top social

Wednesday, 28 September 2011

Camera under the bridge!!



















hati-hati semua.......

PLUS North Bound (ke Utara)
*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)
*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound
*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h


NKVE East/North Bound
*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE West/South Bound
*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound
*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.


Kesas West Bound
*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!


East Coast
*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.


SPEED TRAPS IN JOHOR

South Bound
*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng

North junction
*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG

North Bound
*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
*Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.


South Bound
*PenangBridgeisland end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.

SPEED TRAPS IN PERAK

North Bound
*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound
*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
*Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.

Sunday, 25 September 2011

A TRUE STORY - VERY SHOCKING LOVE STORY

Very Shocking....... .

This is a real story of a young college girl who passed away last month in Shah Alam.

...........


Her name was Priya. She was hit by a truck.

She was working in a call center. She had a boy friend named Shankar.

Both of them were true lovers. They always talked on the phone.

You would never find her without handphone.

In fact she also changed her cell connection from Maxis to Digi, so that both of them can be on the same network, and save on the cost.

She used to spend half of the day talking with shankar.

Priya's family knew about their relationship. .

Shankar was very close to Priya's family as well. (Just imagine their love)



Before she passed away she always told her friends 'If I pass away please burn me with my handphone' she also said the same thing to her parents.

After her death, people cld'nt carry her body, A lot of them tried to do so,but still can't.

Everybody had tried to carry the body, the results were the same.

Eventually, they called a person known to one of their neighbours, who can speak with the soul of dead person and who was a friend of her father.

He took a stick and started speaking to himself slowly..

After a few minutes, he said 'this girl misses something here.' Then her friends told that person about her intentions to burn her with her phone.

He then opened the grave box and place her phone and sim card inside the casket.

After that they tried to carry the body. It was then moved easily and they then carried her into the van.

All of us were shocked. Priya's parents did not inform Shankar that Priya had passed away..



After 2 weeks Shankar called Priya's mom.....



Shankar :.....'Aunty, I'm coming home today.. Cook something nice for me.

Don't tell Priya that I'm coming home today, I wanna surprise her.'

Her mother replied..... 'You come home first, I wanna tell you something very important.'

After he came, they told him the truth about Priya.

Shankar thinks that they were playing a fool.

He was laughing and said 'don't try to fool me - tell Priya to come out, i have a gift for her. Please stop this nonsense'.

Then they show him the original death certificate to him.

They gave him proof to make him believe. (Shankar started to sweat)

He said... 'Its not true.. We spoke yesterday.. She still calls me!


Shankar was shaking.


Suddenly, Shankar's phone rang.. 'see this is from Priya, see this....' he showed the phone to priya's family. All of them told him to answer. He talked using the loudspeaker mode..

All of them heard his conversation.

Loud and clear, no cross lines, no humming.

It is the actual voice of Priya and there is no way others could use her sim card since it is nailed inside the grave box


They were so shocked and asked for the same person's (who can speak with the soul of dead person) help again.

He brought his master to solve this matter.



He and his master worked for 5 hours.....


Then they discovered one thing which really shocked them....



Digi has the best coverage....

*
*
*
*
*

'Where ever you go, i will follow u..!' ^_*


















akutetapsetiangannomborcelcomakuhehe:)=

Saturday, 17 September 2011

Pasangan nenek & atuk menjadi popular gara-gara Webcam Video!


Pasangan warga tua dari Oregon ini telah menjadi selebriti segera di internet setelah cucu mereka mengposted video mereka berdua yang tengah fumbling dengan laptop baru ke dalam Youtube.

Bruce Huffman (86) dan isteri, Esther Huffman (79) yang tinggal di Hillside Retirement Community di McMinnville, langsung tidak menduga bahawa rakaman video tanpa disedari gara-gara ingin belajar mengambil gambar itu telah menyebabkan mereka popular serta menjadi "virus" di Youtube.  Video tersebut bertajuk "Webcam 101 untuk Senior," mempunyai 4 juta lebih viewers setakat ini.


Sekiranya ingin tahu dengan lebih detail, click here:

Friday, 16 September 2011

Selamat Hari Malaysia!

Selamat Hari Malaysia kepada seluruh warga Malaysia...!! :)=

Semua maklum bahawa kita merayakan kemerdekaan tanggal 31 Ogos setiap tahun. Tahun ini merupakan tahun ke-54 Kemerdekaan Malaysia. Pengisytiharan Kemerdekaan Tanah Melayu pada tarikh 31 Ogos 1957 telah rasminya dipilih menjadi tarikh kemerdekaan untuk negara kita. Manakala Hari Malaysia pula disambut pada 16 September setiap tahun(semenjak 2010) sempena memperingati penubuhan Persekutuan Malaysia pada 16 September 1963. Ini bererti, usia sebenar Malaysia pada tahun ini ialah baru mencecah 48 tahun!!..So, apakah usia sebenar yang patut kita guna bagi menentukan usia Kemerdekaan negara kita agar masyarakat serta generasi akan datang tidak terkeliru? Perlukah kita mengekalkan fakta sejarah bahawa negara kita telah mencapai kemerdekaan selama 54 tahun sedangkan semasa tarikh kemerdekaan tersebut(31/8/1957) Malaysia masih lagi belum wujud. Pembentukan Malaysia terjadi hasil daripada gabungan Tanah Melayu, Sabah,Sarawak dan juga Singapura pada tahun 1963..Jadi, mengikut logik akal, tahun ni merupakan tahun ke-48 Malaysia mencapai kemerdekaannya. (Apa-apapun sejarah tetap sejarah, jika sejarah diubah, berubahlah buku teks sejarah...tut..tut...no comment!)

Walaupun begitu, apa yang paling penting di sini ialah peranan kita sendiri sebagai rakyat Malaysia. Apakah benda penting yang perlu kita lakukan?? Siapakah yang kita rasa paling layak untuk dipangkahkan?? Fikir-fikirkanlah, selamat memikirkan #_#....anda bukanlah hantu tetapi anda adalah seorang penentu..:X_^


Saturday, 10 September 2011

Dear Google...

To Google, 

Can u Just allow Me To Write my Sentence Before u Start Guessing..


Thank you,


Your Sincerely,
aciapai



Husband and Wife: ABCDEFGHIJK *_*

Wife asked her husband to describe her.

He said, 'You're A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K'.
She said, 'What does that mean'?
He said: Adorable, Beautiful, Cute, Delightful, Elegant, Foxy, Gorgeous, Hot.
She said: Oh that's so lovely. What about I, J, K?

He said I'm Just Kidding....:D



*candiie*

Wednesday, 7 September 2011

Lapar di saat 12:27am!

alkisah..satu rumah....,

LAPAR!!
NAK MAKAN APA? 

HOUSEMATES: BURGER! CEPAT LIN PEGI BELI BURGER !!

TAK NAK! MALAS AKU!!...LAPAR..PERGILAH BELI BURGERRRR

HOUSEMATES: PERGILAH BELI BURGER LIN......NAK OBLONG 1!..BURGER AYAM 1!...NAK BURGER..BURGER!!

BENGONG!!..MALAS AKU...KUIH RAYA MARI!

HOUSEMATES: CEPAT ARR LAPAR NIH!!....HEHEHE (ANNOYING GILERR)

X NAK..!HHEHE PEGI TIDO!!

HOUSEMATES:....BLA..BLA...BLA....(X HABIS2 BLA..BLA....)

@#$%^&*! LPAR!!



sekadar gambar hiasan...
(BOVRIL beli ptg td-1percuma1 di Giant sek 13, shah alam,sila beli kat kaunter depan..:)=
sekian TQ


Thursday, 1 September 2011

Cuti saya...

hello my rainbows!! :))=


SELAMAT HARI RAYA & SELAMAT MERDEKA SEMUA!


emmmm selama sebulan saya tidak menconteng apa2 diblog ini....bukan kerana saya busy atau tidak ada masa untuk menulis..tetapi malas..hehe tetapi malas-malas pun saya...saya akan tersenyum apabila melihat komen2 pembaca yg singgah di blog saya...thank guys!!..i really appreciate ur time here.!:)= tq again!

So kali ini, tidak ada apa2 yg special..saya just nak share hari saya dengan anda semua..cewah ayat!..heee :)
Semalam saya baru je balik dari shah alam ke Johor...ada sedikit perubahan......tapi tak kisah la perubahan apa yg paling penting senyuman orang-orang yg saya sayang still lebar macam biasa heee:))=xoxo. Paling saya terharu anak-anak buah saya sangat hapi bila tahu saya balik bercuti walaupun beberapa hari dengan mereka.....bila teringat balik zaman kecik2 dulu..begitulah saya! Saya akan menjadi orang yang paling hapi kalau tahu abang-abang atau kakak saya balik bercuti..So, sekarang apa salahnya saya luangkan masa bersama dengan mereka sementara ada cuti *_*...ANDA pun sama! :)=....Lakukan dengan ikhlas untuk family anda walaupun sometimes anda terasa berat hati sebab ada kerja or sesuatu yg lain bla..bla..bla.......not much to say--U smile I smile..:))=

Hari ini hari kedua saya bercuti di rumah abang saya, apa yang saya buat?? MEMBACA!..kebiasaan kalau tak ada apa2 aktiviti, memang saya habiskan hari saya dengan membaca bermacam2 majalah..:).. 2 orang anak buah saya, Steven,6 tahun dan Jenny,12 tahun sibuk bermain angry bird & on9......buat pengetahuan, anak buah saya yang 6 tahun tersebut memang tidak dibenarkan oleh parents dia bermain laptop sebelum ini..kalau ada pun laptop mainan..sebab apa?? ye la budak2..nanti tekan sana tekan sini nanti rosak pulak laptop tu kang...habis la..tetapi semalam selepas makan dan berehat saya berborak dengan abang & kakak saya..manakala, anak-anak buah saya pulak minta izin nak bermain laptop...tanpa banyak soal saya just bagi je dua orang anak buah saya tu laptop sebab saya ada bawa balik 2 laptop....so seorang satu..saya bagitau abang saya jangan halang mereka main bagi mereka ruang..biar mereka belajar sendiri guna laptop saya tu..apalagi, si kakak terus sign up account Facebook then si adik yg 6 tahun tu pulak saya ajar camne nak buka movie dalam laptop.....yg saya kagum si adik, dari segi pemerhatian memang dia cepat menangkap apa yg diajar. Saya hanya ajar sekali tapi yang menyebabkan semua kitaorang semalam terkejut bagaimana dia boleh menutup dan mencari movie dalam laptop tanpa saya mengajar...membaca pun belum tentu pandai..emmm :)

So, pagi tadi selepas sarapan saya buat lagi test lagi terhdap si adik..just nak menguji tahap kecepatan dia menangkap secara practically apa yg diajar...saya bukakan laptop dan ajar dia main angry bird...saya just ajar dia level 1 yg paling basic bagaimana nak lastic babi dengan angry bird. Then saya biarkan dia keseorangan....selepas melihat dia geram dan menjerit sorang2  saya dengan mami dia check  untuk melihat apa yang dia buat..sekali lagi terkejut bagaimana dia boleh bermain sampai level 5...then saya check setiap level nak tengok berapa star dia dapat..yg best level 2 dia dapat 3 star....

Kesimpulannya, kadang2 agak payah nak melayan kerenah budak2 nakal..tetapi bila bab mengajar anak-anak jangan terlampau memaksa mereka untuk mempelajari sesuatu, berikan mereka ruang serta masa dan biarkan mereka belajar..jangan juga expect banyak sangat dengan kebolehan mereka tetapi percayakan mereka...terima apa jua keputusan yang mereka dapat..sekiranya mereka gagal don't lose your temper, be calm and show that you're not going to get angry, berilah mereka motivasi....Jangan terlampau memanjakan anak-anak anda sehingga mereka berani memijak kepala anda. Jadikanlah diri anda sebagai kawan rapat anak-anak anda ..percayalah suatu hari nanti andalah idola mereka... adious!:))=  


(i'm not ur mom and i can't be ur mami.......:))=









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...