top social

Sunday, 3 November 2013

SayaDanCamera 2 :)


Hello Rainbowss!!
Bangun pepagi terniat nak blogging. Tapi bila dah buka blog otak tepu tak tau nak tulis apa. So bila tak tau nak tulis apa, biar gambar berbicara untuk tantapan semua..cewahhh hihihi

Alkisahnya, gambar kat bawah ni saya ambik masa weekend. Sebuah keluarga Cina yang baik dan mesra. Anyways, saya bukan la photographer, saya juga zero bab ilmu photography tapi photography is my passion and now I want to share that passion with you all and special thank you to this family for giving me a chance to learn and to gain and also thanks for $$$ and and and and and hueeee teromputih plak..hihi :D

Dari beratus-ratus gambar, saya edit yang ni jela untuk share kat sini..hihi

Sheryl and The Youngest Child (Macam tajuk movie pulak..apa pun boley la..huyeyy!)

Tengok apa tu dik oiii... ^^

Mueh muehhh...:)

Rasa nakk geget je pipi baby ni..haha tahnann and tarikk nafass fuhhh...kikikikiee

Cari orang tersembunyi?? haha


Ikot je mak ayah diorang ni skill yg saya suruh..i loike i loike kekekeke..macam-macam derr..anyway thanks  to Sheryl and family...Muchass graciass menchacosss hihik..sy sendiri pon x paham derr.. :)=

Power of Your Love



 
Lord I come to You.Let my heart be changed, renewed, flowing from the grace that I found in You. And Lord I've come to know the weaknesses I see in me will be stripped away by the power of Your love.

Hold me close, let Your love surround me. Bring me near, draw me to Your side. And as I wait I'll rise up like the eagle. And I will soar with You. Your Spirit leads me on in the power of Your love.

Lord unveil my eyes. Let me see You face to face. The knowledge of Your love as You live in me.Lord renew my mind as Your will unfolds in my life in living every day by the power of Your love.....

Thursday, 29 August 2013

From the Inside Out~

...............................


A thousand times I've failed .. Still Your mercy remains .. And should I stumble again

I'm caught in Your grace .. Everlasting, Your light will shine when all else fades .. 
Never ending Your glory goes beyond all fame


In my heart and my soul .. Lord I give You control .. Consume me from the inside out, 
Lord, let justice and praise .. Become my embrace .. To love you from the inside out.


Your will above all else .. My purpose remains .. The art of losing myself .. In bringing You praise
Everlasting .. Your light will shine when all else fades
Never ending .. Your glory goes beyond all fame


And the cry of my heart Is to bring You praise .. From the inside out, Lord my soul cries out..


- by Hillsong-













Wednesday, 28 August 2013

SayaDanCamera :)

Hellooo rainbows!! *_^

Teringat masa sebelum mula bekerja dulu atau bahasa senang fahamnyerr time diri ini memegang title sebagai seorang penganggur bertauliah ewahhh.... masa tu saya banyak luangkan hari saya dengan famili tercinta.....dan bila banyak berfikir atau tengah serabut (kira semangat down la ni hehe) kamera ialah therapy saya. Jejalan sambil bawa kamera yang tak seberapa itu and shooting je apa yang menarik perhatian mata..huhukk.. Dan paling saya suka bila nak keluar rumah je..ayah atau kakak akan selalu ingatkan saya pasal kamera. Pernah sekali sebelum nak fly balik semenanjung ayah saya tak tanya pasal tiket flight dah check-in ke belom tapi sebaliknya tanya samaada saya dah simpan ke tidak kamera saya.....huaaa dah sampai perli tahap halus dah famili saya ni..oteyyy I love them anyway >.<

So, sekarang saya nak share sedikit gambar yang pernah saya ambik (lain masa share lagi la ekk..banyak koleksi gambar nih..hehe)~

Gambar bawah :  "Gambar maya enggau bala ibuk ngiga daun kemiding" hahaha baca jela yea, tak faham bahasa tapi gambar kan ada hueeee..bak kata orang -a picture speaks a thousand words atau let the picture do the talking..waa gituuuuuuu hihi... 


rumput nan permai... ermm yekeww??

Bila di zoom...... :)


waaa takda motif....tapi rumput ni menarik perhatian saya.... ^^

Siapa pernah tengok bunga seperti ini?? Ini sejenis bunga rumput yang banyak tumbuh meliar kat kampung saya....loikee purple :))~

*
*
*

Ini dia pucuk miding(daun kemiding) ~iaitu sejenis pucuk paku yang ada kat Sarawak..pucuk miding ini sedap kalau dimasak belacan tau.. :) tak percaya sudahh..


Kat bawah ini korang boleh melihat dengan jelas rupa pucuk miding yang fresh dari batangnya.. Ianya memang menjadi makanan kegemaran penduduk tempatan serta orang luar yang berkunjung ke Sarawak...

Nak lebih mengenali pucuk miding try "tanya google" oteyyy! >.<


Yang ini saya tak tau pokok apa..hehek

Toingg!! ini dia belalang yang sporting huee.....saya pesan supaya jangan gerak..terus la si belalang ni jadi kaku tak gerak langsung. Macam tau-tau pulak yang gambar dia ni nak keluar blog..cewahhh pheeew!

Wondering~~apa la si belalang ni fikir ekk???... Nak kata belalang ni faham saya tengah buat apa tak la juga... Tapi yang peliknya mata si belalang ni langsung tak berkelip tengok I -_-..ermm eh jap..jap...heee belalang....oooo....belalanggggg ~~~

Siapa pernah tengok rumput ni?? 


Tak sure ini daun ke batang?? ehh?? errmm ?? garu kepala tak gatal.. x_x

matahari dah naik pun still ada air embun..hueee ..pica!! :)=


 ini pun spesis rumput juga.. :D (nampak bebenor kureng ilmu ngan spesis rumput nih..hehek)

Okiakk thank you!!

*
*
*


There is little difference in peoplebut that little difference makes a big differenceThe little difference is attitudeThe big difference is whether it is positive or negative
-W.Clement Stone




Tuesday, 27 August 2013

Back to Blogging!!

Aloha beautiful people..!!! see you see me..miss you miss me.. :))=

Rasa macam tak percaya pulak yang saya langsung tak updated blog ini dalam jangka masa yang agak lama....sungguh lama --yekerr?? :)~--sungguh ku tak mampu menahan rindu ahh ahh..hehe tetiba teringat lagu dangdut ni apsal pulak ehh-tingtong!!

Emmm nak tulis apa yea?? Lama tak membuat karangan, ayat pun bertaburan....okla, memandangkan ini entry khas sempena kembalinya ke dunia blogging, saya just nak buat kesimpulan ringkas mengenai  jeng jeng jeng buntu nak kata apa..bace je terus kat bawah oteyyy TQ~ 

Kehidupan ini memang unpredictable cewahhh nak mula daaa.....dulu time kecik-kecik, zaman sekolah rendah, selalu je tukar cita-cita..Masuk darjah 1 cikgu tanya pasal cita-cita and...first cita-cita saya ialah ingin menjadi tukang masak yang terror..waa gituuu...bahasa yang upgrade sikit  nak jadi professional chef la kononnye hueee....selepas tukang masak saya bercita-cita menjadi doktor pulak...kalau kawan2 suruh salin biodata nak berkenalan bagai gerenti bahagian cita-cita tu tulis doktor..haaaaa bukan alang-alang kau..doktor terus!! Zaman budak-budak dulu mana ada gadjet macam budak2 sekarang..kalau ada pun remote tv....handphone pun tak kenal...telefon mainan pun jenis yang pusing-pusing tu kalau nak dial....atoyaii makin keluar topik plak benda yang saya tulis ni..kekeke. Okla, lepas doktor saya bercita-cita nak jadi wartawan..saya masih ingat cikgu saya dulu iaitu cikgu Safuani suka je dengar alasan kenapa saya ingin menjadi wartawan. Salah satu sebabnya ialah saya suka kamera. Saya siap kata kat cikgu tu saya nak jadi wartawan Malaysia yang kat luar negara bukan yang dalam negara tu....haaa memang kelaut la cita-cita tu sekarang..hahahaha. Then, masuk sekolah menengah saya patah balik ke cita-cita doktor saya tu and tambahan lagi saya merupakan student aliran science sampai la habis SPM. Baju putih doktor tu memang menjadi inspirasi kuat saya tau keke....Sementara menunggu nak sambung stadi, sempat pulak kursus tak berbayar sebagai seorang pekebun. Time ni la saya berkenalan dengan pelbagai jenis sayur-sayuran serta belajar cara menanam yang betol serta memahami serba sedikit dunia baja dari pekebun yang bertauliah and sampai sekarang saya still lagi minat berkebun >.<... Then, masuk je zaman U, cita-cita menjadi seorang doktor terbantut begitu sahaja setelah saya ambik keputusan muktamad untuk menyambung pelajaran dalam bidang accountancy even saya zero dalam aliran tersebut.....akhirnya setelah bertahuns (macam lama sangat pulak yea..huee) berjaya juga la grad!! phewww :)) dan Kesimpulannya, even tak menjadi seorang doktor tetapi sekarang saya bersyukur diberi peluang bekerja di bahagian finance dept di salah sebuah company yang sememangnya bekerja dengan hospitals..kan link juga tuu...hueee and lagi satu, tak jadi wartawan tapi jadi blogger pun ok juga la kan hehe and buat masa sekarang saya still lagi mendalami ilmu photography cewahhh konon2 je kiki..... apa-apapun chayokk untuk saya dan untuk awak semua oteyyyy...!! *kalau ada ayat yang tak tersusun....buat-buat faham la yer..hihi*


Sebagai penyeri entry blog kali ni, saya ingin kongsikan suasana konvo beserta dengan gambar kawan-kawan saya sewaktu dulu-dulu ermm tak la dulu sangat keke..lagipun saya da janji nak update pasal konvo tapi tak juga berjaya update so kali ni..saya ingin share sikit gambar konvo kami kat sini k oteyy hey hey u u u :))=

yang bawah ni sebelum konvo yea..hehe
Selepas exam......

Ini batch saya.....saya confident 100% yang semua ni dah dapat kerja...and ada juga yang dah jadi mama & papa..:))=  Apa-apapun, saya doakan korang semua berjaya dalam hidup masing-masing..amen! 
*
*
*
haaa ini dia time reharsal konvo..apalagii..semua hantu begambar yekew hantu..apa pun boley la..hehe


Ini bukti kukuh yang kita da grad tau!..kiki

Saya terharuuuuu....!!! 
Banyak yang cute..tapi saya paling sentimental dengan bunga yang ayah saya bagi..so jangan sesekali try kacau or nak rosakan kalau xnak tengok saya mengamuk..huaaa...

Kami

hahaha salah satu gambar gila bersama si macho Loren and si cantek Qimm

yezzerrr...yesss!!!!

My love~sarapan bersama family seblom majlis konvo-ke-syen

lebiuuu~~

kazen and nephew

No words can describe...I love you papa!!!


THANK YOU ALL





Credit to-loren,reen and qimm sebab saya guna pic yang korang upload hihihi

Thursday, 24 January 2013

Memori Belajar

Hi semua..wink....wink....!! 

First of all ~ Happy New Year 2013 everyone!! I think it's never too late to say Happy New Year to u all because...hurrmmm because...because... aishh hurmmm... angguk angguk - geleng geleng - tunduk tunduk makin tunduk.. tunduk lagi.... tunduk lagi.... opocott!!! bonggok laaa hehe ~~~ okayy guys,, for whatever reason.. just keep insane and awesome otteeyy :D  =/-_-\`=

Anyway ni adalah 1st entry saya untuk tahun 2013... untuk merasmikan first entry tahun ni, saya ingin mencerit.....taaaa...kannnn tentang satu kejadian semasa stadi group dengan kengkawan untuk last final exam kitaorang sebagai degree stud ;) Sebenarnya ni bukan la cerita yang fresh dari ladang tapi sebuah kisah yang dah lama tersimpan dalam freezer laptop just tak update jeww ;) Nak kata saya ni terlampau busy tak juga, tapi ada banyak lagi perkara yang perlu diutamakan huee...lagipun kalau ada citer menarik tertarik kaww memang daboom terus je-onderspot update kat fb or twit2.. so bila nak citer kat blogging ni kena tunggu 2, 3 minggu or berbulan-bulan ke-later baru la masuk blog.. ;) Okay la..sebelum cerita yang saya nak post ni bertukar menjadi sebuah hikayat, silakanlah..................................... (ayat terputus..ngeh3)

Hye.... Tima kaceh datang singgah blog kiteee...;p @_@

 *
*

hye sahabat!.sofa kaler coklat..hebat cam hang jebat..awat, nak kena sebat? (kelaut daa)

Ni la dia haaa.....muka sweet and sour temans saya. Nak gtau nama kew??....hurmm tak payah la.. kang glamer plak meka ni..sapa susah?? Takde menyusahkan sesiapa pownn heee :D


kami dapat Ice-cream yeayyyy!!!

hahaha kanak-kanak riang je dua orang ni ( ~_~)

*
*
Sebagai credit sebab jadi model blog saya nih, meh saya kasi kenal mereka punya nama..kui3 

:
haaa ni dia si Nad yang tengah lalok sebab tak dapat makan ice-cream lagi. Sila tengok air kat cawan tu... cuba teka tu air apa??? haha tak de motif pun suh korang teka-teka air dalam cawan nih just nak memanjangkan lagi ayat haaaa.....kihkihkih
 


 Ni plak nama glamorr nye QoyPutra or Qayyum ... tp still curious, glamor ke?? hehe tak perlu tertanya-tanya la uols just click je kat backlink nama dia tu wink-wink.....:)~ Tempat inspirasi belajar..duduk menghadap kain baju yang baru kering (ye keww?? haha) Kisah di sebalik tabir camera biarkanlah secreto @-@ ...maafkanlah dia yea dia memang begitu haha tak der kaitan pun just ayat tambahan je hehe...



Alkisah ni dia sweetly Azie bersama air minumanyerrr.... macam kenal je cawan tu.. :)x Takpe2, orang kata Sharing is Giving, Caring, Loving, satay kambing..ing..ing..ing melalut daa.. :D Si Azie ni kalau stadi malam-malam rajin sungguh menggoreng..tak sah kalau tak mengoreng..Kami pasti study dengan kekenyangan or whatsoevaa yg sewaktu dengannyerr la..hueee. Nak tau apa yang digoreng??? aishh macam-macam la dia ajak kami goreng sampaikan tak tertulis dek jejari runcing aku ni haaa... siap dengan soalan-soalan exam pun kami goreng tau... Tapi goreng kami bukan sebarangan goreng la uols..kami goreng tahap dewa punya gorengan sampai result kuar pun gempak tros grad hahaha..(terlampau plak ayat aku ni haa... layankan aje la yea....:)=

*
*

Sesi memperkenalkan dah habis....cuba tengok gambar apa plak kat bawah ni yea :\)~.... Buat pengetahuan pembaca budiman and budiwoman semua, ini bukan kes buli iron baju tau tapi ni more kepada kes Iron Man yang sudi mengiron baju.. tengok betol-betol ayat berbeza tu... huee :D

pewittt-ehem-ehem focus!!!
Peribahasa dulu-dulu kata, Sambil Menyelam Minum Air, tapi kat situasi di atas peribahasa diupgradekan jadi Tak Perlu Menyelam, Iron Baju Sambil Study Pun Boley...hik3 (eh tengah iron seluar keww)

sedap je sorang tu tido smpi tak hengat dunia... @_@
aksi apakah yang si quym ni nak sampaikan...hahaha syuhhhsyuhhhh!!!
amboi-amboi.....Ni bukan main-main punye tido si Nad ni...ni orang kata tido mati breathing..ahaha ada paham?? saya pun kurang ngerti dech...:) bahase senang pahamnyerr tido mati tapi still bernafas...bernyawa lagi lerrr kui3.. apa pun boley la machaaaa......


Apa kehess plak dua orang ni. Ilmu dah penuh di kepala otak...main susun-susun sofa pulak huee..... btw sofa so good lerr kekeke >.<

*
*
*
 alkisah dirakamkan.... jangan marah saya pleaseee >.<



Kami semua berjaya grad yahuuubedabadebuuuuu.......!!!!

Anyway, saya ingin mengucapkan Congrats untuk semua kawan-kawan yang berjaya grad....nanti-nanti saya update pasal konvo plak otteyyy lambat sikit takpe la erk erkkk ekkk cam nak tercerrrrritttt pun ade aishhh!!..muchuk-muchukkk tq bace :))=

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...