top social

Sunday, 19 October 2008

holiday...



aku dah start cuti sem to, so alamat ia ku akan update baru blog ku to dlm bulan november ila la..so bala kaban semua arab ke kitak terperindang enggau utai ke dtinggal aku ke kitak ba blog ku to k^_^..

*just cuti ba jb ja ku sem to..lama dah nda kin...okies!!!..enda sabar ka betemu enggau kwn2 sekul ku ba jb din suba:)*..




kemas barang balik cuti...heeeeeehurrayyy!!!!!!!!!!!!!

Ayat Lepas Kahwin

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!


Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..


Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

ade jgak camnie..hehehe





Prehistoric Love



ROME — Archaeologists working on the eve of Valentine's Day carefully began digging up the bones of a prehistoric couple on Tuesday, hoping to keep their 5,000-year-old embrace undisturbed forever.

7 February 2007, beberapa org archaeologiest telah menjumpai 2 buah rangka manusia yg saling berpelukan antara satu sama lain, di daerah Mantua, 40 km dari Verona, iaitu kota romantis tempat terjadinya lagenda Romeo and Juliet oleh William Shakespeare.

Kajian dilakukan dgn sistem karbon dan ternyata pasangan kekasih ini hidup pada masa 6.000 tahun yang lalu.Dari gaya gigi mereka yang masih melekat kuat ditulang rahangnya, pasangan ini ditafsirkan mati dalam umur yang masih muda." kata Elena Menotti (ketua arkeologi yg mnjlnkan penggalian) dan dia juga memberitahu bahawa pengebumian secara berpasangan pada masa neolithic belum pernah berlaku, malah pasangan tersebut saling berpelukan mesra. so, pasangan kekasih ini telah membawa misteri tentang kisah cinta mereka secara 'silent' selama beberapa mellenium...(btul ka eja nya..hihihi)

baca more details ba: http://www.foxnews.com/story/0,2933,251681,00.html


Tattoo ba BABI?? HERAN+PELIK

Sigi mayuh ulah dgaga kitai mensia neh..enda cukup ba tubuh manusia ngaga tattoo ngaga ba jelu ga..ish2

Wim Delvoye, warga negara Belgia ke diau ba beijing ngaga tattoo ba tubuh lapan iko babi ke tupi ia empu. Dua iko ari babi nya bc tattoo ke berlogo 'Louis Vitton'.(amat raya neh..lembau ka makai nya..ish2.gerenti babi nya demand..kakaka)

Kesemua babi2 to dibantai/dpamerkan gai urg mayuh ba Pusat Pameran Shanghai, ianya Pameran Seni Kontemporer. Tang syarat2 ke ditetep ka ianya babi2 nya enda tau menimbul ke bau ke enda nyamai disiyum..(such as birak kot..enti sg dah bau, bau meh wai2...keke)

Delvoye ngimport babi2 nya ari Eropah maia ia babi nya agi mit suba. so, tattoo2 ke gaga ia ba babi2 nya sigi udah start time babi nya agi mit. Galleri ba beijing din madah "kami enda akan nyual babi2 ke idup nya, tang untuk kulit babi nya kami nyual ia enggau harga 60000 euro.(nyamai g meli kereta kancil..hihihi ari meli kulit ngot2 nya ja..ish3)..okies^_^

Kata2 Terakhir

Biasanya org yang nak meninggal akan mengucapkan kata2 or pesanan terakhir mereka.(sebedau 'ngapus ke seput' ko kitai iban...)
Berikut adalah kumpulan kata-kata atau pesan terakhir daripada orang-orang yang terkenal:

ROBERT F. KENNEDY
kepada istrinya setelah dia tertembak dan sebelum koma
I’ll be in Hell before you start breakfast!
(Saya akan berada di neraka sebelum kamu memulakan sarapan kamu!~)

TERRY KATH
Ahli music rock Chicago Transit Authority ketika dia membersihkan pistolnya dan menarik pelatuknya
Die, my dear? Why that’s the last thing I’ll do!
(Matikah aku, sayangku ? Mengapa hal itu yang terakhir yang akan kualami.)

GROUCHO MARX
Ahli komedi Amerika
Go on, get out! Last words are for fools who haven’t said enough!
(Go on, semua keluar ! Kata-kata terakhir hanyalah kebodohan bagi sesiapa sahaja yang berkata cukup !)

KARL MARX
ketika ditanya oleh pembantunya apa kata-kata terakhirnya.
I have a terrific headache.
(Saya merasa sakit kepala yang luar biasa.)

FRANKLIN DELANO ROOSEVELT
presiden ke-32 USA.
I’d hate to die twice. It’s so boring.
(Saya benci kalau harus mati dua kali. Kematian begitu membosankan.)

RICHART FEYNMAN
Fisikawan Amerika
I have not told half of what I saw.
(Saya belum mengungkapkan separuh dari apa yang saya lihat.)

MARCO POLO
Penjelajah dunia
Lord help my poor soul
(Tuhan, tolonglah jiwaku yang malang)

EDGAR ALLAN POE
penulis Amerika
Thank God. I’m tired of being the funniest person in the room.
(Terima kasih Tuhan. Saya letih menjadi orang yang paling lucu di ruangan ini.)

KURT COBAIN
Vokalis and gitaris misic NIRVANA meninggalkan pesanan melalui kertas dan dipercayai membunuh diri
I don’t have the passion anymore, and so remember, it’s better to burn out than to fade away. Peace, Love, Empathy. Kurt Cobain.
(Aku sudah tidak ada semangat lagi, dan ingatlah, lebih baik jasad ini dibakar hingga musnah daripada dikuburkan. Damai, cinta, kasih. Dari Kurt Cobain.)

No! I didn’t come here to make a speech. I came here to die.
(Tidak! Saya ke sini bukan untuk berpidato. Saya kesini untuk mati.)
CRAWFORD GOLDSBY a.k.a. Cherokee Bill, ketika ditanya apa yang akan dikatakannya sebelum dia digantung.

I know you’ve come to kill me. Shoot, you are only going to kill a man.
(Saya tahu kamu datang untuk membunuhku. Tembaklah, kamu hanya akan membunuh seorang manusia.)
CHE GUEVARA Pemimpin Revolusi Marxis Argentina.

I see black light.
(Saya melihat cahaya hitam.)
VICTOR HUGO, penulis Perancis.

Let me go to the Father’s house.
(Biarkan aku menuju ke rumah Bapaku.)
POPE JOHN PAUL II, Paus ke-263.

I’m bored with it all.
(Saya sedang bosan dengan semua ini.)
WINSTON CHURCHILL, PM Inggris pada PD II, sebelum koma dan meninggal sembilan hari kemudian.

Jesus, I love you. Jesus, I love you.
(Jesus, aku cinta engkau. Jesus, aku cinta engkau.)
MOTHER TERESA, sister dari Albania.

I hope the exit is joyful and hope never to return.
(Aku berharap jalan keluar ini penuh dengan kegembiraan dan berharap tidak akan kembali lagi.)
FRIDA KAHLO, Pelukis Mexico.

They couldn’t hit an elephant at this distance.
(Mereka tidak boleh menjatuhkan satu gajah pun pada jarak ini.)
GENERAL JOHN SEDGWICK, Union Commander dalam U.S. Civil War, yang ditembak beberapa mInit setelah mengucapkan ini.

Dying is easy, comedy is hard.
(Mati itu mudah, membuat lucu yang susah)
GEORGE BERNARD SHAW, novelis, pengkritik, ahli politik dll.

I’m losing.
(Saya kalah.)
FRANK SINATRA, penyanyi dan bintang film Amerika.

Crito, I owe a cock to Asclepius. Will you remember to pay the debt?
(Crito, aku berhutang seekor ayam pada Asclepius.Ingatkah kamu membayar hutangku itu?)
SOCRATES, filsuf dari Yunani.

Thursday, 16 October 2008

Cahaya matahari di Russia




senario exam and open house>>>raya

enda berasai dah abis ga semester 3 aku...yg penting aku mesti maintainkan cgpa and gpa aku atas ari 3pntr..yezzerr^_^gambate2!!

PhotobucketPhotobucketPhotobucket



gambar2 bala kami ba KL CENTRAL(nganti tren) ke ka ngabang ngagai rumah makcik kwnku CUA(baju colour kuning ba pic tgh) utk majlis doa slmt 4 anak ia ke ka studi ba india ngambi lutur..and rh terbuka raya sekali la..[maya to ari minggu ianya sehari sebedau exam..ari satu mula exam..just setengah jam ja ba umh urg nya..nganjung diriempu makai tengahari..aku pan sempat tinduk ba dlm lrt nya..ambi ulih cover jam blajar mlm..hihihi]



PhotobucketPhotobucketPhotobucket



to ja la pics ke sempat ambi kami maya ba umh urg nya...enggai ngambi pic mayuh2 enggai ke baka urg sakai..nyamai g makai pemakai tai dempa ke dbantai ke urg nya..hihihihi..[tgh mlm nya..aku enggau 2 iko kwn ku..pedih perut amat2..dah la seduai ia exam awal pagi...kwn ku siko sampai enda ulih ngaga exam ia enggau tenang laban ati ke tandas..nthen siko nya..alu sakit muntah and pening..kasih seduai ia exam..nasib jadual exam aku lemai..ianya kul 3pm-6pm..enti pagiari aku pan merana laban ati gai toilet and pedis perut..nasib bc chi-kit teck aun..jerak dah gai open house seari sebedau exam..^_^





ubat ke mujarab ngasuh perut aku kurang meragam ka gai toilet..thanks TECK AUN 'CHI-KIT' PILLS



PhotobucketPhotobucketPhotobucket



1st gambar nya aku and ayu..time studi mlm..nthen gmbar 2 and 3 nya pic banjir kilat ba dlm kwsan univsty aku...keluar ja dwan exam terpaksa muka kasut and bejalai kaki manuk dlm banjir..'i luv tat suasana..hehe..enda lama dah nya surut baru..



PhotobucketPhotobucketPhotobucket

penggawa bru plai ari dewan exam..ambik pics lok..muai tabiat enda lama..heehehe



'perais ba dalam bungkus mee maggie.....' i luv it^_^"

Sunday, 12 October 2008

KIAMAT??.....21 December 2012..>Ish3

Well apparently december 21, 2012 will be the end of the world. According to the mayan calendar, their calendar stops dead right on this date - and they predicted it to be doomsday. It is said that on this day all the planets will be in perfect allignment with each other, and there will be a massive gravitational force in the centre of our galaxy which could cause damage to earth. However, with this the earth is also scheduled to experience a massive " earth wobble ", which could completely shake up the positioning of the poles on our planet which could mean the official end of our world.

Nostradamus predicted that on this date, a massive asteroid would hit our planet and could leave a deadly impact. The chinese holy book says something along the same lines as the mayan: "on this day, it will be the end of history", albert einstein predicted that on this date the earth will experience a major pole-shift. Many other religions and people have predicted deadly events occuring on this date, many of which conclude that this date will truly be the end of the world.

Nasa has predicted major increase in solar storms as well for this date.

There seems to be a lot of controversy on this topic, and many people don't want to believe this. But can soo many people and soo many religions be wrong? Is this just a hoax, or is our world really coming to an end?


********************************

THE TREES WHO TALKED

We speak to you now
As ones, who like you,
Are much younger than
The Mountains

Sustained by the same Water
And the same Sun
And both blessed to be
In this place of wonder,
We have been asked to tell you
To share and celebrate
This Garden with your kind

The Bear brings you power,
The Deer, protection
We, the Trees, standing silently
In witness, give you trust

The Water comes and goes
The Animals are busy
On their own paths
The Mountains, well,
They have other things to do,
Communing with the very forces
That created the face
Of this Earth

We speak to you now as ones
Whose lives come and go,
Much like yours.
You, however, are affecting
How this Garden grows
And that is why we seek
Your attention

*****************************

Aciapai:

Will everything really come to an end???...>>>GOD power<<<<..
Nothing will be important if each and every one of us will have a real person to turn to. In a world ruled by adultery, lessons like “don`t trust anyone” and fraud as a natural thing, we will be more worried how to save ourselves that how to save ourselves as human kind.^_^..puji tuhan....amen

Ethiopia-mursi tribe

gaya@fashions org ethiopia ke seksi....taja kitai hairan meda sda, tapi nya la hakikat ia..utai ba mulut nya makin besai dgaga makin bajik kenu ko cda...just peda ja ler..hehehe





Saturday, 4 October 2008

Kek Hari Jadi

Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek
sempena hari jadi
isterinya.

"Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini,
encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.
"Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian
sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian ba wah," kata lelaki
itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang
ditempahnya itu dan terusmembawa pulang ke rumah
untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di
hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek
itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang
lain, lelaki itu setengah pengsan.

ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu: "SAYANG TIDAK BERTAMBAH
TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."

Bangla dan Rumah Hantu

Seorang pemuda Bangla ditangkap di-tempat funfair di ibu kota dan di-hadapkan di-mahkamah atas tuduhan meramas tetek pengunjung rumah hantu dan di-bicarakan:-
Hakim: Kamu Hamid Gulam di-tuduh bersalah meramas tetek wanita ditempat kerja kamu. “mengaku salah atau tidak?”
Lalu Bangla menjawab tidak mengaku bersalah.
Hakim bertanya mengapa tak bersalah? Si bangla menjawab itu memang tugas nya di-rumah hantu.
Lalu Hakim bertanya apa tugas kamu? Bangla menjawab “Sebagai hantu tetek tuan!” Hakim tertawa…kah! kah! kah!

Thursday, 2 October 2008

CSS Annual Dinner I

30/09/2008: CSS(christian student society) Anual Dinner.. ba Church Divene Mercy shah alam...meraikan senior2 yg dah nak pergi and menghargai penat lelah jwtankuasa KUBM AND CSS..enjoy and best ler..okies...^_^*

hehehehehe..... klik' before make up...ana(make up artist)..hihihihi


juru make up gue..hehehe hujung bulan terima gaji k..:p


dah siap bahagian mata...lg ngadu buk la..hehehe


to baju kena ku mlm nya deh..hihihi sg minat celum ba..hehehe


duduk sekejap lok....udah siap..just tinggal contact len ja..hehehe...biasa la natural ja...hihihi


to ia deh bala kami sebedau masuk dewan...ambik pic lok..hihihihi..ceyyy stidi la kunun..hehe


ha...to nama ia Agus...senior kami ba css..okies gud luck pren!!



to ia gambar king and queen kami mlm nya..hehehehe chayuk!!..:p


to la semua penyampau kami ke join dinner nya...patut ia mayuh g..tp dah plai cuti...so..to ja la..hihihihi



TATAU

kadang2 bakato meh aku ngaga abg ku..hahahaha tapi main2 ja la...enda sabar ka plai..hihihihi....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...