top social

Thursday, 7 January 2016

Big Dream, Little Me!


QOTD 


My Dreams & My Goals :)

Everyone has their own dreams and their own goals for what they want to achieve in life.  
I am one of those people that dream big and maybe a little too big heee.. 
I am strong believer that dreams do not come true by accident. In order to make our dreams come into reality, it takes an awful lot of determination, dedication, self-displin and effort. 

My dreams are to go full adventure mode on life, filled with passion, joy and happiness! 
I want to be fearless. I want to show people the amazing and beautiful things I see. I want to motivate people to be the best of who they are, this could also make my life easier. I want to help them appreciate what they have. I want to appreciate what I have. I want to be a good woman to my man. I want to cheering my man up and comforting him. I will support him in the way he needs to be supported. I want to make him proud. My real goal is to bring light into his life, to be the yin to his yang :)= My other dream is to help people. I want to understand people, life and everything. I want everyone to be happy.  I want to be a successful entrepreneur. Last but not least, I want to be a successful writer. I don't need to be a bestselling author, but if only one person loved something I wrote, that would be satisfaction enough hueee. Anyway, you are the creator of your dreams. Actually you are only person in the world who is qualified to do this job. It doesn't matter how bad things are or how  far fetched the dream appears compared to where are you right now, never stop dreaming and believing okay! Best of luck to all!!


p/s:
I am a blogger. 
I like coding and javascript. I want to be a white hat hacker (good hacker). 
I like taking pictures. I want to be a pro photographer.
I love musics. I have dream to become a dubstep Dj huee...
I love foods and cooking! I'm dreaming to open my own restaurant and be a chef.
I really love reading and books. One day I hope to have my own home library.
I like gardening and planting. Status : Work in progress :)-
Sometimes i play dota 2. I dream to become a pro dota 2 gamer, got my own dota 2 team and win in every game tournaments. Starting with amateur tournaments before recruited by a professional league until hard core dota 2 tournament. Then, win in numerous events and known as a successful gamer in the worldd..oppss enough dreaming!! hahaaha this one dream is really blahhh blah blah toink-toink! Enough for me and back to reality hihi.

This is messy me.
 I am dream chaser. That means I chase my dream and no one else's, only I can defeat me. It's me against myself. There is no loosing..I will not lose...wish me luck!!.tadaaaaaa..

Thank you for reading!! :)
   

Monday, 4 January 2016

Hello 2016!!


Tidak terlambat rasanya untuk saya mengucapkan Happy New Year 2016 atau Selamat Tahun Baru kepada pembaca blog Aciapai.Ramai yang memasang azam baru, atau renew azam lama yang belum kesampaian lagi. Saya ada banyak azam yang dulu-dulu belum kesampaian lagi. Siapa yang kata tahun baru ni dia langsung tak ada azam maksudnya dia seorang yang ego hehe. Setiap dari kita berazam untuk mencapai sesuatu betul tak? Berjaya atau tidak azam kita tu, bergantung kepada diri sendiri. Bak kata peribahasa, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih :)

Tahun ni salah satu azam saya ialah mengurangkan "dalih" hehe. Bukan apa, kadang saya malas, kadang cakap kosong, kadang kurang ubat bius, kadang terlampau emo jadi pemalas, kadang jadi orang gua berkurung, kadang jadi macam burung terlepas dari sangkar, kadang-kadang memang nampak kurengnya di situu haha.. Apa-apapun itu kadang-kadang je tau. Selalunya saya tak macam tu cewah. Pagi-pagi sebelum memulakan activiti harian saya suka baca atau buat motivasi quote. Walau sepahit manapun apa yang dihadapi saya belajar dan sentiasa belajar untuk mengawal emosi. Cikgu saya time sekolah rendah dulu pernah nasihatkan kalau kita selalu menghadapi emosi yang tak stabil, nanti penyakit senang nak hinggap. Dia cakap kalau kita marah tarik nafas dan jangan bercakap dengan orang sekeliling. Kalau bercakap tone kita tinggi, kita marah orang tak tentu pasal, nanti orang cakap kita meroyan. Bila dikenang balik logik juga cikgu tu cakap. Okay berbalik kepada azam, salah satu azam saya tahun ni nak ialah nak menambahkan income tapi dalam masa sama ingin travel banyak tempat cewahh boleh ke?? Jika nak pasti boley kan. :) Satu tempat dah confirm.. Penang!.. Saya suka Penang tambah-tambah lagi my bestest friend kawin. Harap-harap tak ada aral melintang atau aral kusut. 

Kepada yang berazam walau sekecil manapun ia, saya harap anda dapat mencapai azam anda pada tahun ni. Jika anda gagal setelah berusaha, terimalah dengan redha kerana setiap kegagalan pasti ada hikmah disebaliknya. Tidak semestinya orang yang berjaya terus berjaya dan orang yang gagal terus gagal Dan begitu juga kita harus sedar bahawa tidak semua yang kita inginkan mampu kita perolehi dan tidak semua yang kita perolehi adalah yang kita inginkan. Apa-apapun, nasihat saya ialah jangan mudah give up. Walau apapun orang kata dekat diri kita, jangan mudah ambik pusing kerana kita merupakan penentu kejayaan dan kecemerlangan diri kita sendiri. Chayok!!! :)=

Teringat satu peristiwa. Masa tu suasana sunyi, Saya ingin memberitahu sesuatu. Sesuatu yang saya ingini sampaikan saya mula belajar. Belum sempat saya menyatakan keinginan tu saya mengambil keputusan untuk tidak memberitahu setelah mendengar satu reason. Reason yang membuatkan niat saya terbantut tapi tidak terkubur...sekian terima kasih... :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...