

HappY Teachers Day to all my Teachers, Lecturers, Professors and everybody exspecially to cikgu-cikgu yang pernah dan yang tengah mengajar aku di;

  • SK Lubok Bemban, Mukah, Sarawak
  • SMK Three Rivers, Mukah, Sarawak
  • SMK Taman Megah Ria, Masai, Johor
  • Management & Science University(MSU), Shah Alam, Selangor
  • Tuisyen Centre,Megah Ria && cikgu-cikgu tuisyen yg mengajar aku di rumah
Thank you for the joy and memories & thank u 4 being my teacher......thanks 4 everything;))


MAY GOD BLESS ALL THE TEACHERS IN THIS ENTIRE WORLD...AMEN..
**terima kasih cikgu!!


Thursday, 13 May 2010

Sembuh dah....


inilah dia rupa separuh dari ubat-ubatan yang aku makan dalam tempoh seminggu lebih ni.....demam, batuk & selesema.....tak pernah demam musim exam..tapi kali ni tetiba plak aku demam panas time buat exam.......tapi aku rasa mid term exam aku ok la ;p tunggu je la result keluar..*_^

sekarang dah sembuh dah demam aku..just batuk-batuk sikit je tinggal....tapi kecian plak tengok housemate aku, Yus...langsung tak dapat bangun sebab Demam...[kena jangkit ngan virus demam aku la tu kot...huhuhu..moga2 dia cepat sembuh..amen!]


Tuesday, 11 May 2010

FamilyDay & My Bday Party


Hola semua, dah sebulan lebih aku tak update blog ni....tapi bukan blog ni je, facebook ngan email pun aku tak check....facebook mobile je la..;)...bukan tak nak on9 tapi ada masalah internet kat umah...tapi bila fikir2 balik ada eloknya..banyak la masa untuk aku stadi ;P [ye ke??] ..sepanjang takde internet, aku dah pun menduduki final exam untuk sem3 dengan mid semester exam untuk short sem....hehe... apa-apapun..sekarang line clear punya...internet laju dan lancar sekali..;p

dan...pic kat bawah ni, pics aku bercuti ngan family sambil celebrate birthday aku yang ke-21 pada 30 april hari tu..;)...SEA VIEW BEACH RESORT, Desaru, Johor...[4 hari sebelum mid semester exam.....]


tempat menginap untuk 2 hari satu malam...berhadapan dengan laut..hmmm




emmmm......amazing!!


1st day




baju biru-"jiran" kami sekelurga di resort tersebut..hehehe...kawan abang aku..


steven...anak buah aku


peace;))




dj miami--inilah dia abang kesayangan aku-Jonathan George


bbq-hot dog, chicken wings, lokan


inilah dia rupa Lokan bila dah masak....emmm maveloss!!...puas!


happy birthday to me!


my bday cake....


ummm.....big brother!


my lovely sista [kakak ipar]


bersama Ruby


I LIKE!!!....mandi manda di laut!



poco-poco dance:))


pasir yang putih vs "kaki ayam hitam"..*_*


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...