top social

Tuesday, 26 October 2010

Aku--Account Clerk (Temporary 1 month)



Salam senyum-senyum semua ^_^

2 hari dah tak update blog terasa rindu la pula......bukan sengaja nak biarkan blog aku ni bersawang..tetapi akhir-akhir ini aku agak busy dengan kerja serta hal-hal lain ;p (alasan berasas ok!:)

Musim cuti semester kali ini aku tidak balik bercuti kat kampung kerana berkerja temporary sebagai Account Clerk di PJI HOLDINGS Berhad selama sebulan. Sekarang genap seminggu aku bekerja..segalanya berjalan lancar....banyak perkara baru yang aku pelajari dan aku suka akan setiap perkara itu^^....Pada awalnya, aku memang berhasrat nak balik bercuti lagipun lama dah tak balik....tetapi, bila owner rumah kami (kak Liza) memberitahu bahawa account department tempat dia bekerja memerlukan pekerja temporary, aku terus je terima tawaran tersebut lagipun sama bidang ngan aku-accountancy, so apa salahnya manfaatkan musim cuti ini dengan menimba pengalaman..cewah!!..apa-apapun aku ingin mengucapkan banyak2 terima kasih kepada kak Liza kerana memperkenalkan aku ngan PJI...walaupun position aku sebagai account clerk tetapi banyak department aku pergi...macam2 aku pelajari..hujung bulan moga2 dapat salary..hihi..


inilah bukti penerimaan aku bekerja di situ..;p (contract employment)


Aku pergi interview untuk dapatkan kerja ini seminggu sebelum Final Exam kami yang lepas...selepas habis je musim exam terus bekerja...bila contract kerja ini habis, semester baru pula bermula...so, masa free je aku jalan(hehe) that y la blog aku ni agak berhabuk sedikit..;p


ini dia kawan aku si Naza, merangkap Officemate, Housemate serta Roomate aku..apalagi mate-mate??

meja tempat aku berkerja...ini hari kedua aku bekerja..file je penuh atas meja tunggu aku...heee:)

hehe..masa ini yang lain pergi AGM, tinggal aku ngan Naza je kat opis buat kerja...;p apa-apapun kerja first!

macam-macam kerja aku lakukan dan yang agak memerlukan banyak tenaga ialah filing...bayangkan beratus file yang kena aku kemaskinikan...bangga juga la dengan hasil kerja aku..hehe

baru sedikit je ni..kalau nak longgokan semua, habis kat situ..x payah lerr...;p

ini time aku semak gaji pekerja and buat payment voucher..

what else Ms?hehe

 ini dekat MD department...kat sini aku photostate dan buat 3 buah buku untuk purchasing (assistant secretary kejap..;)

siap sudah buku yang aku buat!!..yang lain tak sempat nak ambik pics.

work and smile!!--everything will be fine..@_@

Ini hari ini--dekat IT department busy menaip minutes of meeting untuk Board Directors' Meeting serta Audit Committee Meeting untuk besok..^^ 


PJI--Thank you for believing in me!


Saturday, 23 October 2010

Facebook -Aciapai Blog-

kepada pembaca 'aciapai' serta blogger yang ada Facebook, apa salahnya click "like" page 'Aciapai Blog' kat Facebook..senang nak tahu dah update ke belum serta berkongsi pendapat..hehehehe :')...btw bukan nak jd artis yea...(no comment!)..hehe

terima kasih anda-kamu!

sesuatu yang simple

hello buat semua blogger di mana-mana kamu berada....

mungkin ada di antara kamu perasan akan template blog saya yang selalu bertukar-tukar.....kenapa??..tidak ada sebab dan tidak ada niat apa-apa cuma mengikut keinginan  hati.....dan template yang ada sekarang pun bukan sepenuhnya jiwa saya^^.....mengimbas kenangan mula-mula berblog dahulu..saya sangat suka akan template blog yang berwarna gelap-gelap dan berhias serta mempunyai banyak column...tetapi sekarang, saya hanya  inginkan template yang simple tak sarat colour iaitu putih dan hanya 2 column sahaja^_^..apa-apapun setiap bloggers mempunyai keinginan masing-masing....bagaimanapun 'rupa' blog kita, berbloglah dari hati kita sendiri, kerana ia nampak cantik....:)

inilah dia rupa 'aciapai sebelum ini....hmm0_0

saya suka background template ini tetapi...?? 



template yang satu ini merupakan pemegang rekod paling sekejap template yang 'aciapai' guna...kalau tidak silap, just 2 hari je saya menggunakan template ini....kenapa tidak suka?-template ini menyebabkan blog saya lambat nak loading..(gambar tu berat sangat la kot!)hehe

Tuesday, 19 October 2010

cuti...

musim exam dah berlalu...selamat bercuti kepada semua warga MSU....

...tidak dapat meng'update' blog dengan sepenuh jiwa & raga buat masa sekarang-maaf semua :)....

aku suka akan pemandangan ini!..(salah satu koleksi gambar yang ada di dalam camera aku-salah satu hutan yang ada di malaysia..)


**terasa ingin menukar template blog kepada yg lebih simple time cuti sem ini...tunggu & lihat. ^_^.

Saturday, 2 October 2010

Musim Final Exam bermula...


Final Exam: 4 Oct 2010----16 Oct 2010

I would like to express my appreciation to all my lecturers 4 this semester-:


  • Noreffendy Mohamed 
  • Pn.Fatimatul Hasanah Lehan 
  • Cik Siti Aisyah 
  • Puan Masniza Supar 
  • Mr.Amir Nur Ikhwan Amernudin 
  • Mr.Khairul Anuar Rezo..


Thanks(in advance) for everything you all hv done!! and i'm sorry for any mistakes i did & halalkan plajaran saye yea madam/sir....May God bless you all always in all ways!!amen....

 to ALL MSU Students: I wish you all the best for your final exam!!..chayyok!!

i'll stop blogging 4 a while..c uols afta exam..okies..tada..Gud luck all...

Friday, 1 October 2010

Simply Ladies 5km Fun Run MSU 2010

Simply Ladies 5km Fun Run MSU diadakan pada 28/09/2010 under MSU athletic club..Bersesuian dengan tema..larian 5km ini hanya disertai oleh ladies sahaja...dan semestinya aku ada disini...;p Manakala acara ini diurus setia oleh members lelaki athletic club......congrats!! uols did a great job!=)


starting point!!!
sempat pose sebelum larian bermula 5.00pm

peace!!

it was hard-fun-run!!...i came in at about 43minutes!!..^^

my group..5persons in one group! aciapai,rossyatila,zura,annesya


group kami 4/5orang dapat medal!!..*salutexoxo--chayyok! (top 20 je dapat medal..yes 10!! )

congrats to us!

YES, WE WIN!!!!
Kami juara larian berkumpulan dengan jumlah 92mata.;)) yahoooo!!.google!!.fb!!tweets!

ini kami punya!

start with confidence, finish with style;)

muahx!!

kami dah nak mula "makan hamper"!!

tidak ada orang nak minta keropok or air pun?? so kami "belasah semua"..adoiiyaii!!

bawah Ini KAMI-----

click to enlarge
click to enlarge
inilah dia hero2 untuk urus setia acara!!..thanks semua..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...