top social

Sunday, 17 February 2008

rengga>selsema

akai dai nyu kena rengga ga batang idung aku to sampai enggai nyadi tutup mulut enti tinduk laban idung sendat...merinsa2x..nasib baik malam ari enti siang engka tamak lalat mulut laban enda tutup...tapi aku enda risau ga laban bc colgate....aku rengga laban kena rampit kaban aku ana...pama endar ga virus ia nya sampai nyu nadai selera aku makai canai mamak...

sarito kami segeng ati ninga lagu org k udah parai d gantung...akai dai amat sinu lagu nya sampai mengalir ai mata aku n da geng...cerita d sbalik lagu nya ngemai sinu endar...

lagu nya ngisah k siko org bujang k ka kawin enggau tunang ia...tang 3 ari sebedau ia kawin tunang ia nya lari enggau laki lain ianya pangan lama ia suba...so udah terlalu frust bakanya ia ngeransi lalu munuh kedua2 ianya tunang ia n pangan tunang ia nya...so dah nya ia lalu dreport ngagai polis n hukum penjara nthen mati dgantung...sebedau ia mati org bc minta nama utaika dgaga ia sebedau ia nurun k sebayan lalu ia madah ia ka belagu k meri pengajaran ngagai semua urang k benung madu pengerindu...so lagu nya amat nyayat ati bangaet dong. ku rasa enti dputar k ba radio amat mayuh urg suka lagu nya...tang nadai nasib enti pia ulih ia nyadi pencipta lagu....sudah jd arwah sih....so jaga manah meh pangan kitai....happy valentine day......enti ia lari nadai jodoh meh nya..enti ka ngagai baru tau ga lbn sama2 bc kakai tp sbaunya irup meh super power ambi bc energy heheheheheheheh

Friday, 15 February 2008

blood donation

wt up.....hari selasa yg lepas sya ngan ayu ada derma darah kat kolej utk hospt.tengku ampuan rahimah...my first time beb donate darah2...klas start kul 8am til kul 10am.so habis je klas saya,ana,farah n ayu terus mkn nthen pgi hall h ambik borang utk derma...ana ngan farah x derma...so ayu n gue je la...tekanan darah gue tinggi skit and uncle 2 tanya gue cukup tidur k? gue cakap cukup n then uncle 2 kata maybe gue nervous kot sb first time donate tp hakikatnyer memang pun gue x cukup tidur malam tu, gue tidur pkul 3am...tp dah semangat nak derma gue kata gue cukup tidur kat uncle yg check tkanan darah 2...so apalagi beres la.....bila check jenis darah rupa2 darah gue jenis AB gue ingat O,bleh terima semua jenis darah la kan......

bila nurse 2 nak cucuk jarum alahai gue tak dpt bayangkan perasaan gue punya la nervous sngat,.then nurse 2 kata cool je coz x sakit sangat pun klau nak bandingkan dengan cubitan cikgu kat sek rendah dulu...hehehehe sekali skala kena juga cubitan cikgu bkn sb homework x siap tp nakal....budak2 beb!!!! gue derma darah sebyk 450g.sekejap je...coz darah gue laju n x pekat sangat..maybe gue suka minum air byk kot.
nak jadikan cerita kwn gue iaitu ayu plak donate terlebih doss..mak pun450g tp ngan dia donate 500g..coz nurse x sedar yg plastic darah to dah full sangat2.last 2 kita minum milo panas ngan kek coklat..best juga rasa nak donate lagi lain kali....

skrg bekas cucuk jarum 2 masih biru lagi...gue x makan pun ubat yg mereka bagi coz x ingat yg gue ni perlu makan ubat sb x sakit pun...klau ingat pun kadang2 gue buat2 lupa je la.pernah makan skali je la...skrg blum makan lg...simpan je la...k.....


puas dah derma darah...ana bila nak derma????

macam-macam

sudah lama sih gue x online...so gue nak lepaskan rindu gue la kot skrg nie...minggu ni gue byk kejo yg x important sangat...
paling first skali yg gue nak gtau ialag laptop gue kena virus trojan.I HATE TROJAN!!
so 2 pasal la gue cuti skejap..tp skrg dah ok dah...alelluia ko iban..tp yg sedihnya window vista gue trpksa change 2 window xp psl my cd 2 dah 'se-ke-res'hehehe so?????
gue sama ana...........


hari sabtu 2 plak kwn2 dtg umah n ana ajak kitaorg buat begedil sama2 coz dia pakar bab2 begedil ni n sambil ambik gambar dgan mcm2 gaya....unfortunetly all of our pictures was @#$%^&* coz of TROJAN.
so x dptla nak ltak gambar begedil kat blog gue ni..klau tak bleh la korang tengok mcm mana rupa itu begedil lo......
blurrrr!!!!!!



tapi x pe esok kitaorg nak sambut beday ayu>classmate gue...so kitaorg planning nak buat begedil n karipap coz sudah lama ana mengidam kan karipap kentang...sabar err..

isnin ni plak gue,ayu,ana,azam n kaider(itupun klau ikut) dah plan nak buat study group...tp tempat blm decide lg..rasa2 kat taman tasik 2 kot coz klau kat umah x best la....cari environment yg lbh fresh kan elok....tp takut x lancar la plak coz ktaorg ni giler2 kang2 x jadi belajar tp buat fishball meeting la plak dengan topik yg bukan2 (keluar tajuk) heheheheh.....skali skala x per la kan...

minggu depan>>study week coz minggu yg satu lg kitaorg final examination...STUDY2X!!!

Monday, 4 February 2008

final exam

x lama lagi final exam. so gue nak manfaatkan cuti seminggu ni utk belajar....result utk midterm pun so far ok la berbanding semester 1.nadai c..hehehehe.

sebenarnya aku to gila online tp maybe udah to aku cuti sekejap la..ka final bah.legi enti udah depan laptop to susah ka badu....tp enda la sampai nadai ngereja pengawa...to pan aku bc ngaga pengawa tp sambil nya rehat sekejap n then nulis utai ba blog aku to....

ngirup milo sambil makai bread campur kaya (ngarap k jampat kaya hahahaha)

pengawa tatau

jangan tiru aksi ni d restorant

================================sedap ke klau buat macam nie??

Sunday, 3 February 2008

memori

kenangan terindah sebelum memulakan perjuangan d MSU cewah!!


bila dah duduk je td teringat plak masa mula2 masuk kolej ni...lucu ada,boring ada but sedih xder la byk sngt kecuali bila first2 masuk 2 biasa la kan tp x la smpai homesick....cewah!!

masa orentasi n selepas habis orentasi sya n kwn2 byk habiskan masa ngan jln2 n ronda2 kl..lagipun kitaorg blum start klas lagipun..klas kitaorg mula tiga minggu selepas orentasi.so,jln la jawabnya..kita rapat ngan en.shamsu(upp) so bila ada je lawatan industri or aktiviti amal kita pasti akan ikut coz en.shamsu call kitaorg (enam org sekawan)..salah satunya aktiviti yg paling saya suka ialah bila jd volunteer kat zoo negara...x sangka plak saya dapat pegang ular that haiwan yg paling menakutkan 4 me.eee.........masa to plak x sangka jumpa org borneo yg sama kampung ngan saya tu la best tu lagipun saya baru je kat shah alam ni n then ada plak kaum sejenis so dapat la saya melepaskan rindu cakap iban. kwn2 sya semua melayu nak x nak cakap melayu je la....

selepas bacaan ikrar(datuk syukri kat belakang..apa kes jeling2 tu hehehe)

but.....skrg saya dah bleh cakap iban hari2 pun coz saya ada ana(indu dara drpd miri)
lagipun skrg saya dah jumpa ramai org sarawak kat sini..so x la rasa janggal sangat malah enjoy adala..hehehehehehehehhe..

naza bersama ular sawa yang cool

saat2 yg mendebarkan


-----------------------------------------------------------kasi mandi itu paddy(kuda)


nazim, fathi n me...........

Saturday, 2 February 2008

ringing tone(hp)

sexy lady by yung berg

get cha lean on shawty bring it back
go get cha lean on shawty bring it back
ah get cha lean on shawty bring it back
get cha lean on shawty bring it back
come on



hey sexy lady,
it was nice to know you
but i got to move oooooon oooooon
hey sexy lady,
it was nice to know you
but i got to move oooooon oooooon
hey sexy lady



oh, and damn right baby girls a diva
but everytime she out wit me she be goin reefa
in the coupe looking better than a mona lisa
tunnin into my songs thinkin bout features
she know her lil nigga spit ethor
and them grown dudes really dont know how to treat her
so she rock wit me and i roll wit her
cuz im a d boy and shes a go getta
this new girl that im poofin on
gotta young boy thinkin bout movin on
she got her louis vuitton bag and the shoes on
wanna take her to the TELLY BUS A MOVE DOG
see a nigga need more than one
i bought the rows outside like rep and ron
and rolled up the blunt yea full of bubble gum
yung berg is here yea we got another one


a hey sexy lady,
it was nice to know you
[Sexy Lady lyrics on http://www.metrolyrics.com]

but i got to move oooooon oon
hey sexy lady,
it was nice to know you
but i got to move oooooon oon
hey sexy lady



yea and damn right baby girl da shit
she love it when i throw it deep like micheal vick
i love it cuz she know the youngins dont bite o lick
she know the kid hit the lab tho n write a hit
uh and aint no denyin it nope
she want it she can have it why cuz im buyin it
da boss boy gotta ride with tha flyest bitch
and she da truth if im lyin then im dyin man
this other chick tht im gabbin here
she a good look thts why we always dinin in
chea in L.A. we at katana o in chi town we straight to benihanas
and how she doin man she did it proper damn
three hours and we both kept on our prada's
i had my lofers she was in dem heels
berg in yb's heels

hey sexy lady,
it was nice to know you
but i got to move oooooon oon
hey sexy lady,
it was nice to know you
but i got to move oooooon oon
hey sexy lady

get cha lean on shawty bring it back
go get cha lean on shawty bring it back
ah get cha lean on shawty bring it back get cha lean on shawty bring
it back
come on


uh yea i swear this album is crazy
do our dance wit us

after class

selepas clas gue slalu je lepak dpan tv or baring2 atas sofa>>>tinduk>>>ZZZZZZZZZ


klau x de cerita best gue akan buat mcm kat bwh ni kat dpn laptop

atau giler2......



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>daydreamer<<<<<<<<



so, macam tu lah kerja saya bila dah dah abis class...tp klaU LECTURER bagi byak sangat assignment jangankan kan nak tidur nak duduk pun susah...sabar2....

tapi hujung minggu paling best bagi sya coz dpt kumpul ramai2 ngan kawan2 sambil layan tv3 tengok cerita hindi.sebelum tu kena sediakan tisu kot2 ada scene yg sedih2 x pyah la bangun untuk ambik tisu.heheheheheh.....(jiwang karat emas)

bertambah penemu

udah meda laman blog org lain diato aku nyu udah nemu ga mimit2.so diato aku baru ja abis meda bala gambar sida aya ibuk aku ba meruan.lama endar udah aku enda menuai ngagai sida ketungkah aku nyu besekula ba johor. (sori la uncle auntie ila aku nemuai gai kita dia k...mayb udah short sem ila aku plai sarawak diato aku pulai gai johor ja..emmmm salam gai semua...)

aaaaa....sarito pan aku meda berita luar pasal george bush. teringat ga aku jako kwn2 madah nya apai aku coz laban nama apai aku pan george. so aku ngelakin ke sida ia nya memang apai aku tapi dah lucut jawatan n nemuai gai sarawak lbn lama udah enda meda kebun pisang ia ko ia.so lama2 ngelakin k pangan diri kwn ku siko nyu ngasoh ngoreng keropok ikan..so last sekali mandi hahahahahaha........nangkat to aja peninga tuai>>>>>rentak ruai>>>>rindu jako iban

leisure time



pengawa tatau maya meda american idol......

anang teperasa wai aya ibuk endang dunya maya ari to enda cukup kain kena ngaga baju. nganti aku ngiga ke daun pisang kena nampal utai ke enda entu nyamai endar d peda nya.heheheheheheheh

tang taja pia ba dunya ke angat baka ba kitai to nyamai endar ga ngena stail nya..nibuh terlalu ngipas diri empu laban bc fresh air...janji bau rengut badan..kui2

k.....aku ka madah ke bala kita indu org putih nya berjaya uji bakat american idol (welcome to hollywood) lbn ia bc stail ia empu wlaupun suara ia enda ga merdu endar d dinga, cewah!!! nemu endar aku bjako ke urg neh? suara diri empu pan enda ga menuku endar tapi boleh la ko bala cda laut.heheheheh..fa...so....la.....ti......do...........^***^ ...>????<

chatting

bila kawan2 dah balik kampung ni rasa la sunyi ckit.asai ati ka pulai tapi enda ga pulai.tapi sarito aku pulai gai brunsfield(rh.kwn)so enda ga sunyi endar..i said 2 my papa that i miss her manuk pansuh n daun ubi goreng vry much..but wt can i do??????? telan air liur ja la....yummy2..........

hari ni gue byk jln juga coz nak setelkan semua assignment sblum cuti..so dapatla cuti dengan aman n tenteram...heheheheheheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...