top social

Tuesday, 31 March 2009

tagged by nas:)

ym enggau nasdyxa nas...last2 ia tagged .....umm peda ja meh dia..kekek:)

nasdyxa nas: gaga2..ku tagged d nyak
nasdyxa nas: tat's y ku suh d maca
nasdyxa nas: hehhe

madeline lyn: hahah
madeline lyn: lg ku ngaga
madeline lyn: hehehe
nasdyxa nas: heheh
nasdyxa nas: mau tdo kul bpa tok lg?

madeline lyn: entah la
madeline lyn: diks deys
nasdyxa nas: agi bugar tok
madeline lyn: oskks ics
madeline lyn: kuaskuas

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1. pernah tertidur di bilik darjah?
-penah tym exam...mmg kaki 'tertido'..hehe

2. pernah makan daging khinzir a.k.a BABI?
- oitt!!...anang ragak arr..mayuh laut serumah enggau ku ba dto...[nemu2 ja la..aku to sigi pure iban la..**nemu mai tagged tai keto .ishish..:))]

3. pernah termuntah dlm kenderaan?
- penah muntah kat atas nota kawan semasa perhimpunan harian...**sebab kenyang sangat**

4. pernah pukul kawan?
- hobi:))..pukul bontot kawan

5. pernah menampar rakan anda?
- pernah tertampar pastu oppss sorry je..abih citer..last2 kena 'tertampar' plak..tampar gitu2 je la..hehe

6. pernah merokok?
- AMARAN KERAJAAN MALAYSIA: MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN...hehe

7. pernah mabuk tak?
- 'mabuk kepayang' penah la..hehehe


8. pernah naik gajah?
- penah naik kat belakang pak cik yg ala2 gajah jew..gajah btul2 tunggu le ek..:)

9. pernah tak rasa mcm nak mati?
- eee...kalau mimpi mati ..alamat nya apa arr??

10. pernah alami dejavu (mimpi yg terjadi di alam realiti)?
- rasa2nye penah la kot...kot je la..x sedar..mamai*)

11. pernah bermain dgn api?
- dun joke with fire..nanti merana diri..hahaha

12. pernah menangis di tempat awam?
x tahan dengar cerita seram..gerenti keluar air mata...ishish,,kenapa seh boleh gitu? [mata kolam"]

13. pernah “melepas” di bilik darjah atau kuliah?
- puuuuutttt..tututtut..[kentut malu tu]..kakakkaaa...

14. pernah jatuh basikal?
- penah..sampai sekarang masih berbekas..huhuu..


15. pernah ada kupu-kupu kat dlm perut?
- emmm.....bila Dia di depan mata..kekek


16. pernah rindu seseorg tu teramat sangat tak?
- tgh rindu sangat2 la nie..nasib baek jumpe kat mimpi..heheh..[??]

17. lepas apa-apa show atau event, pernah pengsan?
- 19 tahun hidup..tapi macam mne rasa pengsan ek?..xnak la!!..huhu

18. pernah dilempar batu-batan?
- penah wakil daerah lempar cakera tym sekolah.hehek*_)

19. pernah ada lada sulah dlm mata?
- biji cili penah la..pastu nenek marah bukannya nak pujuk..[tapi sya tau nenek sya risau punye sebab tu dia marah..heheh..]

20. pernah ada surprise birthday party?
- tengah 'sedap' tgk citer Superman Return, abg tutup tv..pastu tetiba je abg keluarkan kek dr kereta sambil yg lain2 nyanyi happy bday :)..

21. pernah diet tak?
- perkataan selalu,kadang-kadang2,jarang-jarang semuanya ade tertulis dlm kamus diet gue..heheh

22. pernah bogelkan seseorang?
-yup...budak2..kecik2 xpe..hehe

23. pernah amek gambar diri anda sedang bogel?
- hohohoho...?? nak tengok koleksi gambar dulu ade ke x..xoxo

24. pernah clubbing sampai waktu subuh?
- party kat umah sampai pg penah la...besa la kan:)

25. pernah naik lif dgn org yg ada bau badan yg busuk?
- yup!!...tapi buat muke selambe and senyum..[dlm hati kate..waduhh!! bau nyer ko!! 'sabar je la..mayb die tertinggal deadorant kot']

26. pernah marah sampai rasa mcm nk bunuh orang?
- xnak bunuh tapi rasa nak cekik and lempang sebiji penah la..adoii...!!

27. pernah putus cinta dgn kehadiran org ketiga?
- sebelum org ketiga tu sampai..lebih baik putuskn dulu..*^)..

28. pernah cuba nk bunuh diri?
- munuh diri=dosa besai dlm 10 pengasuh..hehe

29. pernah cabar guru atau lecturer?
- emmm..rasanyer blom sampai lg kot

30. pernah hilang telefon bimbit?
- penah..tertinggal dlm texi..huhuu..last2 cari texi tu balik..dah mmg jodoh hp tu ngan sye la kot..so jumpa la..heheh..happy banget!

31. pernah kalah semasa berjudi?
- suah alah maya ku ngelaban ini ku 'main cangkul' suba...nemu ka..enti enda nemu..biarkan ja la..hehe

32. pernah diberitahu anda comel?
- ^_^**)

33. pernah ada orang ‘crush’ dgn anda?
- lumrah kehidupan.

34. pernah terus terang tentang perasaan anda?
- banyak jenis perasaan, yg mna satu? kalau bab hati bagi klu je la..haha...biar dia tahu sendiri..:)

35. pernah terbabitkan diri anda dlm sebarang musibah?
- penah...december 12...hahaha...*prinsip ku berani buat berani la tanggung!..adoii..bila dah berlalu jadi kenangan manis la plak..hehe

36. pernah bohong pada ibu bapa?
- yup!...bohong sunat..

37. pernah ditangkap berasmara dana atau berkhalwat?
- hahaha...asmara dana.....kemuncak cinta....[lagu PGL]...SO far..nadai la..hehe

38. pernah melakukan ‘one night stand’?
- berdiri sambil pegang telinga coz tertinggal buku text

39. tag 4 org yang anda suka
catch u..awk baca..awk kna buat arr..heeee:d

Monday, 30 March 2009

Budak 11 tahun/Jordan Brown dihukum penjara seumur hidup.


JORDAN BROWN!

Jordan Brown, 11, budak yg berasal dari Pittsburgh, AS telah menembak mati Kenzie Houk di bahagian belakang kepalanya. Wanita berumur 26 tahun itu telah ditembak ketika dia tidur di rumahnya di Wampum, Pennsylvania. Sekiranya didapati bersalah..brown akan menghabiskan sisa hidupnya di penjara..&*((

Menurut News.com.au,[rabu,25/3/09]..Pihak polis mengatakan, Brown telah menembak Houk dengan pistol yang dihadiahkan oleh ayahnya tym krismas tahun lalu.

Di awal persidangan,Brown akan diadili sebagai orang dewasa dengan dakwaan pembunuhan tingkat pertama. Jika terbukti bersalah, budak bernama Brown itu akan dijatuhi hukuman penjara seumur hidup...[akai dai..huhuhu]*(

Motif Brown menembak tunang ayahnya pada 20 Februari lalu adalah berpunca daripd sikap cemburu.Dia didakwa cemburu melihat bapanya memberi perhatian lebih kepada Houk.

Brown dan peguamnya telah menghadiri sidang permulaan, pada Selasa (24/3). Brown dilihat duduk diam dengan tangan dan kaki dibelenggu. Matanya juga tidak fokus dan seperti menerawang.Kemudian dia dibawa ke pusat tahanan remaja nakal semula..dia juga dilihat 'blur ngan apa yg terjadi trhadap dirinya..*bebengap ko kitai iban..**

Dia hanyalah seorang budak,” kata Elisco membela kliennya dalam sidang.Ayah Houk,Jack, memberitahu mahkamah bahawa anaknya itu memang penembak yang handal.
Jack juga mengatakan, dirinya dan Brown pernah berlatih menembak bersama. Seorang tentera juga memberitahu bahawa senjata jenis 20-gauge yang dijumpai di bilik tidur Brown memang menunjukkan tanda2 baru digunakan..


merupakan rumah di mana jordan brown menembak mati tunang ayahnya...


**enti bai ngasu tau mai Brown to**

Saturday, 28 March 2009

Earth Hour 2009' ***saturday,8.30pm-9.30pm*

olaa

March 28...hanya 1 jam...suiz lampu telah dipadamkan..suasana tenteram....fikiran pun aman dan langsung tiada gangguan...an...an..an..an

tetapi demi sebuah kenangan...aku ambik la gambar^_^....hehek

kesimpulannya famili kami berjaya melaksanakan kempen yg dijalankan...demi bumi!! cewah..heheh:))


ambik gambar setelah 'membuang undi untuk bumi'/**menutup suiz lampu**..8.30pm!


saat yang best.....minum tea bertemankan cahaya lilin....*sempat gik steve naya ke air..gambar no 4 pd baris ke-4**]


jom minum!!...:p...







hooorayyyy!!!!!..60 minit berlalu...keadaan kembali terang...itupun dah terlebih satu jam..apa2pun...memang best..hehehek:) ^_^..




EARTH HOUR 2009..:))

God vs Science

olla...lama mai ku nda muka email ku...sekali muka aduhh!! memayuh nya email masuk last2 delete ku aja email ke enda entu penting tanpa dbaca...tapi bc siti email ari kawan ku ke best la bagi ku..so ku share2 enggau kita dto..^_^ulih la increase knowledge enggau faith memimit..heheh:))

A VERY INTERESTING CONVERSATION

An Atheist Professor of Philosophy was speaking to his Class on the Problem Science has With GOD , the ALMIGHTY. He asked one of his New Christian Students to stand and . . .

Professor : You are a Christian, aren't you, son ?
Student : Yes, sir.
Professor : So, you Believe in GOD ?
Student : Absolutely, sir.
Professor : Is GOD Good ?
Student : Sure.
Professor : Is GOD ALL - POWERFUL ?
Student : Yes.
Professor : My Brother died of Cancer even though he Prayed to GOD to Heal him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn't. How is this GOD good then? Hmm?


(Student was silent )

Professor : You can't answer, can you ? Let's start again, Young Fella. Is GOD Good?
Student : Yes.
Professor : Is Satan good ?
Student : No.
Professor : Where does Satan come from ?
Student : From . . . GOD . .. .
Professor : That's right. Tell me son, is there evil in this World?
Student : Yes.
Professor : Evil is everywhere, isn't it ? And GOD did make everything. Correct?
Student : Yes.
Professor : So who created evil ?


(Student did not answer)

Professor : Is there Sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things exist in the World, don't they?
Student : Yes, sir.
Professor : So, who Created them ?


(Student had no answer)

Professor : Science says you have 5 Senses you use to Identify and Observe the World around you. Tell me, son . . . Have you ever Seen GOD?
Student : No, sir.
Professor : Tell us if you have ever Heard your GOD?
Student : No , sir.
Professor : Have you ever Felt your GOD , Tasted your GOD , Smelt your GOD ? Have you ever had any Sensory Perception of GOD for that matter?
Student : No, sir. I'm afraid I haven't.
Professor : Yet you still Believe in HIM?
Student : Yes.
Professor : According to Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science says your GOD doesn't exist. What do you say to that, son?
Student : Nothing. I only have my Faith.
Professor : Yes, Faith. And that is the Problem Science has.


Student : Professor, is there such a thing as Heat?
Professor : Yes.
Student : And is there such a thing as Cold?
Professor : Yes.
Student : No, sir. There isn't..


(The Lecture Theatre became very quiet with this turn of events )

Student : Sir, you can have Lots of Heat, even More Heat, Superheat, Mega Heat, White Heat, a Little Heat or No Heat. But we don't have anything called Cold. We can hit 458 Degrees below Zero which is No Heat, but we can't go any further after that. There is no such thing as Cold. Cold is only a Word we use to describe the Absence of Heat. We cannot Measure Cold. Heat is Energy. Cold is Not the Opposite of Heat, sir, just the Absence of it.

(There was Pin-Drop Silence in the Lecture Theatre )

Student : What about Darkness, Professor? Is there such a thing as Darkness?
Professor : Yes. What is Night if there isn't Darkness?
Student : You're wrong again, sir. Darkness is the Absence of Something
You can have Low Light, Normal Light, Bright Light, Flashing Light . . . But if you have No Light constantly, you have nothing and its called Darkness, isn't it? In reality, Darkness isn't. If it is, were you would be able to make Darkness Darker, wouldn't you?
Professor : So what is the point you are making, Young Man ?
Student : Sir, my point is your Philosophical Premise is flawed.
Professor : Flawed ? Can you explain how?
Student : Sir, you are working on the Premise of Duality. You argue there is Life and then there is Death, a Good GOD and a Bad GOD. You are viewing the Concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, Science can't even explain a Thought. It uses Electricity and Magnetism, but has never seen, much less fully understood either one. To view Death as the Opposite of Life is to be ignorant of the fact that Death cannot exist as a Substantive Thing.
Death is Not the Opposite of Life: just the Absence of it.
Now tell me, Professor, do you teach your Students that they evolved from a Monkey?
Professor : If you are referring to the Natural Evolutionary Process, yes, of course, I do.
Student : Have you ever observed Evolution with your own eyes, sir?


(The Professor shook his head with a Smile, beginning to realize where the Argument was going )

Student : Since no one has ever observed the Process of Evolution at work and Cannot even prove that this Process is an On-Going Endeavor, Are you not teaching your Opinion, sir? Are you not a Scientist but a Preacher?
(The Class was in Uproar )


Student : Is there anyone in the Class who has ever seen the Professor's Brain?


(The Class broke out into Laughter )


Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor's Brain, Felt it, touched or Smelt it? . . .
No one appears to have done so. So, according to the Established Rules of Empirical, Stable, Demonstrable Protocol, Science says that You have No Brain, sir. With all due respect, sir, how do we then Trust your Lectures, sir?


(The Room was Silent. The Professor stared at the Student, his face unfathomable)

Professor : I guess you'll have to take them on Faith, son.
Student : That is it sir . . . Exactly ! The Link between Man & GOD is FAITH.
That is all that Keeps Things Alive and Moving.



NB:

I believe you have enjoyed the Conversation . . .That student was Albert Einstein

Friday, 27 March 2009

60 EARTH HOUR



Walau tinggal beberapa jam lagi...tapi rasanya masih sempat lagi untk saya melancarkan kempen mengenai 60 EARTH HOUR 2009...

kalau anda semua nak tahu pd bln mac erlangsunglah 'Earth Hour' atau 'Masa Bumi'. Penduduk dunia hanya menutup atau memadam semua punca bekalan elektrik dan tidak menggunakan sebarang peralatan elektrik dalam masa hanya satu jam sahaja. Peranan utama dalam menyokong kempen ini ialah jadikan bandar kita gelap gelita.(romantik gitu..heheheh)

Untuk tahun ini, tarikh 28 Mac 2009 dipilih oleh organisasi Tabung Alam Sedunia (WWF). Diimbas kembali, kempen ini sebenarnya dipelopori oleh Australia, di mana bandar Sydney telah melakukan kempen ini pada tahun 2007 dengan bergelap selama sejam dan hasilnya penjimatan elektrik terjadi. Bukan itu sahaja, pembebasan gas karbon dioksida akibat penggunaan elektrik berlebihan juga dapat dikurangkan sekaligus menyelamatkan alam sekitar dan meminimumkan kesan pemanasan global. Tindakan sendirian Australia ini menjadi tumpuan seluruh dunia. Tahun berikutnya, 2008, menyaksikan beberapa negara mengikut jejak langkah negara Australia dengan menurut serta pada tarikh dan masa yang sama dengan tidak menggunakan sebarang peralatan elektrik dan bergelap selama sejam.

Dikhabarkan 37 negara terlibat pada tahun lepas, tetapi negara Malaysia tidak turut sama. Mungkin ramai tidak mengetahui, walaupun kerajaan tidak prihatin pada tahun lepas, namun USM telah mengikut langkah kempen murni itu pada tarikh dan masa yang sama. Kebanyakan kolej kediaman dalam kampus tersebut bergelap sekaligus menyokong kempen global itu. Mungkin tindakan universiti tersebut menyedarkan pihak kerajaan dalam menyokong dalam usaha menyelamatkan Bumi ini.

Tahun 2009 ini menyaksikan peningkatan negara yang terlibat. Sebanyak 1,429 bandar dalam 80 buah negara (termasuk Malaysia) telah berdaftar dengan WWF untuk turut serta dalam kempen '60 minutes: Earth Hour'. Dalam angka itu, sebanyak 16,995 perusahaan, perindustrian atau perniagaan dan 5,085 organisasi terlibat dalam kempen ini. Sebenarnya, walaupun kempen ini memakan masa bergelap hanya dalam sejam, namun kesan tempoh itu pun cukup berbaloi untuk menyelamatkan Bumi. Berdasarkan fakta, bandaraya Bangkok telah dapat mengurangkan penggunaan elektrik sehingga 73.34 megawatt bersamaan 41.6 tan karbon dioksida pada kempen Earth Hour tahun lepas. Bandaraya Toronto, Kanada menjimatkan 900 megawatt dalam tempoh yang sama. Ireland pula menjimatkan hampir 1.5 % penggunaan elektrik pada malam tersebut. Dan banyak lagi fakta penjimatan yang telah direkodkan.

Dan jangan terkejut juga apabila sebenarnya kebanyakan mercu tanda seluruh dunia turut terlibat dalam aktiviti bergelap ini, seperti Coloseum di Rome, Sydney Opera House di Sydney, Time Square di New York, Golden Gate Bridge di San Francisco dan lain-lain. Bagi negara kita, Menara Kuala Lumpur yang menjadi mercu tanda mewakili Malaysia dalam aktiviti 'mematikan diri' selama sejam ini. DAN korang boleh la tgk kat sini senarai anggota yg terlibat di malaysia:)



Oleh itu, sebagai penduduk dan penghuni Bumi yang prihatin, apa kata kita turut serta dalam usaha memadamkan lampu dan peralatan elektrik lain dari jam 8.30 malam hingga 9.30 malam pada 28 Mac ini. ka sesiapa yang merasakan kempen ini terlalu bagus dan baik untuk tempat dirinya berpijak, dia akan merasakan juga kempen ini sebenarnya bertujuan untuk menyedarkan semua pihak tentang kesedaran perlunya tindakan segera diambil dalam menghadapi perubahan iklim dunia. Maka, kempen ini hanyalah sebagai permulaan dalam segala-galanya, namun kesannya juga mampu menyelamatkan Bumi dari pemanasan global yang berterusan.

Kepada sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang kempen ini, rajin-rajinlah layari laman web rasminya,60 Earth Hour. Owh ya, pada tempoh sejam hari Sabtu itu, enjin pencarian Google juga akan 'mematikan dirinya' selama sejam. Maknanya, anda tidak dapat menggunakan Google dan Blogspot dalam tempoh itu. Anda janganlah berada dalam talian (online) dan jangan menggunakan sebarang peralatan elektrik (kecuali kipas, sebab jika tak pasang mungkin anda panas, tetapi jika sanggup berkorban, apa salahnya berpeluh sekejap). Akhir cerita, melalui kempen ini, pengundi bebas memilih untuk memadamkan lampu jika mahu menyelamatkan Bumi atau membiarkan ia menyala jika memilih Bumi terus menjadi mangsa pemanasan global kelak. Harus diingat, jika Bumi terus menjadi mangsa, kita juga akan turut sama menjadi mangsanya disebabkan kerakusan kita juga.


[Video rasmi Kempen 60 Earth Hour 2009]

sedikit sebanyak sumber sye ambik sumber dr: ApiGolek-Mari Undi Untuk Bumi-

rEnungankan bersama-sama...apa yg harus and x harus semasa kempen

1. jaga famili dahulu...masa berbual yg paling best coz sunyi..
2. pencuri akan happy coz peluang utk mencuri besar
3. polis kena kerja overtym..gerenti banyak kes..cayala..heheh
4. budak2 sosial melompat...happy..[tau2 je la]
5. peluang utk dapatkan zuriat atau waris besar..heheheh[sembilan bulan dari tarikh berkempen kemungkinan ramai dapat baby dr tarikh yg same..heheh]

**YANG lain2 korang pikir la sendiri**

ngagai semua bala ke bisi aku nesau madah ke kita earth hour should be every hour... its simple... no waste, there were times that humans were eating to survive. nowadays humans live to eat. thats what we call waste. they go to restaurants they order tonz of food and eat 10% of what they orders.. thats a simple example, you can all find many others. okies:))...**enda sabar makai mlm ngena lilin pgla..heheh:))

Budak Berani

siko anembiak ti pemadu berani ngelaban bala polis sambil nunjuk ke 'ketul2' lengan ia perasan ke enda, nyu ambis tudah tulang kerigai nembiak tu ayan..hehehehe..ila la ku bluetooth lemak gai..hohho

"sapa berani ngelaban, kitu la!!!!...AGI IDUP AGI NGELABAN ko IBAN dey...hohoxoxox" ko anak mit nya..pelaba ke aku aja la..heheh

**polis pun takut nak melawan...begitu powernyerr si budak kecik!!!...adoiiadoii..

larii....:))

Rahsia Telapak Tangan



olla...Cuba perhatikan setiap garisan pada tapak tangan korang dan bandingkan dengan garisan yang dinomborkan seperti di atas... Setiap garisan mempunyai maksud yang tertentu.Bagi yang minat bab tilik menilik..so boleh la menilik skrg..hehehe..:)

1. Garis Kehidupan
Garis bertanda nombor 1 ini adalah berkaitan dengan kehidupan kamu. Semakin ia panjang dan terang garisnya, semakin baik maksudnya. Dikatakan seseorang itu akan panjang jangka hayatnya jika mempunyai garis yang sedemikian lebih-lebih lagi jika garisnya mencecah hingga ke penghujung.

2. Garis kecergasan
Garis bertanda nombor 2 ini pula bersangkutan dengan tahap pemikiran dan keupayaan kamu untuk berjaya ke peringkat tinggi. Misalnya seorang pelajar, jika ia jelas, terang dan lurus, ia memperlihatkan bahawa kamu seorang yang bekerja keras untuk berjaya dalam pelajaran dan kamu berupaya untuk belajar dengan lebih gigih.. Bagi kamu, setiap kejayaan perlu disertakan dengan usaha yang gigih. Tidak hairanlah orang yang mempunyai garis ini mampu menjejakkan kaki ke me nara gading tanpa sebarang masalah.

3. Garis hati/cinta
Garisan ini melambangkan perasaan dan percintaan kamu. Sekiranya kamu mempunyai satu garis yang panjang dan lurus, ia menunjukkan bahawa kamu setia dalam percintaan dan mungkin hanya mengalami satu episod cinta saja. Manakala sekiranya garis itu putus-putus dan terdapat cabang-cabang lain, ini menunjukkan kamu mungkin mempunyai beberapa pengalaman gagal dalam bercinta sebelum menemui cinta yang sejati. Malah jangan terkejut, ada di antara kamu yang mempunyai garis putus-putus ini ' curang' dan menjalinkan hubungan cinta dengan lebih daripada seorang gadis/jejaka dalam masa yang sama!

4. Garis kejayaan
Cuba kamu perhatikan garis yang bertanda nombor 4 ini. Adakah ia terdiri daripada satu garis sahaja? Kadangkala terdapat sesetengah orang yang mempyai dua atau lebih garisan ini. Dikatakan mereka ini bakal memperolehi kejayaan cemerlang dalam dua kerjaya atau apa juga yang diceburi oleh mereka nanti, mengikut garis yang terpamer di telapak tangan kamu itu.

5. Garis matahari ( Sun line)
Bukan semua orang yang mempunyai garis ini yang kelihatan dengan begitu jelas dan nyata. Sekiranya kamu mempunyai garisan sedemikian, ia menunjukkan kamu akan menjadi kaya dan terkenal dalam kehidupan kamu. Sebab itulah, ada orang yang mampu meraih kejayaan dalam dua bidang yang dilakukan dalam masa yang sama. Ini kerana sudah tersurat bahawa mereka ini mudah mendapat kejayaan.

6. Garis kesihatan
Sama seperti garis kehidupan, sebaik garisan adalah yang kelihatan jelas, lurus dan tidak putus-putus. Sekiranya garis ini putus-putus, ini menunjukkan tahap kesihatan kamu tidak begitu baik. Begitu juga sebaliknya.

7. Garis perkahwinan
Sekiranya garisan itu membentuk bulatan menghala ke arah kanan hingga ke tapak tangan, kamu diramalkan bakal mempunyai sebuah perkahwinan yang kekal dan bahagia selama-lamanya. Perkahwinan wujud hanya sekali saja dalam hidup kamu. Tiada lagi yang kedua dan seterusnya...

8. Garis bilangan anak
Setiap orang pasti ingin atau menyimpan hasrat untuk memiliki cahaya mata sendiri bila tiba masanya nanti. Berapa orang anakkah yang kamu inginkan? Tidakkah kamu perlu mengetahuinya? Apa yang perlu kamu lakukan ialah dengan mengira berapa banyak garisan halus dan pendek yang kamu miliki dan ia sebenarnya mewakili jumlah bakal anak kamu nanti. Misalnya kamu mendapat terdapat empat garisan Dan ini bermakna jumlah anak kamu nanti ialah empat orang.

9. Garis perjalanan
Adakah kamu ini seorang yang sukakan sesuatu kehidupan yang mencabar, suka merantau atau melawat tempat-tempat asing? Sudah tentunya kamu ini mempunyai garisan perjalanan yang cukup jelas dan terang, seperti yang dinyatakan pada garisan bernombor 9. Tidak hairanlah sekiranya kamu ini juga suka hidup berpindah-randah dan mudah bosan dengan sesuatu tempat.

10. Garis kewangan
Setiap orang semestinya mengimpikan kehidupan yang sempurna dan bahagia. Tentu sekali ia mudah dicapai jika mempunyai kewangan yang kukuh. Bagi kamu yang memiliki garisan bernombor 10 ini dengan jelas dan terang, dikatakan kamu mampu memperolehi Wang yang banyak melalui pekerjaan yang kamu lakukan itu.

11. Garis pergelangan tangan
Cuba kamu perhatikan pada pergelangan tangan kamu di sebelah dalamnya. Terdapat garis-garis seolah-olah gelang kan ? Diramalkan, setiap garis membentuk gelang itu mewakili 25 tahun jangka hayat kamu. Kira saja berapa gelang yan gkamu ada dan ramalkan jumlah hayat kamu sendiri! Tapi awas! Jangan terlalu percaya sangat.... Ajal dan maut di tangan Tuhan kan ?

Bila jari kamu dirapatkan....
Apa yang kamu lihat bila merapatkan kesemua jari kamu itu di antara satu sama lain? Adakah semuanya rapat-rapat? Kemudian Cuba kau perhatikan di antara jari kelengkeng dan jari manis kamu sewaktu kamu rapatkan keduanya. Cuba dekatkan jari kamu itu dengan Mata kamu dan tengok sama kamu boleh lihat ada sebarang 'gap' di antaranya... Sekiranya kamu dapat melihat cahaya di antara keduanya... Bermaksud ia tidak rapat dan renggang... Maknanya kamu ini seorang yang cukup pemurah. Malah kadangkala kamu juga terlalu boros dalam berbelanja. Walau bagaimanapun kamu ini bukan seorang yang kedekut! Sebaliknya sekiranya tiada ruangan di antara kedua jari itu bile dirapatkan, ini bermakna kamu ini kedekut orangnya dan pentingkan diri sendiri! Betul ke? hehehee...kalau terkene jangan la mareee..
Sememangnya terlalu banyak rahsia yang tersemadi pada tangan kita.... walaubagaimana pun ini cuma ramalan saja dan jangan telalu fanatik sangat untuk mempercayainya.. cuba perhatikan setiap garisan pada tapak tangan korang dan bandingkan dengan garisan yang dinomborkan seperti di atas... setiap garisan mempunyai maksud yang tertentu. Tapi jangan la panik, bukan semua garis yang dinyatakan itu terdapat pada tapak tangan korang.. and of course la bentuknya juga berbeza-beza.. ada yang kurang jelas, putus-putus dan sebagainya. **ANANG NILIK TAI SENGAPA LA..HEHEH***

SUMBER: MyMesra

Model Playboy....keke

AYAM YANG MONTOK!!!
SAPA KA MAKAI MANUK TO??? PANDUK PANSUH SEDAP MAI PELABA KE KU..HEHEHEH...** MAKAI 3 PINGGAI GUE..KEKEKEK***

Gambar Monalisa yang 'CUN'



























Saturday, 21 March 2009

Remaja menggunakan YouTube mencari pekerjaan untuk si ayah


BRANDON,Florida - Ungkapan kasih sayang seorang anak kepada orang tuanya boleh diwujudkan dalam banyak hal. Salah satunya, seperti yang dilakukan oleh seorang remaja di Tampa, Florida. Untuk mengungkapkan rasa sayangnya kepada sang ayah, remaja ini membantu ayahnya mencari kerja melalui YouTube.

Diambil dari petikan CLICK ORLANDO POSTED: Friday, March 13, 2009 -remaja bernama Ben Gullett ini ingin membantu ayahnya mencari pekerjaan. Semuanya bermula tatkala sang ayah, Mark Gullett diberhentikan dari pekerjaan sebelumnya IAITU sebagai vice president marketing di Tampa Bay Lightning.

Cara Ben membantu ayahnya mencari pekerjaan kelihatan unik.Dalam video tersebut, remaja 14 tahun ini menggambarkan ayahnya sebagai seorang yang pandai, kreatif, berkerja keras, dan sekarang ini tengah mencari pekerjaan baru yang sesuai.

Penggambaran yang diberikan Ben tentang ayahnya sungguh menyentuh hati.Hasilnya, video selama 3 minit 19 saat itu berjaya manarik perhatian perhatian para pengunjung Youtube. Kurang dari 24 jam, video tersebut telah dikunjungi lebih dari 800 kali. [saya pengunjung ke-55,981..huhuhu emosi sungguh..terus emo nih..huhxoxox..sayau ke apai:)]

Setiap hari keluarga Gullet dihujani dengan email-email dari orang yang mengunjungi video tersebut. Beberapa diantaranya merupakan email tawaran pekerjaan, dan sebahagian lagi email daripada orang2 yang memberi sokongan.

Keluarga Gullet berharap video ini akan dapat menolong Mark bagi mendapatkan pekerjaan yang sesuai....*enda betah ku arr...

*sekiranya ingin tahu dan melihat sendiri video yang dibuat khas oleh Ben untuk ayahnya just CLICK SINI-VIDEO MARK by BEN

Hakim masturbation semasa persidangan*(


Entah kemungkinan sudah x tertahan atau emm entahlah..hehehe, seorang hakim di Oklahama sempat masturbation semasa menjalankan tugasnya mengadili seorang pemuda di Creek Country yang dituduh melakukan kes bunuh pada Ogos 2003.

Mahkamah Agung Oklahoma akhirnya memberhentikan Hakim tersebut. Hakim Donald Thompson (62) dituduh melakukan perbuatan x senonoh di persidangan karena menggunakan penis pump.Legal Opinion anggota Mahkamah Agung John Reif menyatakan bahawa si Thompson ini telah melanggar disiplin dan perbuatannya itu tidak dapat diterima.

Semasa perbicaraan ke atas dirinya, Thompson menyatakan alat bantu seks (sex pump) tersebut adalah hadiah dari kawannya dan manafikan pernah menggunakannya selama persidangan. Namun kesalahan 'pak cik' tua itu dapat dibuktikan selepas pemeriksaan DNA ke atas karpet,kerusi dan juga baju hakim yang dipakainya itu adalah sah miliknya.hohohohoho:")

Akhirnya pada tahun 2006, mahkamah memutuskan memutuskan Donald bersalah dan dihukum penjara selama 4 tahun serta denda $ 40000.

Keindahan gambar di luar angkasa menggunakan Telescope Hubble










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...