top social

Friday, 27 January 2012

It’s my 4th Blogiversary!!!

Today is my 4th blogiversary!!

I started this blog on January 27, 2008 and I can't believe it’s been four years since my first post! I remember when I started blogging..I had no idea what I was doing, and didn’t expect anyone outside my friends and family to read my blog posts. I can’t really remember now how or when things started changing, but i love to learn new things. I love writing and became addicted to blogging! If I was not writing a blog, I was thinking of what blog to write and learned about coding with websites like GitHub, BitBucket, & CodePlex..oppss sharing is caring :))= I have learned so much, connected with so many people & global. I also have created my Nuffnang account and I got my first Nuffnang check a few months ago!!..:)= Blogging has given me a chance to do what I love, write, and  talk-talk-nothing-loyar buruk....okies i got work to do..daa daa heeee :D


Happy Blogiversary to Me! 





Thanks so much to all of you for reading & support ACIAPAI all these years....walaupun saya kurang menulis for a few months but i will try my best to....... chayokkk!! :))

nomu nomu nomu nomu nomu nomu nomu chua..my sweet readers!!!


xoxo lynn..







Tuesday, 24 January 2012

Easy Flower Collection



Hello my sweet flower readers.......

Saya ingin mengucapkan Tahniah kepada kawan saya, Wee Hiong Ching (Howard) kerana berjaya menjadi business partner untuk Easy Flower Collection, Puchong.. So, sesiapa yang sedang mencari-cari tempat untuk menempah atau ingin membeli bunga-bunga segar bagi sesuatu acara atau untuk dihadiahkan kepada someone special bolehlah berkunjung ke EasyFlower Collection yang bertempat di 54G, Jln Puteri 5/2, Bandar Puteri Puchong, Selangor atau call 03-80601598 (Howard:016-8963335) Semua design bunga di situ dibuat oleh pakar bunga arranger yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam mengubah bunga....tak percaya tengok la sendiri atau boleh click FB page EasyFlower Collection ... :)=  

Gambar di bawah di ambil semasa Convocation MSU KE-10 (8/1/2012) iaitu sama tarikh dengan perasmian kedai EasyFlower Collection. Saya tidak terlintas langsung pun yang saya akan "join" mereka bertiga ni menjual bunga sebab ada hal lain yang perlu diuruskan kat kampus..lagipun tinggal beberapa jam lagi untuk kami pergi ke perasmian kedai bunga tersebut di Puchong...tapi bila melihat "kemeriahan" mereka bertiga ni menjual bunga saya pun rasa tertarik..then selesai je urusan kat kampus saya terus pergi ke booth bunga mereka and automatically menjadi flower-seller-girl. Saya masih ingat kami berjaya menjual habis bunga sebelum acara Convocation selesai dan terus rushing pergi Puchong...nasib baik "booth" bunga hanya dua buah kotak panjang yang kosong, senang la nak kemas..:D


Sempat juga snap gambar...:)=

SUMMER SMILE!!! :)
Wee Hiong Ching, Raymond & Eric Wee


That's ME in the middle..;)= 
(Tip nak jual bunga laku mesti ada "bunga" yang menjual bersama...cewahh..hehe)


nomu nomu nomu nomu nomu chua!!!...XoXo*_*


 Tengok booth kami (gambar sebelah kanan)..Walaupun hanya beralaskan kotak panjang yang kosong akhirnya semua bunga berjaya dijual habis dan kami merupakan 1st booth kemas awal :)) ...thanks!!

*
*
*
*
*
 MAKAN ITU KAMI *_^

 
Inilah geng-s yang pergi perasmian EasyFlower Collection, Puchong....:D


CONGRATS!!


Friday, 13 January 2012

Company Trip to Melaka... :)

3rd Weekend of 2012 (14 &15 Jan 2012)

-MELAKA-

Saya suka betul ngan tentative di bawah ini..heeee...:))=


Jumpa di Melaka..:))


Wednesday, 11 January 2012

BBQ & Mandi Manda


2nd weekend of 2012

Hujung minggu yang lepas, aku ngan 15 orang member class aku yang sekarang ni  tengah busy practikal sepakat meluangkan masa hujung minggu kitaorang pergi Hulu Langat untuk BBQ & Mandi-manda bersama-sama  ngan bekas lecturer, merangkap Mentor kitaorang iaitu Madam Mazilena yang sporting :)) Aktiviti ini juga sort of our 1st reunion as a student practikal..so bila jumpa, masing-masing sibuk cerita mengenai kerja..cewahh!! hehe

semuanya berjalan lancar....(bergambar mesti ada...wajip) aku share sikit(sikit ke?)
gambar kat bawah..dapat la aku mencoret kenangan di blogku ini....hehe thanks semua!! #_^

Our heart-.-Madam Mazilena(sebelah kiri) kami......thanks for everything madam!!
we love you!

Awal-awal pagi kami sarapan Nasi Lemak Tea Blueberry kat rumah Mdm. mazilena kat Hulu Langat...yg pasti sambal nasi lemak yang mak Madam buat memang meletops^^!!...bagi resepi please....hehe


Bergambar sebelum mandi-manda....ehem!!!..:))


Air  Sungai Congkak sungguh sejuk...kum..kum..;)) semangat!!


Antara makanan yang ada...semua sedap2...Thanks kat Zana & Naza sebab perap ayam, ikan & sotong yg korang buat sungguh sodap hingga menjilat jari se!!..:)..yg buat sandwich pun ape kurangnye...hehe semua delicious!.. @_^



Rambutan madam ku sangat manis seperti org yg mkn tu jugak heee
((: bagi la peluang sekali sekala angkat bakul sendiri ek........hehek hoi..hoi...!!..:)
*
*
*
*
Gambar time mandi-manda....
 start mandi dalam kul 10 pagi camtu...memang fun!!..;p

 Kami habis mandi dalam pukul 3 lebih petang...mandi makan mandi makan..!!
giler kenyang - kenyang giler..hehe

*
*
*
*
*
Aktiviti selepas...minum petang kat Haven Restaurant, Look Out Point (Bukit Ampang)

amazing....
view Kuala Lumpur dr Look Out Point...:))



THANK YOU EVERYONE!!
the whole BBQ & mandi-mandi was really...really..really enjoyable!. i am very happy to meet my "geng lebih kurang kepala gila2".... bukan gila sudey hehe...;p
i have to tell uols-i already cant wait for our next trip plan--toing...#.._^^ kapan sih??



p/s: kepada kawan2 lain yang terbaca dan tidak pergi jangan sedih..madam sayang semua..next trip ada lagi..apa-apa pun Good look & Good Luck!!!..hehe:))





xoxo--lynn :)




Thursday, 5 January 2012

"I Promise Myself".....




I Promise Myself...


  • To be so strong that nothing can disturb my peace of mind. 
  • To talk health, happiness, and prosperity to every person I meet. 
  • To make all my friends feel that there is something worthwhile in them. 
  • To look at the sunny side of everything and make my optimism come true. 
  • To think only of the best, to work only for the best and to expect only the best. 
  • To be just as enthusiastic about the success of others as I am about my own. 
  • To forget the mistakes of the past and press on to the greater achievements of the future. 
  • To wear a cheerful expression at all times and give a smile to every living creature I meet. 
  • To give so much time to improving myself that I have no time to criticize others.
  • To be too large for worry, too noble for anger, too strong for fear, and too happy to permit the presence of  trouble. 
  • To think well of myself and to proclaim this fact to the world, not in loud words, but in great deeds. 
  • To live in the faith that the whole world is on my side, so long as I am true to the best that is in me. 

 by Christian D. Larson



beautifully said...amen!!..love -madeline

Top 10 Funny & Famous Quotes From Samy Vellu

Samy Vellu  memang terkenal dengan penggunaan dan percakapannya dalam Bahasa Melayu yang agak tunggang-langgang, bersepah lawak, lucu dan juga kelakar.

Di sini ada beberapa funny and famous quotes dari beliau yang membuat orang Malaysia tepuk dahi dan tergelak-gelak sehingga hidung berdarah..@_#


  • Samy Vellu memberi comment tentang pos laju. “Besok kirim, hari ini juga sampai” 

  • Dalam interview di TV, dia ingin meluahkan perasaan malunya. “Ini perkara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat besar” 

  • In a ceramah. “Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampong di sini”. Tiba-tiba satu pakcik menyampuk “Tapi kita takde sungai, buat apa bina jambatan” Dato Seri dengan bangga reply “Kalau takda sungai, kita bina sungai.” 

  • Semasa krisis air “Semua orang diminta jangan buang air!” 

  • Dato Seri punya famous quote kalau toll naik “Toll naik sikit, banyak marah saya. You orang ingat semua ini toll saya punya bapak punya kah?” 

  • Commenting on social problems “Orang-orang muda sekarang banyak suka hisap dade“ 

  • Sempena kempen derma darah “Marilah kita semua menderma dare” 

  • Semasa kes Al Arqam di kemuncak “Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam” 

  •  Mengenai kepulangan Dr Sheikh Muzaffar, angkasawan negara pulang ke bumi “Kita rasa bersyukur kerana angkasawan kita yang telah meninggal dunia selama 10 hari telah selamat dikebumi” 

  • Di sebuah majlis perasmian bangunan “Tuan-tuan dan puan-puan, saudara mara (sepatutnya saudara-saudari), sesudah semua orang makan kenyang, sekarang kita mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas untuk membuka kain



sumber: RajaLawakJenaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...