top social

Wednesday, 29 July 2009

Exam next week..[nerd**!]

-!NERD--**T_T=)



My mid-term exam is next week...>>no chatting,no blogging, no playing, no television,no 'lepak'ing, no nothing...noooo...i dun like exam..huhu..Not sure if i am handling this one quite well...NVR GIVE UP,>> ..stdy..stdy..& stdy...YEs..I CAN DO IT!!!..
GOD BLESS..amen...


wish me gud luck!!okies...c ya!!..tata

Tuesday, 28 July 2009

Malaysian Idol [Micheal Jackson]-going 6 Million hits!(29/07/09)

hello---2 all MJ fans


***Watch Video about Malaysian Idol(Micheal Jackson)on youtube-*You must seen it-*^_^ ...Diz vid is getting "whacky" and funny all the time with different comments from people..**i watch this 20++ times and i'm still laughing =D...-->[very insulting for all Malaysian but I loved it!! really really funny1!!! -"SAYA CINTA MALAYSIA"!--seperti ucapan MJ smasa mmbuat consert di KL..x lama dahulu=)]


...King Of aHahahAHAahaa....=)....

Malaysian Idol [Micheal Jackson] 2004 by liquidbuffet..


***5,870,075 views*^*-->wow!!going 6 mil views--hits!![I got the feeling this is the original version..0_0=)]


"she told my hair was in Billie Jean, I squash the chin, Then i dont have the ice cream being the one.."...[lol i just can't stop laughing now aahaha--ice cream--...funny!!]

*
*
*
*
*

++others version++ [In other words, someone downloaded this vid from original version, then re-submitted it.]..**total of views till-(29/07/09)..---
[video yg sama just ubah sikit je..ramai viewers coz funny sgt..x bleh blah arr video ni!!hahaha...]oihh..!sesuai menerima award penyanyi paling popular di malaysia ni...merata dunia tahu..^^]



The Worst Michael Jackson Impersonator! by mpmonzon
http://www.youtube.com/watch?v=dT5FIuJMEgQ
54,536 views

Malaysian Idol Michael Jackson Impersonator by xxneverbelonelyxx
http://www.youtube.com/watch?v=5-DpWmvn2Mw
54,180 views

MALAYSIAN IDOL DOIN MICHAEL JACKSON'S BILLIE JEAN FUNNY by RONALDINHO
http://www.youtube.com/watch?v=I03mCtZE6yI
215,537 views

Michael Jackson Billie Jean Dance @ Malaysian Idol - VERY FU by rachelpatterson70
http://www.youtube.com/watch?v=H-kjvP18J48
65,384 views

The Worst Michael Jackson by edwlsk
http://www.youtube.com/watch?v=-4nEZH6ZKcM
7,109 views

Malaysian Idol - Michael Jackson (full version) by hbrnep
http://www.youtube.com/watch?v=IJlLBjhRWSU
1,396 views

Malaysian Michael - Billie Jean (Now With Added Music!) by flipguy37
http://www.youtube.com/watch?v=2p_Ck8CXaNY
659 views

Malaysian Idol Michael Jackson by Blazz1990
http://www.youtube.com/watch?v=Eo2pAU8HFsg
19 views

Malaysian Idol - Michael Jackson by yayashi
http://www.youtube.com/watch?v=XUTKw3XJm04
43,486 views

Malaysian idol by DentyneOnFire
http://www.youtube.com/watch?v=mvdLY7jwTX4
11,960 views

Malaysian Idol (Michael Jackson) (Crazy!!!) by jacksondmicheal2008
http://www.youtube.com/watch?v=6aBurLPIEK0
13,605 views

Malaysian Idol - Michael Jackson [ uploaded by wWw.VietLion.Com ] by oanhvno
http://www.youtube.com/watch?v=Hq0yvVgJYWw
95 views

Michael Jackson Impersonation - Malaysia Idol by HAN2929
http://www.youtube.com/watch?v=gdomDa6Wpx8
397 views

Malaysian Idol Michael Jackson (HILARIOUS!!) by Darkwordmaster
http://www.youtube.com/watch?v=iLKbGYmWmqQ
749 views

Michael Jackson impersonator lol by LackingNoel
http://www.youtube.com/watch?v=au_Dper7w10
403 views

Malaysian Idol Michael Jackson by papiRockk
http://www.youtube.com/watch?v=Yw3JKH3PEjA
55 views


Malaysian Idol Michael Jackson by Moviesnfilms
http://www.youtube.com/watch?v=JW0vitvUloM
29 views

Malaysian Idol - Funny "Michael Jackson" Performance by Emmy94chan
http://www.youtube.com/watch?v=X6AU0kpOtxI
172 views

Michael Jackson - Heart is break(redo) - Malaysian Idol by jokersingam
http://www.youtube.com/watch?v=8y8_9LSkiaw
11,316 views

Michael Jackson Malaysian Incredible Live Performance by enmelo2008
http://www.youtube.com/watch?v=cDCDgKWtkJ4
442 views

Michael Jackson malaysian imitator:)))))))))---comedy by mihai84
http://www.youtube.com/watch?v=6lJuJUuxa1Q
247,326 views

A Malaysian Michael Jackson by elisats76
http://www.youtube.com/watch?v=AeiP-KmUN-s
166 views

*
*
*

SO.....,What do u say 2 sumthin like tat?---do u like Micheal Jackson Malaysia?--of coz u do rite?? if not y u still smile like "kambing" ow??heeee^_^----..Now he working at NSK market Selayang but i dont know what is his name...urmm--King Of ahahHAhaHa=)okies..TQ

<***>

**boleh dapat pangkat DATUK mamat ni kerana mempopularkan malaysia di merata dunia..hahaha...sangat popular!! padan la pangkat tu kan:)*just 4 fun!


Cara menyembunyikan file...**

ramai org mempunyai file "rahsia/peribadi"..tapi selalu je kena masuk oleh org lain..salah satu contoh "baik" yg saya jumpa ialah seperti di bawah>...seseorg itu menyimpan file *&^nya di "mydocuments" dengan membuat byk folder yang seakan-akan virus/error....last2 jumpa juga..kekeke *0_0=)

***klik gambar utk melihat image yg lebih besar..***

Ministry of Finance[MOF] -Malaysia

23/07-lawatan industry ngagai MOF ba Putrajaya..sepatutnya sampai pukul s10am ba putrajaya tapi masalah bus nyu ngasuh bala kami delay sejam...bila sampai din bala kami disambut enggau senyuman taja lewat...lalu dijemput masuk gai dewan lalu mula enggau kata2 aluan by Ketua Komunikasi korporat.>>>dah nya baru ninga talk mengenai "Malaysian Economy & Fiscal Policy Management" by Bahagian anilisa economy & antarabangsa...{bendar ngetat ke mata ambi enda ngantuk selama 40minit lebih la..}..bila abis ja talk nya...semua kami dijemput begambar kenangan lok la secara formal enggau urg MOF...dah nya dijemput lunch....apalagi..gaga bala mensia ninga ja pasal lunch nya..enggau ku ambi semua jenis lauk pia ke dey....kekeke..bisi bala kaban sekeda ka ngambi baru tapi malu2 cit [nasib ku ngambi umbas2 ia]....taja bala lapar , tapi maya makai still lg cool.....control ayu la konon enggai ke bala sida sudu terpelanting..heeee..:)...okies..abis ja makai sambung bru sesi begambar sebedau plai..>>>


cewah!!!...aku enggau ana..=)

*
*
*
lepas habis talk... [kurung kuning--Farah & ayu]..bwh aku & ana..ala2 ahli parlimen..kekeke

*
*
*
kenyang amai!!..


*
*
*
licin pinggai bala sebuat..berupai lapar...kala ke free kan..heeee;)


*
*
*
*
pic kat bawah ini sungguh mengejutkan...kawan saya ayu [kuning] macam org yg tgh mengandung 3 bulan!..hakikatnya dia tu seorg yg slim,,...tapi, bila je mkn trus tak ingat org kat sebelah tu pasal la buncit tu.kekekeke..[sebenarnya itu adalah disebabkn tiupan angin x der kena mengena pun dgn mkn byk.. saje je..cyg sama ko my pren!!=)]

---
*
*
*
oochaaa!!!!!!!!free style!




dpt buku Economy Report 2008/2009 secara percuma!

Menulis Nama anda dgn ancient script^^

hola!!...

adakah anda ingin menulis nama menggunakan abjad mesir kuno?...mana tau suatu hari nanti anda ingin mengabdikan nama anda dengan menulis di atas batu ala2 zaman dulu tu....utk dikaji oleh org masa dpan kan..heeeee




hasilnya......


kalau "M A D E L I N E" ada tangan tunjuk kat 2 ekor burung,(seekor tu burung hantu wei..berhantu juga nama aku ni yea...=) pastu ada singa tgh rilek pula...cool plak tu..heheh..yg 3 tu pucuk ape ntah..>**reed**..*zizac*

----------------------------------


lepas tu, utk nama " A C I A P A I" kat bawah ni siap bawa mangkuk sekali....burung ngan pucuk daun tu pun sentiasa je bersama..heee:))



.................kalau nak cuba pg ke link di bwh..okies..^_^=)............

Monday, 27 July 2009

RIP Yasmin Ahmad....

sungguh mengejutkan apabila mendengar berita mengenai Yasmin Ahmad,51 [1958-2009] meninggal dunia...beliau meninggal dunia pada jam jam 11:25 malam 25 Julai 2009, di Hospital Pakar Damansara akibat pendarahan otak.



25 haribulan*= genap sebulan Micheal Jackson meninggal dunia... RIP kepada MJ & Yasmin...



*suka akan iklan petronas--sentuhan Yasmin..

Sunday, 26 July 2009

48 jam tanpa elektrik=(

0_0' --> ingatkan kalau sebulan lambat bayar bil elektrik, tak kena potong...tapi malang memang betul2 berbau la kot sampai umah xda elektrik...*-(..kitaorg bukan sengaja x nak bayar bil trsebut and kitaorg memang sedia maklum pun akan surat warning dr TNB tu supaya bayar bil,...tapi masing2 busy ngan aktiviti serta asgnment..last2 bergelap je malam hari sebab x byr bil...semua kerja pun byk yg tertangguh terutama nak buat asgnment pakai laptop..[kehabisan bateri]..phone pun 'kong'...apalagi lilin la jawabnya.....sampaikan berlaku kebakaran kecil kat bilik aku nasib baik still nafas lg..kalau x..huhuhu=(



*candle light dinner*


naza terpaksa guna lilin utk baca nota sebab...keesokan harinya dia ada quiz



walaupun pasang ubat nyamuk kat merata-rata tempat tapi nyamuk still jg byk...rasa-rasanya nyamuk tu pakai penutup muka kot sb tu x mati2...semua tempat dia nak gigit!!..gatal btol! [dah la tempat nak 'stand'kan ubat nyamuk tu satu je...last2 pakai benang..then gantung kat bawah kerusi..[agak bahaya jgak la]..heeee

alamak..api!!!!...gambar dibawah menunjukkan gambar sebelum dan selepas kebakaran...kebakaran itu berlaku pukul 2.30am..saya mengambil gambar yg sebelum kebakaran itu adalah lebih kurang 1.30am iaitu sebelum nak masuk tdo..cuba lihat keadaan lilin tu sejam sebelum kebakaran masih panjang lg..tapi bila terbangun api tgh marak membakar 'almari' tersebut..nasib baik kwn saya niniey yg tdo dlm bilik terjaga dan terus menjeri kt member yg lain...[masa tu ramai tdo kt ruang tamu sebab dlm blik tu panas]...nak dijadikan cerita, kawan saya niniey td cedok air dr toilet guna tangan je utk memadamkan api sebab terlalu panik..so bukannya api nak padam malah makin tinggi..last2 membe seorg terbangun dan terjun dr kati dan terus ambil gayung untuk padamkn api..tapi sukar nak padam...last2 guna tuala mandi...itupun satu2nye tuala mandi aku....habis dah tuala aku terbakar.. tapi x apa..janji kitaorg selamat......tidak dpt dibayangkan sekiranya kawan kitaorg td tu tak bangun....pastu api plak makin menjadi-jadi then nak keluar rumah plak tak dpt sebab tak jumpa kunci pintu dlm gelap[xda elektrik] ..last2---rentung+bye-bye!!..(huhu minta2 dijauhkan segala malapetaka sedemikian wei!!!...)...=(




sehari selepas bergelap terus byar bil kat TNB pagi-pagi lagi sebelum pergi klaz (pkul 11am).....tetapi kes yg lain pulak...TNB kata elektrik sampai lebih kurang dlm pkul 5pm/6pm..malangnya kitaorg tunggu sampai pukul 9pm pun elektrik x sampai2..stock lilin pun dah nak habis..then asgnment yg tertangguh pun blum dpt disiapkan lagi...nyamuk makin mengganas.... "kesabaran" dah bertukar menjadi "kegeraman"..last2 telefon kat pihak TNB..bila kitaorg call byk plak soalan nak kena jawab....dah la suara mengantuk semacam je...pastu kata "ok" tapi elektrik x juga sampai2...kena tunggu lagi....dan paling mengecewakan apabila mereka kata dah nak larut mlm and kena buat pagi esok....tetapi kitaorg x putus asa...apalagi cuba cara lain la plak..*_*....nasib baik la bapa membe seorg tu ada "link" kuat ngan org atsan..pihak TNB pun kena buat mlm tu juga kalau x..*??*.....akhirnya pukul 11pm baru la elektrik sampai....thanks God!


mengalahkan kempen 60 earth hour..cewah!



nasib baik x panggil wartawan tv3..cam kepoh la pulak!
syss....

Saturday, 25 July 2009

siapa lebih cantik?

dua-dua rambut panjang..tetapi siapakah lebih cantik & menarik..hehehe:))


dia..atau dia..
ku pilih yang mana..
aku pusing....
untuk memilihnya....
...
jatuh aduhh!!..rambut palsuku...

*MATTA**

Donut tiruan..^^

beberapa hari yg lepas teringin nak makan 'cakoi' mcm mak aku selalu buat tp yg sedihnya x menjadi..hehe..akhirnya jadi la kuih ala-ala donut...sedap jugak la walaupun x berapa nak 'cantik'..kenyang sungguh kawan aku mkn...^^



Bahan2 yg aku gunakan ialah tepung gandum,yis,telur,garam & gula...then aku biarkan selama beberapa minit sampai adunan itu kelihatan mengembang sebelum mula menggoreng..okies selamat mencuba "donut--secreto resepo"...**]


sempat lagi!! adoii....


jeng---jeng...



kawan aku ayu..bukannya nak tolong menggoreng tapi tolong makan ada la..siap je goreng terus dia makan..--nasib aku buat byk..kalau sikit, habis kwn2 yg lain x dpt mkn..hehehe^_^


time panas2 letak gula kat ats buat ala2 donut..lagi sedap..tapi aku suka kosong je la..=)

Ini A.T.M!!

salah satu "atm yg mengidam buah rambai" yg ada di campus.....[lapar kot atm ni]..hehe


apabila atm mengidam buah rambai ini lah jadinya..so kepada students MSU+PTPL hati2lah dgn kad bank anda okies..jangan sampai kena 'telan' dgn 'kotak duit' ini..^^[*lapar kot*]




selalu je kehabisan duit kertas rm10 dlm atm ni...
lagi2 musim ptptn kuar...tambah satu lg atm bleh x...2 atm je x sesuai ngan bil studnt yg ramai...
**MSU**

Monday, 13 July 2009

Menjadikan Layout Facebook lebih menarik dgn Yontoo

adakah anda Bosan dengan penampilan Facebook yang hanya ada satu colour sahaja?[putih]
kalau begitu apa kata anda cuba tukar 'penampilan' facebook anda dengan Yontoo Technology.

[aku guna layer yg ada gambar MJ...^^]


klik kat gambar di ats sekiranya ingin melihat terus ke profile saya^_^ (kalau x nak dunno jerk..hehe)

Kalau nak tahu cara-cara bagaimana hendak install [pengguna mozila firefox] sila tekan How To Install...


***selamat mencuba..^_^

...add la jd kawan gue:)

Sunday, 12 July 2009

Youtube Ngetu jap

oit!!
sapa nda kala meda youtube maya ia under maintenance ulih ga kongsi2 ba dto ..hehehe(nadai mai utai ke di post aku ney)....



**tgh syok ku meda video2 lagu and video 'private' Micheal Jackson ba youtube tetiba ja down..rupa-rupanya tgh 'nyapu ruai' bala tudah utube to ney..apalagi ku ke enda kala tekena ke time to terus ja printscrn page ia to..hehehehe..[enti ka meda besai g klik ja ba gambar nya k^^]

Friday, 10 July 2009

Hubungan Micheal Jackson dengan number 7(seven)

begitu menakjubkan apabila menyedari betapa kuatnya ikatan number 7 dengan insan yg bernama Micheal Jackson[MJ]...number 7 selalu dikaitkan dengan tuah..--tujuh hari seminggu, tujuh keajaiban dunia..& banyak lg 7..7..77...777......>>

  • Michael Jackson menandatangani surat wasiatnya pada 7/7/02.
  • Memorial kematian Michael Jackson berlangsung pada 7/7/09 ... tepat 7 tahun setelah menandatangai surat wasiatnya .
  • Michael Jackson memiliki 2 hits terbesar -- "Black & White" dan "Billie Jean" -- dimana setiap lagunya itu menduduki tempat teratas selama 7 minggu berturut-turut.
  • Premier video "Black or White" berlangsung di 27 Negara (Check di wikipedia)
  • Michael Jackson memiliki 3 biggest album-- "Thriller," "Bad" dan "Dangerous" -- setiap album tersebut berada pada tahap top 7 dari hit 40.
  • Michael Jackson anak ke 7 dari 9 bersaudara.
  • Michael Jackson lahir pada tahun 1958 ... 19 + 58 = 77
  • Michael Jackson meninggal pada 25 ... 2 + 5 = 7 tahun ini adalah 2009 - 9-2 =7
  • [born 1958 died 2009 1+9+5+8 + 2+0+0+9= 34 .... 3+4 = 7]
  • Michael Jackson mememilki 7 huruf pada awal nama [MICHEAL] dan belakang [JACKSON]
  • Project klip video MJ dan Janet untuk "Scream" menelan belanja sebanyak 7 juta US Dollar!
  • Alamat Neverland was 5225 Figueroa Mtn Rd. 5+2=7, 2+5=7 =77
  • Micheal Jackson telah berkahwin dengan Lisa Marie Presley, anak Elvis. MJ pernah mengatakan nasibnya mungkin seperti Elvis. Nama akhir Elvis PRESLEY pun memiliki 7 huruf. Elvis meninggal 16 ogos 1977 =1+6 =7
  • Michael Jackson sering menggunakan angka 777 di lengan kanannya
  • ***MJ latest album (his 7th solo album) was to be called 7, and feature MJ in the shape of 7EVEN.



  • Bahkan ambulans yang membawa MJ ke hospital pun tertulis angka 71 dibelakangnya.0_0




a c i a p a i= 7 huruf ..??^^

munyi ko kawan ku:---"sa,dua,3,4,5,6,tuuuujuh!!!..ho haa!!..ni kita petara aki, petara ini, nurun kita ari sadau atas nyin..makai sama-sama enggau kami ba ruai dito.ngansar ke kaki sama-sama lalu poco2"..heeee^^..apa-apapun ngagai bala semua anang tinggal besembiang misa maya ari minggu/ari tujuh..awak ka semua pengawa mujur magang..amen.....+

Thursday, 9 July 2009

Apakah Zodiac anda?

Jan 20 - Feb 17


Feb 18 - March 19


March 20 - April 19


***********************************************************************************
aku punya!...[April 20 - Mei 19]



Mei 20 - June 20


June 21 - July 21


July 22 - August 22


August 23- Sept 21


Sept 22- Oct 22


Oct 23 - Nov 21


Nov 22- Dec 21


Dec 22 - Jan 19


^_^********

hilang phone=(

i lost my phone......=(

suah mai ku call tapi msk "voice msg"......ku enda pasti dini endur tfon ku nya "lesap"....[emo]

pagi kemari ku tetemu ke phone student tercicir ba koperasi ba kolej time ku meli 'paper' then ku ngiga 'tuan' phone nya and magi phone ia pulai baru......tapi lemai nya phone ku plak hilang..enda aci mai arr.......huhuhu..nadai pan urg magi phone ku nya plai baru....enti kira jenama, ukai la ke bejenama mai phone ku nya [nokia 6020]..tapi ku sayau mai ke 'ia' laban sentimental value ia tinggi mai ba ku....[ari ku form 5 suba abg ku hadiah nya gai aku...]..ingatkan ka nyadi koleksi peribadi ku enti ku meli phone baru enda lama g....tapi hmm.....=(

***sori ngagai bala kaban ke call gai no phone ku nya....nganti ku meli phone baru lok k...number still sama tp time to ku blog jap number ku nya.....^^

Macho @ Gay...dr jari tangan^^

kononya, lelaki gay mudah dikenali melalui bentuk jari tangannya..betul ke @ just mitos je??..^^perhatikan bukti gambar dibwh..


tetapi...ramai juga menilai dr segi fizikalnya yg lain..terutama sekali kalau lelaki itu nampak "macho" sangat..>>cara berjalan, wangi, cara berpakaian terlampau kemas...^^.."hmm...pasti dia kot"**

----------------------------------------------------------------------------------------------




Mr XY:> you're gay??

Rimau:> lu pikir la sendiri..^^


Wednesday, 8 July 2009

......is watching the MJ memorial on CNN live...

just finished watching the memorial and I am heart broken!!....and>>... Facebook and CNN thing is a great idea for the Memorial its fun to read everyones live commentz....THANKS CNN!!!

so kat bawah ni aku sempat "PrtSc" sesetengah 'suasana' yg menyentuh perasaan...semasa mononton memorial tersebut and terus letak kat blog ni.:)


permulaan majlis.......


Jermaine menyanyikan lagu khas untuk adiknya Micheal.....[sedih tgk abg MJ nangis...]

usher....bersebelahan dgn keranda MJ..


usher nangis!


micheal's kids....

budak dr britain idol menyanyikan lagu Micheal semasa dia di Jacksons 5.....["i love micheal jackson"]


para penyanyi latar serta penari bg konsert "this is it" yg x kesampaian turut membuat persembahan.


"HEAL THE WORLD"



kalau aku x silap dengar...yg tgh berucap itu ialah kembar kpd micheal jackson....iaitu Marlon Jackson..

***************************************************************************

x tahan saat mendengar ucapan dari anak perempuan MJ......[beautiful kid..]





Paris said..---"ever since I was born, my daddy has been the best daddy ever. And I just want to tell him that I love him."***tears****

very touching***tears****


abg2 micheal "membawa keluar" keranda michal..


********
peminat keluar dr staples centre selesai sahaja majlis..

*****************************************************************************


t's almost 5am i have to get to sleep now..... [kelas pukul 8.30am..so tdo jap je la pagi ni..]..



goodbye mj........R.I.P. michal u will b with us in our hearts ..4 ever we love u.
Thanks again 2 CNN + Facebook for capturing and sharing.....tqtq...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...