top social

Sunday, 28 September 2008

3 days b4 raya..

3 ari da ka raya..hihihi..td kaban kami azam call minta menemani ia brbuka pose..so apalagi prgla..hehe tapi sebedau nya aku n ana makai roti john special ke beli ba bazaar dulu la..enggai ke bam ndar ba restorant lg (sebedau nurun ana nanak kasam ikan lok mayb ka mamam tgh mlm lg)..hehe..dah nya kami sebuat raun ba sebelah PAS and uptown..ba baruh nya la pics ke sempat kami seraban klik' td..hihihi/;)^*.*^

apooo..to ia gamal roti john ke kumbai urg nyamai nya...anang teperasa meda gamal roti to..taja baka 'ini tuai' rasa ia wahh..sodap sih..patut la urg sabar ja berbaris panjai meli roti to ba bazaar..hihihi(harga roti john special to RM5.50..BERBALOI..kenyang n sodap)

ish3 sempat nyeling2 maya makai roti john to neh..hahaha bendar indu dara dua iko to makai tai..(nya la satu reason tua ia enggai makai ba luar nadai rasa kenikmatan roti john nya legi laban ati ka control ayu..ba umah..lahap ja...hahaha..jatuh saham!!)

wadusss!!! sedop hingga menjilat jari..enda sia2 beratur setengah jam gara2 ka meli roti john to..;)

hah!! sapa madah nadai ulih makai kasam ikan gaga iban ba sh alm to..to bukti ia deh..ana bnung nanak kasam ikan talapia ke gaga indai balang ari kapit..hehehe(kasam ikan bai ari swak maya plai gwai suba..hihi)

to meh ia kaban tua ana ke benama azam amin...classmate kami duai ke slalu kena anu..enda lama ja la dah nya bebakih baru..ia meh drive ke kami tiga sebuat round2 sarito..hihihi..tq fren!!


to pengawa neh!!ishx...hehehe singgah sekejap ja ba 'family box'...just 6 iti lagu ja bai kami..

to ia gambar dua indu dara ba depan lif..me and mybest fren ana^..^*

gambar tiga seraban dalam lif..hahaha sempat lg..(kami datai dto just parking kereta ja..tp enda nyadi masuk ke dlm shoping mall nya..laban dah mayuh tutup..huhu)


to ja la gambar ke ambi ba uptown...aku and ana nguji,cuba,try,test cermin mata...LAWA KAN(^*.*^)klik!!!!

Saturday, 27 September 2008

CUTI RAYA!!!

olaaa.....SELAMAT HARI RAYA ngagai kawan2 ke nyambut raya.sumer kawan2 ku dah plai cuti raya to..just tinggal aku ja ba umah sewa kami..apalagi aku layan la cerita hindi time tok..hahaha lama dah nda meda cerita hindi ba tv...Bnung part belagu cerita hindi nya so, aku nulis la ba blog ku laban buring to arr....neway mlm to aku nda la tinduk keseorngan laban kwn ku ana bc menemani ku deh...hehehehe.

nama ka gaga maya cuti seminggu to o?? enda lama g bc exam tapi xkan ati meda bup ja..nerd mai enti kenya kan..ish2..ermmm...kawan bc ga mai bjalai gai uptown...tapi....nganti pgila ja la..hari raya to pan rancangan ka ngabang gai umah kwn laut, g open house & sewaktu dengannyerr....and 30/9 pan bc dinner ba church..ka ngena nama o?? hihihi....ila la ku post pasal ku join dinner nya k...surprise!!!

errmmm...nma g o..boring la tok...ish2 ke 2nd time ku madah buring to..ka masak la lg..kwsn apartment ku to pan dah sunyi tok...k la..dah abis iklan ka nyambung citer indie tok..hihihihi(^..^*)



ermm nda ingat ku td...to la pua bru dah basu ku...wangi sih...time cuti to la masu ia...semua basuh....and paling ku nda perasan panggal ku pan terkena simpan ku dlm washing machine..ish2 nasib bc chy matahari..enti ndai amat tusah ka rangkai..so, jenak la tinduk mlm to..hehehe^^*

Alkisah.....

Kisah ni diceritakan oleh kawan aku. Mamat ni asal Kelantan. Mmg pure
kelantan. Satu hari tu dia ceritakan macam mana first time dia dtg ke
Seremban sebab nak interview kerja dgn salah sebuah Syarikat Pengangkutan.
Nak diceritakan disini, dalam pada masa dia mencari kat mana lokasi pejabat
syarikat pengangkutan tu maka dia pun bertanyalah dgn sorang lelaki.
"Bey tumpey tanyo. Dimano pejabat syarikat pengangkutey?"
Lelaki tu tengok dia atas bawah, atas bawah. "Ekau biar bonar. Cakap tu
elok-elok sikit jang"

"Betul doh kawey kecek nih. syarikat pengangkutey, pengangkutey.."
"Budak ni ado yg lobam nanti kang.." Brother tadi dah mula naik hangin
sikit.. Memandangkan member aku tau brader tu tak berapa faham cakap dia
maka dia pun tunjukkan alamat pejabat tu..
" Ni ha alamat dio, XXXX Transportation Sdn. Bhd...., transportation,
transportation"

"Oo... transportation.. ingat apo bondo tadi pegang kotey pegang kotey.."
Barulah brader tadi faham.. Maka brader tu pun bagilah arahan macam mana nak
gi ke pejabat tu. Walking distance jer tapi nak kena belok ikut 2-3 simpang
jugaklah. Tapi maklumlah ibaratnya sorang cakap ayam, sorang cakap itik maka
timbul lagi kekeliruan. Jadi member aku ni mintak tolong brader tu lukiskan
pelan..

"Abey buleh tunjuk peley dok?"
Lagi sekali brader nogori tuh terkojut . Sekali lagi dia tengok member aku ni atas bawah,
atas bawah.

"HESHH...! Ekau kan dah ado tu. Nak buek apo lai tunjuk den punyo!?"Brader
tu start bengang dah. Maka member aku ni pun terkial-kial lah keluarkan pen dgn
kertas sambil mintak brader tu lukiskan..

"Lukih lukih peley nok gi ke sano.."
"Oooo.. mintak tunjuk lukis polan ingat nak mintak tunjuk apo tadi... hishh
kau ni jang...." Maka brader tu pun tolonglah lukiskan pelan.
Walaupun berlaku beberapa salah faham tapi diatas keikhlasan brader tu maka
member aku pun akhirnya sampai ke pejebat yg ditujunya tu dan hasilnya dia
diterima bekerja dgn syarikat tersebut

Angelina Jolie

Angelina Jolie akan melawat Malaysia !!!

Kuala Lumpur, Khamis - Artis dan selebriti antarabangsa terkenal, Angelina Jolie, akan melawat Malaysia dalam waktu terdekat ini. Jurucakap artis itu hari ini mengesahkan bahawa teman lelaki artis itu, Brad Pitt, dan anak mereka berdua, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, akan membuat lawatan tersebut sebaik sahaja Angelina sihat dan sembuh dari pembedahan caesarian yang dilalui oleh Angelina tempoh hari.

"Kami benar-benar teruja untuk melawat Malaysia", ujar Brad Pitt yang telah menemani Angelina sepanjang kelahiran anak mereka berdua. "Ini memang hasrat Angelina sejak kami mengetahui bahawa Angelina mengandungkan anak kami".

Jurucakap kedua-dua artis itu menafikan bahawa penerbangan dari Namibia ke Malaysia akan memenatkan kedua-dua Angelina dan Shiloh Nouvel kerana mereka mempunyai pesawat jet peribadi. Penerbangan selama 7½ jam itu akan ditemani oleh doktor peribadi mereka, Dr Philip Kingston-Smith, untuk memastikan kedua-dua ibu dan bayi dalam keadaan selesa dan selamat.

"Angelina Jolie sebenarnya sangat teringin untuk membawa anak beliau untuk menemui bapa angkatnya di Malaysia", ujar jurucakap itu lagi. "Brad dan Angelina Jolie akan menemui bapa Angelina, artis terkenal Malaysia, M.Rajoli untuk beberapa hari sebelum berangkat pulang ke Amerika Syarikat".

Friday, 26 September 2008

Condom II

betemu baru ba topik condom...suba aku send gambar of condom flower..tapi sekali tu gambar condom-fashion hihihi(kala ke tepeda ke ia send ja ler)...condom ulih dapply ke ba perhiasan topi enggau fashion baju..so, ulih la cuba ngaga kediriempu neh..hehehe^...^













Surat Putus Cinta

Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend orang putihnya…


Dia tak sanggup bertemu muka, Lalu dia pun mengutus surat…surat tu macam ni
bunyinya….hehehehe


Hi,My motive write this letter is to give know you something. I WANT TO CUT
CONNECTION US. I have think about this very cook. I know i clap one hand
only.Correctly, i have see you and she together at town with my eyes self. You
always request apology back back. I don’t trust you again!!!My Friend speak you
play three wood.

Now i know you correct correct play three wood. so, i break off to pull my
body from this love triangle.I know this result i pick is very correct, because
you love she very high from me. so, i break off to go far from here. But i
always love where also i live….Safe live……

Tijah


hahaha....kasih meh pangan urg putih ia maca surat nya...kikikiki..amat stidi tijah..sapa kala nyadi tijah bakato??..ish3 funny surat ia nya neh...heheheh

stidi uuuuuuuu.......

akai dai...baru dah tembu ngecat bilik ku pagi to...kaban ke laut pan nyu dah dani sahur....hahaha...mata agi ga cergas amat munsang ko kitai iban..ish2 nasib ga tembu..exam nda lma g..nda sabar ka abis exam..hihihi plai mda famili gue..hehe^...^*

Thursday, 25 September 2008

BRA berlampu











pppp cutter^...^

Ada lima orang pemuda sedang menghadiri temuduga. Si penemuduga pula merupakan lelaki Inggeris yang langsung tak faham Bahasa Melayu. Oleh itu, khidmat penterjermah terpaksa diperlukan. Masuk lah lelaki pertama.

L.Inggeris: What’s ur name?
Abu: My name is Abu Bakar bin Ali.
L.Inggeris: What is ur father occupation?
Abu: My father is a wood cutter.

Lelaki Inggeris itu memandang si penterjermah. Penterjermah cepat2 menjawab.

Penterjermah: It’s mean that his father is a carpenter.
L.Inggeris: Ok, U may go now.

Maka keluarlah lelaki pertama tu dan masuklah lelaki kedua.

L.Inggeris: What’s ur name?
Ismail: My name is Ismail bin Ishak.
L.Inggeris: What’s is ur father occupation?
Ismail: He is a meat cutter.
Penterjermah: His father is a butcher.
L.Inggeris: I see. U can go now.

Lelaki kedua keluar kemudian lelaki ketiga pulak masuk.

L.Inggeris: Ur name please?
Dahlan: My name is Dahlan bin Zainuddin.
L.Inggeris: Ur father’s job?
Dahlan: Hair cutter.
Penterjermah: Means that his father is a barber.
L.Inggeris: Ok. U may go.

Keluar lelaki ketiga then lelaki keempat pula masuk.

L.Inggeris:Tell me ur name?
Hafiz: My name is Hafiz bin Hashim.
L.Inggeris: What’s ur father doing?
Hafiz: He is a grass cutter.
Penterjermah: I think he want to say that his father is a gardener.
L.Inggeris: Oh, I see. Ok, U can go.

Kemudian masuklah lelaki terakhir.

L.Inggeris:Tell me what is your name?
Karim: My name is Ahmad Karim bin Ahmad Kassim.
L.Inggeris: What’s is your father occupation?
Karim: My father is a….. ‘pppp’ cutter. ( Teragak-agak nak jawab)

Lelaki Inggeris dan penterjermah berpandangan sesama sendiri. Tak faham agaknya.

L.Inggeris: What did u say?
Karim: I said my father is a ‘pppp” cutter. (Dlm hati, kenapa lah bapak aku pilih pekerjaan yang susah nak disebut)
Penterjermah: Awak cakap lah dalam bahasa Melayu.
Karim: Bapak saya Tok Mudim.
L.Inggeris: What is it mean?
Penterjermah:Oh. His father is a….. ‘pppp’ cutter.

Lelaki Inggeris tu pula dah mula nak bengang.

L.Inggeris: I know the word ‘cutter’, but I don’t understand what’s ‘pppp’ mean?!!…

Penterjermah itu menunjukkan objek yang dipotong dan sekaligus menyebabkan lelaki Inggeris ketakutan dan bangun melarikan diri.

OTAK LELAKI



Amatkah untak bala kelelaki lucah baka to? berilah pandangan enggau pendapat kita ke meda pic to empu sama ada setuju tauka enda...?????.....hehehehe

Akibat Makan SUSHI & SASHIMI



Inilah akibat makan sushi & sashimi (ikan mentah, gurita mentah,udang mentah, dsb). Nama orang ini Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun, umur 80 thn, telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoricnya. Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan & X-ray, doktor yang merawatnya menemukan sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih diluar tempurung otaknya.

Jadi, BERHATI-HATILAH MEMAKAN SUSHI & SASHIMI !!!

Ulat seperti yg didapati pada kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yg selalunye didapat pada tubuh ikan mentah baik ikan laut maupun ikan air tawar. Ulat parasit & telurnya hanya boleh dimatikan dgn melalui proses pemasakan dgn panas yang tinggi (digoreng, dipanggang atau direbus mendidih atau dgn pembekuan -10 degC s/d -20 degC selama lebih dari 1 minggu).

Saturday, 20 September 2008

condom I

enti sebut ja condom terus untak ngingat ke utai siti ja..kikiki...tapi condom pan ulih merindang ati enggau cara lain ianya dgaga nyadi ke bungai..tapi enti aku dbri urg bungai baka to enda hapi endar ati..huuhuhu...^..^"







Wednesday, 17 September 2008

ngerangkai ke ngeli

GANTI PAKAIAN

Dalam Kompeni A sebuah pasukan tentera yang sudah berbulan-bulan bertugas di pedalaman Sarawak, sampai suatu ketika mereka dikumpulkan oleh Kapten mereka.

"Saya ada dua berita untuk kamu semua, berita baik dan berita buruk. Berita baiknya, hari ini pakaian dalam kita akan diganti..."

"Horaiii! Siap, kapten!" jerit seluruh anggota pasukan dengan gembira.

"Nah, sekarang berita buruknya. Ahmad, ganti pakaian dalam kamu dengan kepunyaan Abu. Ah Meng, kamu ganti dengan kepunyaan Salim..."



WANTAN MEE

Alkisah ini terjadi di sebuah kedai makan....Mat & Ah Chong singgah untuk makan setelah mereka selesai menonton wayang.... maka terjadilah perbualan ini:-

PELAYAN: nak minum apa encik?

MAT: bagi saya milo ais satu.
A CHONG: Saya mau minum itu sirap limau....
PELAYAN: ok.....makan cik?

Mat: Saya nak nasi goreng satu...telur mata kerbau satu..

AH Chong: Kasi saya itu "WANTAN MEE"

maka pelayan tadi terus beredar beberapa minit kemudian dia datang semula.....lalu berkata:

PELAYAN: mintak maap la cik tukang masak saya suruh bagitau yang ada kat dapur la ni cuma telur ayam .... kalau cik nak mata kerbau tak ada sebab dia tak sanggup nak korek mata kerbau tu cik....lagi satu kalau cik nak makan mee setakat 2 tiga pinggan tu ada la tapi kalau sampai "ONE TAN" mee tak cukup la cik........

MAT & AH CHONG: ???????????????????????



X TAHAN KENTUT

Seorang gadis pergi makan malam kerumah orang tua kekasihnya.Ini adalah makan malam pertama dengan keluarga kekasih dan dia begitu gugup.

Mereka semua duduk di sebuah meja makan dan mulai menikmati hidangan enak yang tersaji.

Beberapa saat kemudian si gadis mulai merasa kurang selesa akibat rasa gugup yang keterlaluan dan broccoli casserole yang dimakannya.

Hampir menangis rasanya ia berusaha menahan kentut. namun karena sudah tidak tahan, tak ada pilihan lain, dia putuskan untuk mengeluarkan sedikit kentut agar terasa agak lega.

Kentut itu tidak begitu nyaring, tapi semua orang di meja makan mendengar bunyi kentutnya.

Belum sempat rasa malu menyerbu si gadis, bapa kekasihnya melihat ke anjing keluarga yang asyik mengendus-endus di kaki si gadis, dan berkata dalam nada yang agak tinggi,"Doggy!"

Si gadis berfikir, "wah ini bagus!" dan segaris senyum lebar menghias wajahnya. Beberapa menit kemudian, dia mulai merasa tidak selesa lagi.

Kali ini, dengan tanpa malu-malu di lepaskannya kentut dengan bunyi yang lebih kuat.

Bapa kekasihnya kembali menatap anjing keluarga mereka dan berteriak, "Celaka Doggy!"

Sekali lagi si gadis tersenyum dan berfikir, "bagus!" beberapa menit kemudian si gadis merasa perlu mengeluarkan kentut lagi.

Kali ini dia tanpa berfikir panjang dia melepaskan kentut begitu saja, bunyi kentutnya kali ini boleh menyaingi bunyi kereta api.

Sekali lagi bapa kekasihnya melihat ke anjing keluarga dengan pandangan jijik dan berteriak, "Celaka Doggy!", cepat pergi dari perempuan itu sebelum dia berak diatas kamu!"

KIKIKIKI...................^6^"....

Monday, 15 September 2008

waz up...!!!!

lama enda nyapu ruai ku to..ndai entu ari..enda lama g final exam..so study smart la..hehehe..nerd la konon..pengawa sekumbang 2 kumbang ku..hehehe:::>>

aku n ana klik lok..ba .........?? secreto...apak ia datai ari swak so ulih la makai free ba ps..alu mamam tai ke sg empa ktai iban..kekeke


sebedau nurun klaz ngambi gambar lok ba cermin..ambi bc semangat gai klaz..kasak si


hehehehe..blur face pagi ari...nyamai mat ngeliat bakato..kikiki..bngun pg, gosk gg..


hehehehe..nya ia dah mantai ke penatau ku to ba dalam klaz..kikiki..nasib ga lecturer seputing..hehehe..'orange jus' satu!!..


ka final exam 2 minggu g..huhuhuhu..tension!!..sana buku, sini buku..huh!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...