top social

Tuesday, 27 January 2009

x sangka ramai jadi cannibal di malaysia..

siapa kata x penah jadi cannibal??? saya mengaku dalam sebulan memang saya and kwn2 menjadi cannibal.. x kisah la sekali atau dua kali tapi...kitaorg suka...siapa x suka wo^_^...lihatlah salah 'seorang' mangsa kitaorg..sabar2 kalo nak tahu^_^ hohohoo;-

***************************************************************






















hohohohohohoo.......susah untuk meratapi benda yg telah pergi..sb die x kan kembali lg..kuikui..tunggu kat toilet jew..^_^



**************************************************************
gambar bwah ini tinggal kenangan jew..kuikuikui....

Saturday, 24 January 2009

Enda entu tau digaga:)


hohohoho...sapa kala ngaga pengawa baka apai urang ba atas nya??? enti ka meda belalai la sikit[hehehe nemu ja madah sikit ow.. padah nibuh peda terus kemanah g:)] ...anak mit mudah terikut2 nitih utai ke dipeda sida ia...enti selalu meda utai ke enda dipatut dipeda start ari mit agi,kesan dah besai ia baka ba GAMBAR baruh nya...sanggup ka??..enti urg nanya sapa apai-indai ia? kita juga..nyu memalu cit laban nya ow..kuikuikui^_^ [baka dah nyadi indai ga aku..cewah!!] hihihi....


"mami..dadi...PLZZ....asai kala ku meda utai baka nya..kekekekeke" -baby-


owwhhh....cool beb!!!...persis acoustic electric guitars..hihihi [40%]...^_^')

*aciapai:- minat gambar katun doraemon and power ranggers tym agi mit suba...^_^

budaya meludah afrika..

Untuk pengetahuan anda, salah satu cara sapaan dalam masyarakat Masai di Afrika ialah dengan meludah antara satu sama lain. Pelik betul kan cara sapaan diorg? Korang jangan pulak buat kat Malaysia ni..Tak pasal-pasal kena pelempang free nanti.Tapi lepas ni, kalau korg ada berhayat nak pergi melawat Afrika, janganlah terkejut kalau ada orang ludah korg....

bayangkan org yg meludah kita tu ade selesema...uiikkk..hijau lagi tu.huhuhu haru biru...apa2pun tu mmg budaya diorg kita kena hormat..baru org hormat kita balik kan..^_^

**enda puh ku enti t bc 'dak'..hijau kekuningan..hehehehe...tambah2 enti orgnya ngeludah(menyapa) kitai..tym mulut kitai tgh rangap2..huhuhu..so..anang makai pala ikan 'belau' enggai ke..rerangap nganti lalat..hihihi^_^**

1001 kisah President ke-44 AS [Barrack Obama]

PRESIDENT KE-44 US pada hari SELASA 20/JANUARY/2009!!^_^ tabik spring!..yes sirr!!!!


Obama asal Kenya, dan bernama Barrack Hussein Obama Junior.Beliau dilahirkan di Kenya dan pernah menetap di Indonesia. Bapanya, seorang Islam telah merantau dari Kenya untuk belajar di Amerika dan di situ bertemu jodoh dengan ibunya. Nama Barack yang diberi oleh bapanya merujuk kepada perkataan Arab “barakah” yang membawa maksud berkat. Sehingga hari ini keluarga Obama masih ramai di Kenya dan semuanya beragama Islam. Ibu Obama pernah mengahwini seorang rakyat Indonesia dan mereka menetap di sana selama 4 tahun. Ketika inilah Obama bersekolah di Indonesia dan berpeluang bergaul dengan ramai orang Islam dan mengenal budaya orang Melayu. Ketika bercita-cita menjadi presiden, "Barry" Barack Obama masih berusia 8 tahun dan masih bersekolah di INDONESIA. Pada masa itu, guru Indonesia mengajar karangan, Obama membuat karangan yang bertajuk Cita-Citaku Menjadi Presiden.Akhinya Obama berjaya mencapai impiannya^_^.

Beliau membawa mesej harapan kepada rakyat Amerika dengan tema “Perubahan Yang Kita Boleh Yakini” (Change We Can Believe In), Obama berjaya menyatukan pelbagai kelompok rakyat Amerika terutama golongan muda, kulit putih dan hitam, untuk menyertai arus perubahan yang dipeloporinya. Kekuatan oratorinya dan mesej yang jelas dan mudah menjadikan gelombang perubahan ini menjadi semakin menggunung dan terus popular. Di peringkat awal dahulu, Obama tidak diberi peluang langsung oleh penganalisa politik Amerika malah telah diserang bertubi-tubi oleh media Amerika berhubung latarbelakang Islam keluarganya (walaupun beliau kini seorang Kristian) dan persekolahannya di Indonesia (ditohmah sebagai madrasah yakni sekolah agama Islam). Tetapi kemenangannya di Iowa, kawasan majoriti kulit putih, telah membuka mata banyak pihak bahawa insan bernama Obama ini bukanlah calang-calang calun kulit hitam, dan dengan itu perlu diberi perhatian. Sejak itu, Obama tidak lagi berpaling ke belakang malah sebaliknya memberi cabaran yang sangat sengit kepada Clinton....seribu satu mengenai obama!!!


Ann (Ibu Obama) dan Obama waktu baby..hehehe


Lolo Soetoro, Ann ( Ibu Obama ), Maya (adik tiri) dan Obama kecil.


obama bersama-sama dengan famlinya.......^_^


Gambar yang tidak menyebutkan tempat dan waktu ini memperlihatkan Barack Obama saat berusia 10 tahun dan ayahnya. Sang Ayah meninggalkan keluarganya untuk belajar di Harvard ketika Obama berusia dua tahun.

Obama pernah mengatakan”Saya kangen nasi goreng, bakso, dan rambutan,” semasa dicall oleh Presiden Susilo Bambang Yudhoyono

obama bersama teman2 sekolahnya...:)

*Gambar kempen memburukkan Obama dengan membandingkannya dengan Osama **



** CNN: Obama Presiden AS paling popular ****^_^

Friday, 23 January 2009

mmbungkus----^[muffin cake]^!

emmmm.....makin hari makin berlambak asgnment yg lecturer bagi...tapi hari ini saya dapat juga blogging:)pp:)

semalam housemate saye yg ambik course DMLT[Dip. In Medical Lab] ada menganjurkan talk tentang surgery in the treatment of disease[last project 4 mentor-menti] mereka....tetapi,,saya bukan nak menceritakan pasal disease2 ni semua...x mainlah..saya mane pakar benda camtu..just cikit2 jew..[hehehe]...kalo nak tau pasal debit-credit dlm accounting tu boleh la..k:) Sebenarnya saya just nak ceritakan kisah kitaorg kat umah malam sebelum talk tersebut..+memandangkan susah nak dapatkan sponser untuk project tersebut..Cua a.k.a fatin nasuha menelefon ayahnya saat2 akhir and minta ayahnya jadi sponser...hasilnye ade kat bawah tu:-


muffin2 yang diborong oleh niniey and cua di giant sec13 shah alam.....**sempat juga ambik gambar sebelum memulakan kerja 'overtime' memasukkan muffin2 trsebut ke dlm plastic....*:)-dari kiri; aciapai,cua.niniey and nisa(x brtudung)-


'ganas nyer ko cuaaa..., mee aku pon ko nak lahap ek...hohooho'...


'cutie cake'..yg aku booking..tapi malangnye hajat x kesampaian....semua abis kena makan ngan student yg 'bam'2..huhuhu...kitaorg semua belum lagi merasa muffin tu sebab takut x cukup and memang btul x cukup pun:(...anyway cua janji nak beli lg kan? hehehehe ingat saye tau cua...^_^..pandai cua and nini pilih muffin tu....semua puji sedop..hehehe:)...tq GIANT cuz mengharumkan nama2 sahabat gue..hahahah


siap suda...!!!!! sebenarnye saya just pemerhati and jadi jurugambar jew... ^_^sorry la k...manyak asgnment ow...skrg pun still ade asgnment lo..huhuhu...

cua,niniey,fathi: im so sorry sb x dapat datang utk talk yg korang anjurkn semalam k..huhuu..[saye abiz klas kul 1pm and talk korang kul 2.30pm...balik umah trus masak-lapar ow..hehehe jgn maree..hihihihi...pastu aku kemas buku2 ats meja kita tu taw..okies..*cua.....nak muffin!!!..hehehe:)]

Monday, 19 January 2009

Bila dah blurr nak letak info...*semua bleh jadi..^_^

ohla....:) kalo dah keblurran and tak tahu nak letak ape kat blog ni..aku copy and paste je kat yahoo answer:)..sebenarnya aku saja-saja nak search info pasal makanan and tak tahu la plak ada tajuk pasal ayam jantan ni suka makan apa....search pasal makanan yang best2, alih2 makanan ayam jantan plak kuar..huhuhu..:)dah nasib badan..

so,layan je la apa yang saya copy and paste tadi...hehehe..x jelas x apa coz saya dah salin semula jawapan2 bagi soalan tersebut....*peda ja meh dia kaban..heee..anang ragak la k:)*



Desy: Ayam jantan suka makan apa?

seekor ayam jantan saya suka makan kertas




*jawapan ke dibulat ke aku nya jawapan by Ira s...:')


Ira s:

paha ayam betina lah..

No Name:

wah, pecinta ayam yah.
makan kertas? ngg.. kok bisa? jangan2 diatas kertasnya ada berasnya lagi..
yaa si ayam tuh kan demen sama biji-bijian terutama jagung, beras, segala macem. cacing juga suka. hihi.

Putra:

Ayam baik jantan ataupun betina suka sekali makan yang namanya biji2an.... contohnya jagung, kacang2an atau beras.... atau biasanya juga suka dengan cacing....
Kalau yang suka makan kertas baru kali ini denger deh....

Entrilov:

kalo ayam anda jenis ayam bangkok palig bagusuntuk kesehatan ayam anda beri dia makanan yang pahit2 seperti bunga pepaya




jawapan ke paling betul....kikikiki..^_^


Alfeus R: kasih aja cacing!!!!!!!!!!!!

*beri seko' padi..btul ke eja nya ow?...emmm enti dah nginjin padi..ia la nya....umbang padi..hehehe *anang nganu ibuk aya...btul la kan seko/sekok^_^ nama utai nya..hehehe*

Anjing Berotot [incredible hulk of dogs]

Anjing berotot ini bernama wendy..disebabkan bentuk badannya yg berotot dan lain daripada anjing-anjing yang biasa..anjing ini telah digelar sebagai INCREDIBLE HULK of dogs^_^.Wendy seberat 27kg^*^otot luar biasa wendy bukan sekadar 6 pack sahaja..tetapi memiliki ketul2* di perut sebanyak 24-pack...hohoho..terror beb!

Menurut kata tuan punya anjing iaitu Ingrid Hansen, orang ramai selalu reffered anjingnya itu sebagai pelakon terkenal Arnold Schwarzenegger (*arnold susah nak eja*)..last2 anjing ini pun leh jadi gabenor kpd segala anjing *hee..:)peace^_^

Beware: Wendy on the prowl^_^


The incredible Hulk:-Wendy*-anjing yg penuh otot!


Wendy berbanding whippet biasa..

Saturday, 17 January 2009

tym boring;)

ohla...maya ka ngurangkan keboringan...kemari ku chat ba blogTV..ianya chat secara live serta alu ulih record enti ka record..bc ga kurang mimit buhing' laban mayuh ragam mensia dipeda kitai dia..sapa ke ka nguji tau ga..huhuhu..^_^


ohla- Broadcast your self LIVE
"oooo....aciapai!!..nadai pengawa alu enda studi2 ney:)"..kkk..:(

Senyum jap^_^

satu-satunya manusia zaman kuno yang masih hidup..okies sirr!!!


kuda = manusia....??? ^_^....


*****************************************************************


*

*

*

*

*

************************************************************

Rahsia Perlakuan Tangan:)

‘Memicit atau memgang hidung’
Tidak mudah tertipu dan sangat berwaspada dlm apa juga tindakan yang
dilakukan. Seorang yang pemalu dan sukar utk berkongsi rahsia besar dgn org
lain kecuali org yang benar2 dipercayai.

‘Meletak tangan pada bahu kawan’
Suka ikut kepala sendiri Pentingkan diri sendiri. Teman yang sangat
mengambil berat dan prihatin terhadap masalah yang dihadapi oleh teman2
rapat

Bermain dgn tangannya’
Mempunyai tahap humor yang tinggi. Pandai berjenaka. Bersikap terbuka dan
dapat menerima kritikan atau pandangan org lain tanpa ambil hati. Jenis open
minded

‘Mematahkan jari jemarinya’
Seorang yang gugup dan kurang yakin utk berbicara dgn org lain Baik hati
dan sedia membantu sesiapa saja

‘Menggigit kuku’
Gugup dan gementar bila berbicara. Agak tertutup dalam membicarakan rahsia
hati

‘Memintal hujung rambut’
Suka berkhayal. Sukar diperdayakan. Keras kepala

‘Menongkat dagu’
Pendengar yang setia dan rahsia akan selamat ditangannya Suka mendengar
masalah teman2. Setia dlm persahabatan

‘Suka letakkan tangan atas meja’
Happy go lucky dan pandai menyesuaikan diri Peramah Suka bergantung pada
orang lain

‘Menggosok 2 telapak tangan’
Ramah dan berfikiran matang. Suka berterusterang dan tidak suka cakap
berbelit2. Muudah memahami perasaan org lain dan suka membantu

‘Memutar cincin’
sangat menepati janji, berhati2 dlm tutur kata, gemar hidup yang teratu

Antilla-Rumah Termahal Di dunia

Memperkenalkan, inilah Mukesh Ambani, atau nama penuhnya Shri MukeshD. Ambani dan sekarang dikatakan sebagai orang ke-5 terkaya di dunia dan paling kaya di asia dengan nilai kekayaan sebanyak $20.8 billion(berdasarkan forbes). Dia ialah pengusaha kelahiran Yemen dan sekarang menetap di India. Dia ialah chairman, managing director dan pemegang saham terbesar Reliance industri.

Dengan wang yang begitu banyak, Ambani telah membangunkan sebuah rumah 27 tingkat yang dinamakan 'ANTILLA' untuk diri dan keluarganya (1 isteri dan 3 anak).Gambar bawah adalah rumah paling mahal didunia dan rumah pertama yang pembiayaan untuk pembuatannya melebihi 1 billion usd. Rumah beharga 2 billion usd(rm6.6 billion) ini dibangunkan di tengah tengah kota Mumbai, India, yang penuh kemiskinan.(Altamount Road)



Exterior


Lobby


Bilik Mandi


Ballroom


Modern Lounge


Traditional Lounge


Garage


Fakta Menarik Antilla

Merujuk pelan, bangunan ini menawarkan ketinggian 173.12 meter bersamaan ketinggian bangunan 60 tingkat. Namun, disebabkan Antilla memperuntukkan 27 tingkat, ini bermakna setiap arasnya dilengkapi siling berketinggian lebih tiga meter daripada ukuran sepatutnya.

Enam tingkat tempat meletak kereta bakal memuatkan 170 kereta import tuan rumah. Turut disediakan pusat servis kereta yang ditempatkan di aras tujuh.

Tingkat lapan mengandungi pusat hiburan lengkap mini pawagam dengan kapasiti 50 orang pada satu masa.

Dua tingkat di atas ‘health level’ menempatkan unit pangsapuri berdinding kaca untuk penginapan tetamu.

‘Health level’, aras yang dikhususkan untuk sukan dan riadah menempatkan patio, kolam renang, gimnasium dan studio yoga.

Dua tingkat di atas kediaman keluarga diperuntukkan sebagai kawasan penyelenggaraan. Di atasnya pula, disediakan ‘ruang udara’ berfungsi sebagai bilik kawalan untuk helikopter mendarat.

***berita harian***

Wednesday, 14 January 2009

perkara yg aku lakukan tym boring..hooho:)


saya ngan housemate tqa......x lama lg ade klas..neway,...*blogging 1st ..kuikuikui..boring ow..!!!


apa macam!!! nanti saya latang balik lo..bwa itu belita manyak best..kekekeke^_^:) saya mau pelegi kelas sikalang...okley...telima kasih manyak2 kpd kolang semua.okieee:) jgn malah..ini cakap aku manyak suka..hehehehe

looks like a penis (bike seat)




Perhatian: jangan sekali pandang jew k...pandang banyak kali and perhatikan

betul2....itu memang sah bike seat tapi yang salahnya colour tan..tu la

mengelirukan dan bukannya 18sx^...^_^..okies..

Model 20 tahun photographed sebagai gadis 10,20,30,40,50 and 60 tahun!!

gadis yang sama tetapi boleh jadi muda dan tua oleh kuasa make-up...amazing!!

10 tahun


20 tahun


30 tahun


40 tahun


50 tahun


60 tahun!!!


(Vogue Paris November 2008 with Eniko Mihalik by Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin styled by Carine Roitfeld, make-up by Lisa Butler)

ala2 lucu:(:)jew


"dah sakit dah pinggang aku nih....berkurun aku asyik duduk camni jew....korang x heran ke tengok mata aku ni pun sudah 'lelanuk' (mata kuyu)...^_^"


"hey!!!!!!!...sebenarnya saya just nak korang puji nih...biar kembang sikit kepala aku nie...-topi ni longgar ow...


"oh nooooo".....'huhuhuhuhu'....."y?y?y?"...."blurrp".."emmm.??"..-mati suda-


hai2 bye2.....papai....


wazzup!!!!!!breakup..come on and melompat...ambik itu kuih tart..aku nak sangat2..jangan terlambat nanti x dapat...tatatatatatatat*&)

Monday, 12 January 2009

Guess Who??

olla!!...dah abis exam dah...nanti saya akan cari cerita and gambar yg best2 ok...tunggu sumer..tym ni lg bz cket..hihihi...okies..c u all..^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...