top social

Sunday, 30 August 2009

Selamat Hari Kemerdekaan ke 52

-31 August 2009-

selamat hari merdeka ke-52 kepada seluruh rakyat malaysia..semoga Malaysia terus maju & aman..amen..




**tapi tahun x rasa sgt merdeka berbanding tahun2 lepas...tambahan lg sikit je org kibarkan bendera...mayb kat tempat lain byk la kot..hehehe..apa-apapun..merdeka ke independence ke..semua sama...1 Malaysia!!!


hepi indepenence day 2 all Malaysian...tatata*_*

Saturday, 29 August 2009

Happy 51st birthday Micheal!


Happy 51st Birthday Michael Jackson!!! I love you and miss you so much!=)




(@_@)--2 months have gone past and it stil hasnt got into my head that the king of pop is no m0re in this world. MJ should have been celebrating his 51st birthday today, Saturday 29th August, but instead he sadly passed away on the 25th Jun..huhuhu but..his music will live on..4eva & eva..

aciapai->*It was my dream 2 meet u but now i nvr can..I will be celebrate ur b-day-brother!..*
*
*
__GOD BLESS & REST IN PARADISE--DEAREST MICHEAL JOSEPH JACKSON*)__





Michael Joseph Jackson was born in Gary, Indiana on August 29, 1958

Friday, 28 August 2009

Michael Jackson still alive--(video trgempak!)

Michael Jackson Masih Hidup??? Masyarakat seluruh dunia sudah sedia maklum bahawa MJ telah meninggal dunia. Tetapi pernahkah jenazahnya dipertontonkan kepada khalayak umum?? Bagaimana jika Michael Jackson betul-betul masih hidup?..Sebuah video mengungkapnya...[I wish he was still alive :(..if X, RIP MJ..

Sebuah video yang menggambarkan bahAwa Michael Jackson masih hidup dan belum meninggal dunia.Dalam video selama 29 saat itu, Michael Jackson[baju putih] dilihat turun keluar dari belakang van koroner di LA sambil dilindungi oleh lelaki berbadan sasa dan kemudiannya memasuki pintu. Van tersebut memiliki number plat yang sama dengan van koroner yang membawa jasad Michael Jackson dari helikopter ke pejabat koroner di Los Angeles, waktu Michael meninggal.

Video ini diposting oleh LosAngelesCot24 di LiveLeak.com... Pemilik akaun ini baru sahaja memiliki akaun LiveLeak Selasa, 25 August dan memposting gambar tersebut di hari yang sama.

Pemilik akaun ini ada menulis bahawa dirinya mendapatkan video ini drpd orang yang dia percaya. Dia mengenali dengan baik sang pemberi video dan dia meyakini bahawa Michael Jackson masih hidup.

sumber:okezone dari LiveLeak, Rabu (26/8/2009).




car--->>same/not??




huhuhu aku..--> it´s still hurt deep in my heart to think about MJ´s death=(FOREVER MISSED!!!.RIP Micheal..

opss..!



im so out of topics to write.....wat a?...**xoxoi*

8 blog yang kaya

1.BoingBoing


Pemiliknya adalah Mark Frauenfelder, seorang penulis dan ilustrator.

DidirikanJanuary, 2000
Hasil
TopikComik, fic,ilmiah, komputer, dan teknologi
Trafik22 juta page views dan 2,6 juta unique visitors (pengunjung blog yang berasal dari 1 alamat IP tertentu) per bulan
Update20-40 postingan per hari dengan 4 penulis bayaran
Sumber hasilIklan dengan tarif US $ 350 per minggu (button kecil), iklan banner $ 2000 – $ 3000 untuk minimum 170,000 impresi



2.ShoeMoney


Pemilik blog adalah Jeremy Schoemaker, lelaki kepala licin ini berasal dr Amerika Syarikat yang berpenampilan eksentrik.

DidirikanOktober 2005
Jumlah Hasil$12,000 per bulan
TopikMake money online
Trafik20,000 unique visitors per hari
Sumber hasilProduk sendiri, AuctionAds, dan Adsense



3.talkingpointsmemo.com


Pemilik: Josh Marshall. Mantan reporter politik yang menjadi full-time blogger.

DidirikanNovember 2000
Penghasilan$54,000 per bulan
TopikPolitik
Trafik500,000 page views per minggu
Sumber penghasilanIklan, afiliasi



4.perezhilton.com


Pemiliknya Mario Lavandeira. “Advertisers come to me because I get a lot of traffic. I get a lot of traffic because I work hard”.katanya.=)

DidirikanSeptember 2004
Penghasilan$110,000 per bulan
TopikGosip selebriti
Update20 postingan per hari
Trafik4 juta unique visitors per hari
Sumber wangIklan (1 banner bertarif $13,000 per hari)




5.Gothamist


Pemiliknya adalah Jake Dobkin. “Advertisers like the demographics: young, educated, and often wealthy readers. A real draw for the city-based sites is the ability to target online ads geographically. It’s a benefit that some of the other independent publishers or blog networks can’t offer,” Dobkin says.

DidirikanJanuari 2003
Penghasilan$50,000 per bulan
Topik kota New York, seni, makanan, events, dan 7 bandar2 metropolitan dunia
Update20-25 postingan per hari (lebih dari 5 penulis)
Trafik7 juta page views per bulan
Sumber wangIklan



6.TechCrunch


Pemiliknya adalah Michael Arrington. “Our advertisers are people who want to reach a tech audience and an early-adopter audience. It’s a targeted audience that spends a lot of money,” Arrington says.

DidirikanJune 2005
Penghasilan$200,000 per bulan
Topikgear, mobile technology, and sites
Trafik5 juta page views per bulan
Sumber wangIklan (button kecil tarifnya $300 dan banner $ paling kecil $1,000 per minggu) dan job board




7.Mashable


Pemiliknya adalah Pete Cashmore. “Now it’s more than a full-time job. Bloggers don’t get much sleep,” he says

DidirikanJuly 2005
Penghasilan$166,000 per bulan
Topiktrend of mashups
Trafik4 juta page views per bulan
Sumber wangIklan teks (tarifnya $100 per minggu) dan banner (tarifnya $2,000 per minggu)




8.Problogger


Pemiliknya Darren Rowse.
DidirikanNovember 2004
Penghasilan$100,000 per tahun
TopikMake money online dan make money blogging
Up date1-2 postingan per hari
Trafik1,5 juta pengunjung per bulan
Sumber wangChitika, Google AdSense, Text Link Ads, dan Amazon Associates.

Sunday, 23 August 2009

Penyebab Stadium Tengku Mizan Runtuh..>

ola..

walaupun berita mengenai stadium tengku mizan yang runtuh dah basi..tetapi aku ingin juga berkongsi dengan korang semua mengenai 'berita' yang aku baca drpd "bernama" kenapa stadium tersebut boleh runtuh..ok sila baca(ada 3 teori)..>
*
*
*
Teori 1

Sebenarnya, ketika kejadian , satu keluarga Ultraman sedang menonton perlawanan bola sepak di dalam stadium itu. Mereka sebenarnya cuba menyorok dari raksasa Baltan.

Malang tidak berbau , Baltan berjaya mengesan mereka. Baltan terus memancarkan cahaya lasernya tepat ke arah stadium tersebut. Baltan berkata ' Lu ingat, lu boleh lepas ? .. Hahahaha'
Imej ini berjaya dirakam oleh seorang lelaki yang berada di tempat kejadian

*
*
maka runtuhlah stadium tersebut...=(

*
*
*

Teori 2

Perlawanan Ultraman yg tidak pernah dtayangkan yg berlaku di stadium tersebut..menyebabkan stadium runtuh dek kerana pertambahan berat badan ultraman bertambah sebab kerap makan burger McD.

*
*
*
Teori 3

Transformers mengganas...kabar angin mengatakan transformers tersebut terlanggar bangunan stadium itu semasa mengejar penjahat...itulah stadium tu runtuh..=(


...>just 4 fun**semua tu "klentong"--photoshop

Ketawa Versi Internet

1. Ketawa orang kaya: Muahahhaahaha
2. Ketawa terbahak-bahak: Hark hark hark
3. Ketawa kebaratan: Ha ha ha ha ha
4. Ketawa sambil tutup mulut: Hi hi hi hi hi
5. Ketawa berdekah-dekah: Kah kah kah kah
6. Ketawa pontianak: Kih kih kih kih
7. Ketawa eksyen: Ek ek ek ek ek
8. Gelak besar: Muahhaaaaa *ketawa jin/setan*
9. Ketawa panjang: Ha ha ha ha ha ha * ambil nafas* ha ha ha ha ha ha ha
10. Ketawa orang sakit: Kih kih kih kih kih *cough* kih kih kih kih
11. Ketawa maut: Kih kih kih kih kih kih kih kih *kiok..............Neno, neno, neno (Bunyi ambulan)
12. Senyum:
13: Ketawa Double:
14. Sengih:
15. Ketawa kuat: LOL
16. Ketawa bergolek-golek: LOLROTFL
17. Ketawakan dia: He he he he he
18. Kekkekekekek = ek ek ek ek ek (cuma salah ejaan)
19. ahakz = ketawa jimat cermat
20. hahahaahahhaaaaaaampppppppeeeeeeeehhhhhhhh = ketawa tak ikhlas
21. heheh - hampir-hampir ketawa
22. kui kui kui - ketawa sambil batuk
23. hik hik hik - ketawa dalam mabuk
24. hek hek hek - ketawa ngada-ngada.
25. wakakakkakaka - ketawa berguling-guling cam tenggiling dalam piring
26. eh heh - ketawa sindir.
27. huargh huargh huargh!!! - ketawa sambil bermain ngan benda-benda tajam. (ketawa brutal)
28. ngee ngee ngee - ketawa sengih
29. kwah kwah kwaaahhhh kwahhhhh - Ketawa sambil lewa
30. ketawa perli : ahe ahe ahe ahe....
31. ketawa tapi x nak ketawa : kuikuikuikui..(minta cakui sebenarnya..hehe)

Video Misteri Google Earth..

banyak tempat2 misteri & pelik yg ada di muka bumi yg kia boleh lihat menggunakan google earth..>>

Secrets of Google Earth

A Video Made Y a Retard - More free videos are here

Mystery Of Smileys On Google Earth

Mystery Of Smileys Revealed - These bloopers are hilarious

Strange, Secret And Funny Places In Google Earth


Secret Places On Google Earth

SECRET PLACES On GOOGLE EARTH 01 - Watch more funny videos here


sysss....nak tau??..hehe
(klik--larger image)

misteri kepala 'MAKCIK'


makcik2 kat gambar ats tu semuanya sibuk berbual ...bla..bla..bla..
tetapi cuba korang perhatikan makcik berbaju kurung warna kuning yg duduk kat kerusi hitam.>>..MANA KEPALANYA?..hohoho..

Peta DUNIA terlukis di badan LEMBU!

Peta dunia ada kat ats badan lembu..(peta malaysia dekat dengan punggung lembu tu..adeyy..nasib baik x kat 'hujung punggung lembu'..kalau x hemm..)

siapa yg nak jelajah dunia boleh la pinjam lembu ni sekejap..x payah nak beli map..tgk je lembu sambil menikmati keindahan rumput2 tu..janji jangan jadi lembu okies....(tapi ramai anak2 muda skrang ikut tren 'idung' lembu..cantik juga la kalau tau suai padankan tapi ada juga kwn gtau susah nak korek "biji timah"...hehe)--6_*

siapa yang x pernah minum susu lembu?.....


aci;>teringin nak perah lembu punya susu..hehe)

Friday, 21 August 2009

climax ketensionan!

toing..toing...(19/08/09)-

melakukan 2 perkara yg agak "mengelabahkan" dlm satu hari..--> pagi..ada 3 kelas..last kelas(class UCS) presentation pasal "general issues di MSU" ..then, petang project runway(mentoring xtivity)...

***


Pagi..

pic(bawah) time present mengenai "general issues in MSU" untuk subject UCS..banyak masa telah diluangkan untuk membuat presentation ni.Dlm tempoh 3 minggu(termasuk minggu exam),group kitaorg sibuk membuat survey drpd students dr setiap falkuti yg ada di MSU....hasilnya memuaskan^^..group kitaorg berjaya lakukan yg terbaik utk presentation ini even ter--black out--time present..(niway thx 2 'cameragurl'..hehe)

Faizal,Sagun,Don,Suren,Wong & Me

--_________________________________________________--

Petang

habis kelas..makan tghri--siap2 untuk project runway...setiap group 10 org..tema project utk group kami ialah ceremony..so--)0_0;p

thx 2 all members;>
Khalizah(mc+background), umaa(designer), anastasia & me (make-up artis+party), suhaila & meiky(model-officers), Farah & ayu (model jubah--merangkap belakang tabir-), joane & lee (model--dinner+party)


T_T

tgh 'bikin' rambut 'gulung2'--thx su..!



....pic kat ats tu baru habis 'catwalk' ats pentas..(x jelas sgt)..sedih--background music 'tertinggal'..
*
*
hehe..lega daaa habis..:p^_^

*
*

x puas catwalk ats pentas..aku,ayu & ana catwalk kat atas "jalan tar" la pulak../(jalan kaki balik umah -->nak menikmati suasana petang sebenarnya..hehhe--sampai je umah sakit satu badan sebab lama jln pakai hg-heel..nyesal tol guna "hghil"


cewah...hahaha..:D



**assignmentku menanti untuk dsiapkan..okies;)

Thursday, 20 August 2009

isnin sampai jumaat...=(

yg dah beres!

  • English presentation--siap=lega =)
  • Project Runway--x memuaskan=okeyla=8>
___________________________________________


yg belum beres!
  • Assignment DAC0073=hantar esok--=(
  • Tutorial(taxation)=discuss esok--=(
  • Assignment audit=belum siap--kena hantar dlm minggu ni..>so,sabtu ni la last hantar=(
  • Quiz audit=hari ini--tapi tangguh isnin depan=lega
  • Assignment Elementary islamic=seriously aku belum sempat nak tgk soalan lg..submit--4/09..bereskan semua yg esok dulu...(sempat blogging-- jap)
sengsara la aku malam ni ow=(...suka taxation^^

Wednesday, 19 August 2009

Hari yang Meletihkan'.8-(

semalam aku pegi temankan kawan aku ayu untuk check up kat hospital klang..ingatkan nak tdo lebih sikit pagi tu cos malam sebelumnya aku bz ngan assgnment serta bz buat esei utk english presentation..huhu..time ayu call pagi tu pun laptop aku still lagi terbuka kat atas katil aku..(tertido x sempat nak shutdown laptop..rasanyer dlm lingkungan kul4am kot..pening!)

sampai je kt hospital klang, aku ngan ayu kena pegi ke klinik deman untuk saringan H1N1..kebanyakan atau hampir semua org yg ada kat sana pakai mask..aku plak 'free charge' tanpa pakai apa2 perlindungan pun..risau gak tp aku just brdoa minta dijauhkan drpd H1N1..kawan aku plak dpt free mask cos demam ..tapi aku dpt 'zero' mask, nak beli kat hospital tu pun x dapat cos dia kata "ini kerajaan punya" & "khas untuk yg demam shja" ...geram juga la(pagi2 dah geram..tambah2 bila ingat byk perkara aku lum siapkn lagi pening..=(!..lagipun byk sangat prosedur kat hospital..aku ngan ayu kat hospital tu dr kul 9am sampailah kul 1pm..

balik je dr hospital aku terus buka laptop and tulis esei yg aku guna untuk presentation kat 'word'..pastu aku g kelas ltp ambat setengah jam..habis je klas trus ikut group discussion utk presentation keesokan harinya(pagi tadi)..apa2pun malam tu aku terus tdur x sedarkan diri kat atas sofa..bangun balik kul 2.30++am..then gosok baju utk presentation esok pagi(pagi tadi) and baju untuk project runway sebelah petang(petang tadi)..**cuti plz..huhu**


jalan pergi ke klinik saringan deman H1N1 kat hospital klang**


ayu demam je..-nope--> H1N1..klau yea gerenti aku sekali kena kuarintin'..

suasana di tempat menunggu di dlm hospital rawatan pesakit luar, klang...sesak btol seh...**teringat kat housemate yg ambik course pharmarcy bile tgk org yg bg ubat tu=)



ayu tgh check sama ada dia mghidap H1N1...nasib baik la xda..pastu pergi wad kat department lain and check mata cos ade masalah sikit**

opss ada lagi>>...habis je group discussion petang tu kena temankan ana pulak pegi ke klinik Rozana coz ada masalah kencing....(cam emak yg sibuk hantar anak g klinik plak aku hari tu..hehehe) **sempat plak ambik gambar ek..hehehhee sakit2pun tp still pose=)

Monday, 17 August 2009

Bye kaspersky.-antivirus2009.-*_(

kaspersky ku dah expired....=(...nama antivirus ke 'best'ow..ulih sapa2 madah gai ku..heeeee*_*








AVAST ok ka?...-)

Saturday, 15 August 2009

Thursday, 13 August 2009

ladang aku=)

elo....!

diato dah pukul 3am....nama pengawa?...aku baru ja pulai ari 'ladang'(farmville)ba facebook....hari2 ngabas ladang..hehehe=)
enti berandau enggau bala kaban pun mesti bc ngerampit topik 'ladang' cos semua bala bakih bc muka ladang magang konon^^nyu baka bc ladang betul..haha

...to view ladang ku dey.....0_T

baru ja udah ngumpul bala sida sayur ku td nya baka ke kusong ja..tapi sebnarnya bdau pansut daun bala utai ke ditanam baru ku..=)





(ape yg penting??!....studi dlok!..hehe..=versi lagu wonder pet )
pngawa diato?=berClickbank^_^*

Monday, 10 August 2009

exam dah lepas..=)

olaa!!!
exam ktaorang baru je habis....sepanjang musim exam ni..waktu tdo langsung x tetap..balik je exam petang terus je 'landing' ats sofa & tdo.>pastu x do sepanjang malam (x berapa elok utk dilakukan time exam tapi itulah tradisi yg dilakukan oleh aku and kwn2 semenjak dari semester satu lagi sampailah sekarang>>final semester....**bila nak studi tu kitaorg akan on ym/msn..then discuss jawapan bg past yr question ngan member2 klas secara on9 terutama sekali apabila nak buat subject financial account..bila tahap ketensionan melebihi dos..terus je pegi dapur masak ap-apa makanan yg sedap..pukul 3am pun terasa macam pukul 1 tengahari bcoz selera sangat makan..kuikuikui..(ternak lemak betul la oo!!)..

sekarang musim H1NI..so, demi kesedaran yg tinggi(hehehe) aku ngan kwn2 lain pakai la mask ni time nak g exam..lagipun, kawan aku cakap virus ni aktif kat tempat2 beraircond yg sesak ngan ramai org..so apalagi..takut juga la..dah la ptptn aku blom bayar lg kang terkena ngan H1NI..haru-biru...aku!0_T..tapi yg lucunya semasa buat exam...aku macam org yg dah kehilangan oksigen..apalagi aku buka la mask tu then tarik nafas dalam2(kumpul oksigen la konon..biar masuk ke otak sikit..dapat juga tambah idea)..nak buka terus nanti apa plak pandangan students yg lain....buka tutup..buka tutup..last2 cam org x betul adalah..hohohoho...apa-apa pun..aku just pakai satu hari tu je..hari kedua exam aku free....tapi aku still juga jaga2 bile berada di tempat yg sesak kt dlm kolej aku tu..berhati-hati & berdoa minta dijauhkan la H1NI tu..okies..God Bless..amen..+)


ayu ngan farah

aku ngan ana


ngan ayu*




subject*(financial account) yg sentiasa memberi aku dos ketensionan tahap gaban setiap kali exam dari sem 1 sampai sekarang..>sem 5(final sem)..**terkilan+frust bcoz still lagi blur2 apbila nak buat cash flow..huhuhu=(


peneman dikala malam hari..(ala2 dadah yg menahan tahap kemengantukan..*))..kopi+nescafe kaw-kaw....*jgn amalkn selalu**



nampak cam x sehat je..tapi penuh ngan sayuran hijau&tomato segar....hehehe..makan awal pagi babe..ala2 sahur la..^^




okies....^^...x lama lagi habis daa..dip aku...^^heee=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...