top social

Monday, 30 November 2009

Peringatan bagi si Bujang Telajak!


gambar di atas tak ada kena mengena dengan "katak" yang masih hidup ataupun yang telah mati......hehehe sabar je la*_^...

Bejalai ngagai Pantai Bagan Lalang

agak busy ku minggu tok..=(..tapi still ga bisi enjoy2 ngau bala kaban ba pantai Bagan Lalang ba sepang,KL...nya pan maya cuti Raya Haji lebuh nya...semua nadai dirancang..malam nya kami enggau bday party ba rumah Brother Verus..then pagi hari raya haji nya bc gotong-royong ba church Divine Mercy, shah alam..abis ja gotong royong..mayuh bala mencadangkan ka ngaga makai2 ba pantai...bulat suara semua setuju ngagai pantai Bagan Lalang....mayuh mai utai di kemain kami ba din...semua best2..hehehe..okies..

salah satu gambar kaban ku ke agak funny maya main ba pantai maya nya..heheh

to semua bala kami....hehehe



mujizat berlaku!!...tau bejalai atas ai..




semua bekena ke cermin mata celum..hihihi...ngasak mai ney..hmm=)

Friday, 27 November 2009

Payudara mengeluarkan ulat!!!

*
*
*

*
*
*



jagalah kesiahtan anda..
---mencegah lebih baik drpd mengubati..----

Monday, 23 November 2009

Buah Dabai

Buah Dabai iaitu buah yg berasal dr Borneo Sarawak ini boleh dimakan dengan merendamkannya terlebih dahulu dalam air panas y mendidih..Rasanya emmm... aku tak tau nak kata macam mna wor*_*....yg pasti aku suka la makan sambil berlaukan buah ini=). Buah ini juga boleh dibuat tempoyak macam buah durian..itu pun aku suka..hehe...so, terima kasih la kat member yg bawa buah ni dr sarawak aritu..bg kengkawan yg kt semenanjung ni plak..kalau nak tgk real jemputlah dtg sarawak time musim buah-buahan..aku x tahu plak nama specifik bg buah ni dalam bahasa malay..hehehe..*_*



buah dabai ini sebesar buah kurma je*_^




inilah rupa biji buah dabai...dalam biji ni juga ada isi colour hijau...time kecik2 dulu selalu je belah biji tu and dapatkan isinya then makan...hehe sedap tu ..nyumm2..


Friday, 20 November 2009

Yes!!! aku dapat grad..!!


huuh!!

dari pagi sampai ke petang di college gara-gara nak ambik final result and siapkan borang "clearance" untuk diploma...dari satu office pergi ke lain-lain office untuk dapatkan cop pengesahan sahaja...setiap office kena pula menunggu berjam-jam...hmmm betul kata2 senior dahulu..kalau nak buat clearance mmg penat..-->penat berjalan dan penat menunggu<--...tapi nasib baik outstanding aku kosong..so settle semua yg berkaitan dgn diploma dan bersedia nak konvo je sekarang...hureyy!!! begitu juga aku nak ucapkan tahniah kat kengkawan kelas aku yg lain..semua kitaorang dapat lepas dan sedia nak konvo dah sekarang..thanks God!!..dan sambil2 buat clearance aku ngan kawanku ana tadi terus register untuk BIA(bachelor in accountancy) bagi intake Nov di university yg sama iaitu MSU ini juga...dan keistemewanya, bagi bekas student diploma in accountancy yg ingin menyambung degree in accounting disini, mereka akan terus lompat kepada tahun kedua belajar sekiranya result melepasi 2 pointer...so bagi pengetahuan semua, aku dan mereka' dapat "lompat" ke tahun kedua belajar...kalau ikutkan jadual yg diberi minggu depan kita orang dah mula kelas dah..so wishkan kitaorang berjaya dgn lebih cemerlang lagi untuk bachelor ni...okies..God Bless!!



----sebahagian pics yg sempat disnap...hehehe---


our Dean(baju putih)...Mr.D



account department...fuhh!! penuh ngan students yg nak settlekan account masing2....macam-macam "pewangi" ada..hihi



aku ngan ana tgh register untuk BIA...sayang betul tengok duit tu..hhuu..tapi apakan daya kalau nak sambung study kena juga bayar fees kan..huhuu...-welcome to BIA..=)


--hoho;;

Friday, 13 November 2009

Video bayi gigit Jari di Youtube mempunyai 133 JUTA lebih viewer

Charlie Bit My Finger!



Klip video "Charlie Bit My Finger – Again!" yang hanya mempunyai duration masa 56 saat telah menjadi video paling banyak ditonton di YouTube. Video itu menunjukkan Charlie menggigit jari abangnya Harry. Ekspresi muka serta sikap Harry yang menyayangi adiknya charlie sangat menarik perhatian penonton sehingga ramai penonton merakam video mereka mengikut gaya Harry and Charlie...atau remake la:) Video Charlie bit My Finger ini dirakamkan oleh ayah mereka, Howard pada tahun 2007.

Di samping itu, "Charlie Bit My Finger – Again!" telah berjaya menggulingkan Evolution of Dance, iaitu video yang menunjukkan gabungan pelbagai jenis tarian yg agak melucukan yg telah diupload oleh judsonlaipply pada April 2006.

Klip Evolution Of Dance merupakan video yang selalu mendapat kedudukan teratas dalam senarai video yang paling banyak ditonton di Youtube. Walau bagaimanapun posisinya pernah diambil oleh video bertajuk "Music Is My Hot Hot Sex" oleh band elektro Brasil Cansei De Ser Sexy pada March 2008 dan Evolution menjadi top 1 semula setelah video itu dihapuskan. Pada August 2008 sekali lagi kedudukannya dirampas oleh video Avril Lavigne, Girlfriend namun tidak lama kemudian Evolution berjaya mendapatkan posisi pertama semula sehinggalah Oktober 2009..dan sedia maklum Video "Charlie Bit My Finger – Again!" by HDCYT telah menjuarai carta buat masa sekarang[Nov 13] iaitu dengan 133,041,567 views dan 339,306 ratings! sementara Evolution of dance pula 130,275,503 views dan 615,343 ratings!! so, bezanya hanya 2766064 views....<0_0>

*****

“Anak-anak saya sekarang hampir menjadi legenda.Setiap orang ingin mendapatkan tanda tangan mereka, ini gila,” kata Davies-Carr dalam wawancara pada tahun 2008.Ingin mengenali Harry and Charlie lebih mendalam sila klik http://harryandcharlie.blogspot.com/
*
*
aww..they look soo cute!!..

^_**


YouTube yang baru-baru ini menyambut ulanga tahun ke-3 pengambilalihan oleh Google, menyatakann telah menerima lebih dari 1 juta video setiap hari...[fuuyooo!!dashyat tu.......]

Thursday, 12 November 2009

Paku 8 inch terbenam di kepala sendiri!!


Yuyi, 66 tahun, segera dibawa k hospital setelah paku sepanjang 8 inch terbenam di kepalanya



A HENPECKED husband took drastic action when his wife nailed him over his boozing.
Sozzled Lin Ma's disapproving spouse Su, 60, did his head in when he returned from a drinking binge — so he took an eight inch NAIL and knocked it in to his own skull.

The 66-year-old, of Yuyi, southern China, was rushed to hospital with the head wound.

Stunned medics at the Shantou Medical College were able to remove the nail which astonishingly had missed his brain by fractions of an inch.

Lin said the incident had knocked him out. He added: "I thought life wasn't worth living so I tried to end it. I woke up with a very bad headache - worse even than the biggest hangover I've ever had."


sumber: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2724404/Drunk-hammers-nail-into-head.html#ixzz0WdZwBAL2

Saturday, 7 November 2009

Orang yang sukar memahami erti MALU..kureng!!

Pada zaman sekarang sukar bg seseorang individu itu untuk menyembunyikan sesuatu perbuatannya daripada umum....terutama sekali perbuatan yang tidak senonoh seperti di dalam klip video di bawah..

--> seorang lelaki melondehkan seluarnya perlahan-lahan dan seterusnya duduk di pasu bunga untuk memulakan project "membaja"....betul-betul x tahu malu oww..;X [ maybe toilet kat situ dikenakan tax la kot...*_^]




[aku k meda malu ehh!!..kuikuikui..8_^]

Thursday, 5 November 2009

Michael Jackson's This Is It...--i luv it!!!


-->THIS IS IT<--

OMG...I saw it yesterday morning [4/11/09], absolutely loved it..best movie ever!!! , I recommend everyone and anyone to see it! ...... **Very touching, i was so sad at the end of the movie and I want to see it again and again till i 'kerepot'....^

MICHEAL, you are truly missed and will never be forgotten!!! I loved u and always will....may God bless ur soul in peace and may God bless your childrens and family...amen!
*
*
*

GSC, mid valley..



ticket RM7 saja hari Rabu


yay... i got the CD

*
*
*

[semasa menonton->......aku tersnap pic ni menggunakan phone aku bukan sengaja nak rakam *_^..tapi yg aku kagum sangat aku tersnap time perkataan THIS IS IT ni dtayangan...keluar panggung baru aku tersedar....kira magic la juga kan..;)rip micheal..



Tuesday, 3 November 2009

Global Cash Formula Join Now It`s FREE

I just found this! ----> "....Who Else Wants To Discover The Secret Of Earning MASSIVE Amounts Of Cash This Holiday Season........-GCF International-"

GLOBAL CASH FORMULA [GCF] Is Going To Make HISTORY On December 2nd, 2009! Getting involved in the PRELAUNCH is easy...and most importantly it's FREE! On December 2nd, When GCF Goes LIVE...You will have the choice to upgrade your account (Low-Cost and No Monthly Fees)..Join Now It`s FREE You Can`t Lose!!^_*


------>Go Here To Create Your FREE Prelaunch Account!<------





_____Abaikan kalau x berminat..hanya untuk orang yg ingin mencari peluang*_*____





Erti "BOLA" bagi pemain bola sepak--^_^'


_^O1O*_

ramai yg minat bola sepak terutamanya golongan lelaki tetapi adakah semua lelaki tahu apakah erti "bola" yg sebenar??.....-->cuba lihat gambar di bawah....-->inilah salah satu contoh penghayatan "bola" yg sebenarnya oleh seorang pemain bola profesional.. "tengok apa tu cik abang oii!!...hihi*_*"

umum mengetahui bahawa seorang pemain bola sepak profesional kerjanya adalah sentiasa berlatih bola sepak....tetapi kenapa ada segelintir para pemain bola ini masih tidak tahu bola mana satu yang harus mereka tendang dan bola yang tidak boleh ditendang......buktinyerr ada di bawah seh....aduhh, tertendang sudah!!!!!!..huhuhu*_^





"oii bola aku!!"



pr0tt...p0t..puttt...!*
bola memang benda yg harus ditendang tp AWAS jangan sesekali pegang ataupun terpegang bola tersebut--HAND BALL--.....tetapi ramai pemain suka pegang "bola" lawan mereka.. meh kita tengok sama-sama___kekeke**0+0^:--->)




priittttt.... Hand Ball!!!
*
*
*
opss!!


HAND BALL paling dashyat......apakah yg colour putih itu ow??..^_%
*
*
*

untuk pengetahuan umum sebenarnya sukan bola sepak ini juga boleh dibahagikan kepada beberapa jenis seni mempertahankan diri seperti pencak silat..karate..dan byk lg seni yg 'menyumbang' ke arah mempertahankan diri yg berlebih..@_^..:D




haiiyakkk...rasakan!!! [sepakan hero-->baju colour puti..hehehe]--agi idup agi ngelaban!-



--*teknik burung bangau kaki panjang mulut x muncung..




wacaa betis lu..!!! [siap terapung macam hero film cina]



kalahkan Ultraman Tiga...haaaiiiaaakk!!!!




skill naruto tp tanpa bayang....iaitu "tendangan tanpa bayang"---@*^#&



hmmm masih ada lg ke nak lawan....im ready u! -huahua-

------------
*
*
*
*
*
toing!

kueng!..kuengg.!.kueng!.. keep on rockin' to BOLA.....^_*#...opsss!!! -%-


Monday, 2 November 2009

Best "shhhhhh" Photo!


tadi membe aku Andy coment kat Facebook ajak join --Best "shhhh" Photo kat IBEATYOU.COM......aku pun cuba ikut la...emmm best la juga ..hehehe*_* resultnyer ade kat pic bwah..ala ok la tu kan..ahacks!!


Best "SHHHHhhhhh" Photo - Find contests at ibeatyou




sbgai tanda 'trimas kasis' kat si Andy aku letak la dia punya Best "shhhhhh" photo kat blog aku ni..hehehe...dah menurun la pulak result..sebelum ni dia dpt numba #1...cewah! sabar je la nanti gue undi kamu lg.....--->kalahkan org putih di sana...hihii


Best "SHHHHhhhhh" Photo - Find contests at ibeatyou


Nak tahu lebih lanjut pasal Best "ShhHhhh" Photo ni just CLICK HERE!....jgn lupa *rate le**..hehe


[enggai enda enggau bala org putih ngeruh ai ba dia...hehehe sekali sekala la...hehehe]

Sunday, 1 November 2009

adakah ini sexy??

bolehkah gambar ini dikategorikan sebagai gambar sexy....emmm bg saya ini bukan gambar sexy tapi gambar 'maxi de plaxi'.....paham ke?..hehe



ehemm!!..ikut kata peribahasa moden "perut adalah lambang kemewahan" maksudnyer makin montel perut seseorg individu itu maka dompetnye pun "montel" dgn duit...tapi ape yg jelas sekali di atas ialah...hahaha...pandai2 la korang pikir okies...tata....;*x


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...