top social

Tuesday, 31 August 2010

Malam Merdeka..:)

hey all!..Merdeka lagi :D

suasana malam merdeka haritu tidaklah semeriah seperti tahun-tahun yang lepas.... aku,Anastasia,Philliana,Orphy and Chris merantau mencari tempat untuk join "countdown"..malangnya semua tempat yang kami pergi seperti Dataran Merdeka, KLCC, dan Stadium Bukit Jalil semuanya lenggang dan seperti tidak ada apa-apa berlaku....akhirnya kami berlima sepakat singgah di Sunway City sebab kelihatan ramai orang...Beberapa minit je nak pukul 12 tengah malam, kebanyakan orang sudah bersedia untuk melakukan "countdown" dan melihat bunga api seperti tahun-tahun yang lepas.........masa terus berlalu..."countdown" yang dinantikan seperti kebiasaanya tidak berlaku..then bunga api yang dinanti-nantikan oleh orang ramai pun tidak kelihatan......akhirnya orang ramai mula bersurai dan balik dengan riak wajah yang "kurang teruja"....kesimpulannya, bulan puasa jatuh pada bulan kemerdekaan..so kena bersederhana la jangan terover sambut ^^........apa-apapun kami berlima tetap ada "feel" merdeka dengan menyanyikan lagu patriotik sepanjang jalan..;p..(macam terover pun ade juga uishh!..:)

last station(1.30+am)...kami pergi makan nasi lemak panas & otak-otak kat PJ....setiap seorang dari kami makan lebih dari satu bungkus nasi lemak (awal-awal pagi pun berselera giler..adoii:)!!...sejujurnya aku bukan seorang yang suka otak-otak tetapi aku nak berkata jujur juga bahawa aku suka otak-otak kat gerai PJ aritu..;p (terasa nak makan sekarang pun ade..heee)


"jangan hanya merdeka di mulut....tapi selamilah erti kemerdekaan dan lakukan yg terbaik!..anda adalah penentu kepada kemerdekaan diri anda & juga negara!...chaiyokk malaysia!!" ....madeline



ingin terbang......

tetiba rasa nak terbang ni..nak rilek-rilek..nak lupakan semua segala assignments, projects, homeworks....dan semua yang membusykan.....ada suggestion tak nak rilek2 kat mana??....


aku payong!

Selamat Ulangtahun Kemerdekaan ke-53 Malaysia!


selamat hari kemerdekaan untuk seluruh warga Malaysia!!!...hari ini merupakan ulangtahun kemerdekaan bagi negara kita Malaysia....hari ini aku bercadang nak pergi stadium Bukit Jalil untuk mengikuti sambutan kemerdekaan peringkat kebangsaan..tetapi bila dah terlampau liat nak bangun...so mimpi je la nak pergi.....apa aku buat???...tengok tv je sepanjang hari...;P...

tapi tak ape kali ini aku juga nak share la sambutan ambang kemerdekaan peringkat university tempat aku belajar-MSU...tapi kami menyambut Merdeka beberapa hari lebih awal(25hb Aug) ...silakan melihat pics...heee:))



semangat menyanyi sambil kibarkan bendera!!..hehe



this is it---MSU STUDENTS!...yeah red!



aciapai & anastasia



Yang berbahagia Dato' Wira Mohd Syukri--Presiden MSU ;)



Bersemangat aku mendengar setiap kata-kata beliau!!...(tak rugi duduk depan..;)


Inilah dia orang kuat MSU...-Tabik to you all^^
(seperti ada seseorang je yang terperasan aku ambik gambar ni..hehe smile!)



benderaku berkibar..semangatku berkobar-kobar...yeah!!! background gambarku orang pangkat besar-besar...:D


Sunday, 29 August 2010

Ulat resdung dalam hidung!!

Segumpalan ulat bersarang di dalam hidung seorang pesakit. Kebanyakan kes-kes begini terjadi adalah disebabkan kurang perhatian terhadap penjagaan kesihatan ataupun mengamalkan cara yang salah tidak berkesan.




eeeee.... meremang bulu roma aku!! seram dech!!


Wednesday, 25 August 2010

sibuk dengan project UBS!


berjumpa kembali


Minggu lepas aku dengan anas sibuk memikirkan company untuk project ubs kami..Puas mencari business yang menggunakan transaction accounting manual sekitar shah alm..tapi ramai yang tak sudi untuk meminjamkan cash book mereka sebab P&C....last keputusan kitaorang call member (Siti) yang berada kat Johor yang ada business sendiri (Syarikat ORI) . Member kitaorang tu mengusahakan business makanan dan minuman....produk utama ORI adalah sos yg berasaskan buah-buahan tempatan......apa-apapun dapat juga aku jumpa famili kat Johor....




company untuk Project UBS kami...arigato banyak2 kepada syarikat ORI ;)


hehe dapat juga sos free!

bersama pengurus syarikat, Siti....(ehem..ehem..aku juga la still stadi..)


senarai produk ORI..


Muka kami yang tak seberapa tapi manis-manis belaka..hihihi


tak lama lagi nak hantar project..... ada 3 project nak kena siapkan sebelum raya!!..(macam mana nak blogging..hmm;(




Monday, 23 August 2010

Sekejap je!


singgah sebentar di sini!!

just nak bagitau yang aku ngan kawan aku si anastasia baru je balik dari Skudai, Johor atas urusan Project UBS kitaorang....ok sampai kat sini je --masih dalam mood letih!!--
(macam nak buat status FB la pulak!..emmm)

bersambung.......;))


Friday, 20 August 2010

Aku rindu si kecil ini....:)

aku bukan ibu...aku juga bukan kakak..tetapi aku hanyalah seorang perindu yang merindui anak-anak buahnya (4 orang setakat ini) yang jauh dimata.....haaa itulah aku..;pewittt!! (ayat tak boleh blah!!--bajet makcik^-*)

sekarang aku sangat merindui si kecil di bawah ini (steve)^^...TETAPI jangan ingat aku pilih kasih ok!..aku SAYANG keempat-empat mereka...tidak sabar untuk menatap wajah dan memeluk setiap mereka!!...come cuti come..hihi:)


XOXOXO!!-steve
salah satu aku terharu dengan si steve ini ialah dia tak pernah tinggal menulis sekali nama aku dekat buku-buku Tadikanya......btw cepat betul masa berlalu dari aku tengok live process dia dilahirkan tengok-tengok dah 4 tahun dah sekarang..;))..mmm aku masih lagi terasa muda..heee^_*


Wednesday, 18 August 2010

I-City (ICT) Shah Alam -- KAMI suka :)


siapa pernah pergi ICT @ Seksyen 7 Shah alam??..Aku jamin gerenti ramai orang yang tinggal kat area berdekatan dah pergi....betul tak?? mmm..kalau tak berapa betul pun aku tak kesah.;p... bagi sesiapa yang belum pernah pergi I-City dan teringin menikmati "kuasa kegermelapan cahaya lampu bewarna-warni " yang ada kat situ,... sila pergi waktu malam okay..-_- waktu siang tak ada yang istemewa pun sebab tak nampak warna-warni lampu*^....tarikan utama ICT adalah ratusan(ribuan) lampu berwarna-warni dan artistic lampu-lampu..;)..btw--sabar je la masa nak parking okies t_t...


silakan melihat pics gitu-gitu kami;)..


mula-mula sampai ICT..terus teruja nak bergambar..;)



yang cantik itu lampu...^_^


the power of light!!


tak nak kongsi "pokok" dengan orang lain:p.[.-lu punya-lu o!..Jangan main-main sama saya punya..mau kc hantam ka???..herhehe..]-tak pasal2 aku yg kena hentam dulu..ouch!!;)



'aura daun yang sungguh menusuk kalbu'--ayat bajet botol!...mm selamat!--biji timah tak kelihatan sekitar lombong hidung;))



aik....kiss me thru the.....???...haha



beautiful!!!



biru kedamaian....:P


kiri-->kanan: madeline, anastasia, tycca, rossyatila, philliana



kamilah juara!!!..



(depan) chris,nico,anastasia, madeline, philliana,(belakang)-tycca & ross :)...si Chris a.k.a Panjang nak sama dengan tinggi haiwan di belakang-Chris tinggi=.6'4+(195+cm)


apa kami bikin ini??..ahaha


inilah kami!!
balik akhirnya......next time datang lagi...;P..tc ICT!

bagi korang yang belum pergi try la pergi..hehe
(tengok lampu je pun..paling penting saat hapi-hapi bersama kawan-kawan:)
sekian...^_^


Baby Baboon and Leopard

This video is just amazing!!--A female leopard hunts a pregnant female baboon. While the leopard was dragging the baboon, the baboon delivers a baby. Leopard leaves the hunted mother and starts taking care of the newborn baboon..(awww how cute!!)



--no words-- realy heart touching! i think im gonna cry :(

i just wish human can be this compassionate and loving as the baboon and leopard..i think human can be sometimes more cruel than animals. Sometimes human cannot accept they baby and then kill them.

*We should learn alot from animal!!=@_@=*

Tuesday, 17 August 2010

Perang Bantal dalam Cabin!



LH687 from Tel-Aviv to Frankfurt


Thumbs up! :D :D (saya nak ikut sekali..-fun flight & "friendly skies"..;p)

Monday, 16 August 2010

Please Don't Drink and Drive!!



see this photos......Drinking & Driving is definitely NOT cool!..;(


Before Accident






Accident!!!



After Accident










Please use your head and think when you go out and have some drinks. Driving a car when you're drunk is a good way to kill an innocent person and maybe even yourself...please!!.think before you drink..!

...take care, enjoy ur life..speed down!!..u only get one chance!!*-_-*
fikirkanlah orang yang tersayang..


Sunday, 15 August 2010

Shareaholic-Share Links dengan 100+ services!!




Shareaholic adalah pemenang anugerah add-on yang telah dimuat turun lebih dari 1 juta kali oleh orang yang addict dengan sharing link. Shareaholic adalah cara yang cepat dan mudah untuk berkongsi dan hal-hal bookmark anda dengan teman-teman, keluarga dan rakan kerja, tanpa cluttering up browser anda.Bagi pengetahuan semua,shareaholic boleh bekerja dengan 100+ perkhidmatan seperti Facebook, Tweeter, Blogspot, Email, Gmail, Reader, Bookmarks, Buzz, dan banyak lagi.



Ini aku punya favorite!!!--anda??


Shareaholic boleh dimuatkan di mana-mana browers seperti Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 8, Flock, Safari, Songbird dan Bookmarklet dan works with Windows, Mac dan Linux. Jika anda ingin atau sering berkongsi link yang menarik dengan teman-teman anda, anda memang layak atau harus mendapatkan Shareaholic....;p


--Keistemewaan Shareaholic--


1-klik posting to 100 + perkhidmatan dari mana-mana laman web
Anda akan memiliki semua rangkaian sosial kegemaran anda, bookmark, blogging, dan e-mel perkhidmatan di hujung jari anda. Dengan Shareaholic anda akan dapat berkongsi mana-mana laman web, bila-bila masa terutama sekali perkhidmatan yang anda sudah jatuh cinta seperti Facebook, Twitter, Yahoo Mail, Google Mail, Wordpress, dan banyak lagi!..(ehem..ehem..0_0)



Menyimpan bookmark bar anda secara rapi & teratur

Tidak ada lagi toolbar, butang atau bookmarklets terkumpul di browser anda untuk setiap laman web yang anda gunakan, dan tidak lagi mencari buttons yang disediakan bagi mencari web penerbit. Shareaholic adalah satu-satunya alat yang anda perlukan untuk berkongsi.



100% teratur(customizable), ringan & cepat

Gunakan Shareaholic untuk keperluan anda. Cepat, bersih, dan terus kepada matlamat anda. Shareaholic tidak melambatkan browser anda.

*marketing*..hehe



Mengurangkan sakit jari..;)

Dengan Shareaholic anda akan dapat mencari berita segar, video dan blog yang muncul di web secara real-time dan mudah berkongsi pada salah satu rangkaian sosial anda





Shareaholic browser tools demo

Night Run and Fun


Training larian untuk musim puasa bagi MSU Athletic Club sudah bermula!!... latihan kali ni dibuat pada setiap malam hari Jumaat setiap minggu sepanjang bulan puasa:(....@letih!!@

Jumaat lepas, aku ngan geng athletics yang lain training berlari sepanjang 9km iaitu bermula dari depan Apartment Perdana seksyen 13,shah alam(jam 10.45pm)--->Dataran Merdeka, shah alam--->Apartment Perdana seksyen 13,shah alam(12.00am)!!..(inilah 1st time aku lari sejauh itu...salute ngan diri sendiri..pewiitt!!..hehe..^_*)

Petang tu, sebelum berlari(pada malam hari) aku sempat lagi makan KFC snack plate dan berbuka puasa(dengan member) dengan makan makanan yang aku beli kat bazaar ramadhan (bubur puteri berendam, lemang,lauk nasi tomato,bontot ayam dan air kelapa!!)..bayangkanlah betapa 'seksanya' aku berlari sejauh itu dengan perut yang agak kenyang dan stamina hampir2 ke arah zero..^^....so, lepas ni sah aku tak nak jadi 'pemakan yang radikal' bila ada training!...lagipun aritu aku tak tau pun nak lari,...dapat call drpd coach suruh datang training pun memang selepas aku melahap KFC!,,...org lain tgk message kat FB..aku pula banyak hari tak buka Fb bcoz takde masa...busy memanjang je!..balik rumah-mandi semua-tdo!...(sigh)


thanks for all the support!..
* DO.THINK.FEEL*


Wednesday, 11 August 2010

Selamat Berpuasa

selamat berpuasa kepada semua kawan-kawan muslim aku dan juga kepada semua umat Islam di dunia terutama sekali bloggers & pelawat blog Aciapai.....:)


**aku nak berpuasa juga tahun ni...lengkapkan puasa tahun lepas yang hanya 15 hari je..at least berjaya juga puasa setengah bulan..;P...
..i luv bazaar Ramadhan!!..--opsdiet mesti!!


Tuesday, 10 August 2010

Gerai Buah-Buahan Segar Malaysia


kembali lagi selepas exam!!

..minggu lepas aku dengan si Ana "terserempak" dengan gerai buah-buahan segar tak jauh dari Plaza alam sentral, shah alam..Tujuan sebenar pergi situ just nak beli barang je lagipun musim exam kitaorang belum habis lagi (nak release tension sekejap la konon even still ada paper lagi ;D....tapi bila dah nampak durian berlambak kat situ mmm apalagi nafsu nak makan durian mengatasi segala-galanya...;p....silakan menengok gambar-gambar yang sempat aku snap kat bawah..;p


DURIAN



abang durian yang...............:)


BERMACAM-MACAM JENIS RAMBUTAN




rambutan yang berjaya memikat hati kawanku anastasia...(satu kilo=rm3)



(rasanyerr malaysia summer sepanjang tahun..."drinking water"..lol)


LANGSAT


MANGGIS




PISANG, MANGA & DUKU LANGSAT...:)


CEMPEDAK


suka cucur cempedak..^^

PETAI...

pertama kali aku makan petai mentah ialah tahun 2008..masa tu ada mak kawan aku dari Kelantan ajak makan petai mentah ngan sambal budu...demi tak nak mengecewakan Ma (aku panggil dia Ma)..aku cuba satu..setelah mencuba..mmm sampai sekarang aku suka...kalau takde budu pun aku makan gitu je...(awas dengan toilet-- ;P..)


ini rambutan yang ana beli..

tempat parking motor rupanyerr



inilah kami!




akhirnya.....puas!!!hoho

aku ngan ana makan durian 5 biji je itu pun tak habis..ada sikit lagi la tinggal..nak keluar balik sebab terlampau kenyang..(apa tak nye sebelum tu makan nasi penuh pinggan kat Ani sup restoran..lepas makan nasi..makan lagi nasi lemak sebungkus seorang....alahai perut memang dah penuh tapi tetap juga nak durian.....-kaki makan;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...