top social

Wednesday, 23 September 2009

Inter Campus Gathering 2009, Majodi Centre Plentong

Inter Campus Gathering 2009(ICG 2009) diadakan di Majodi Centre Plentong, Johor selama 4 hari 3 malam [19-22 sept]..lebih kurang 600 students dr KLCC,PCC & MJCC menyertai ICG tersebut. Byk xtivity yg best dilakukan..antaranya ialah video making,project runway,tips 2 be cool young christian,fellowship night+++...yg pasti saya betul2 teruja mengikuti ICG 2009..arigato ICG=>..i miss U'*_*

sebahagian drpd pictures ICG 2009...[kebanyakan gambar ada di Facebook..0_0]



MALAM PROJECT RUNWAY...-..0_0-


paul,ellvin,randy..hahaha semasa fellowship night


Juwita Suwito (pink colour)


speakers: juwita suwito,Tricia Yeoh, Jerald Joseph, Augustine Anthuvan & Sylvester Wong


alvin & me..wakil css msuptpl utk project runway..hee


css uitm + css msuptpl untuk tarian.."king of majesty"


malam pertama di ICG..


LAST DAY..






Fr. Jojo & Me..=)
*
*
O.R.A.I.T!!-- Our Religion As the "In-Thing"

Friday, 18 September 2009

Selamat Hari Raya

selamat hari raya kepada semua kwn2 muslim....terutama sekali buat ayu,cua,nini,fathi,naza,tqa,nisa,ila,farah dan kawan2 kelas aku yg best..all da best 2 u all...maaf zahir dan batin...^_^jangan lupa kuih raya untuk aku..okies..!**tart nenas!=)

Get This from CyArena.com




raya..raya juga, our coming exam jgn lupa....exam akhir kita tu, lpas ni graduate yo!

MY CLASSMATES AND ME!...(best moment EVeR)

Hello Accounting students!!!....exam is coming up!..'fight' 4 our FINAL YEAR EXAM!!..dun be malas-malas!--- btw...thanks for da gathering....Everyone was very sporting, i really enjoyed our party! arigato..gua cayang sama korang sumer!!!=)....>>enjoy da pics below!

----Click Picture To Enlarge!!!!!----
*
*
*Final Year Accounting Students..*_*


pizza hut---SACC MALL, shah alam.




hapi 20-bday khalizah(tudung putih)!!




peace no war!! 1 MALAYSIA












emm,,just 2 guys je dlm klaz kami..= khaidir&azam





**

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

***

To all my classmates-->,All THE BEST in our coming examination a.k.a our FINAL YEAR EXAM!!! TRY UR BEST! DO UR BEST! PRAY FOR THE BEST!!! and...MAY GOD BLESS US BE THE BEST!!!.. >>study hard!++study smart!!<<<


pejam celik-pejam celik....dah final year daa...=)

Wednesday, 16 September 2009

HOTEL 626:Horror & Scary Game -[18SG]-

Siapa pernah dengar pasal game yg bertajuk Hotel 626? http://www.hotel626.com

Game ni adalah game online yg ber-genre seram, horror, thrill dan ganas(18SG)
Game ni hanya boleh dimainkan dari pukul 6am - 6pm. [626(6 tO 6)]

snapshots pasal game ni...hohohoho...



nak main ke tak nak?? nak main ke tak nak...so, tgk la video kat bawah ni dulu okies....hohoho
*
*
*

Ni video dari seorang pemain game tersebut ..


p/s:tentukan masa komputer korang..-am/pm 0_0--kalau nak main waktu siang so jadikan am tu pm ler..okies=)--


***sebenarnya aku sendiri x tengok pun video ni kat youtube..just dengar bunyi je..pastu aku buka tab lain then aku copy embed html video ni kat blog aku sini....'malas' aku nak tengok..hehe tunggu je la bila nak buka..hmm??...nak main ke??hohoho

alkisah di RAFI Bistro....

alkisah--aku&ana---di RAFI bistro..jeng-jeng>>>


ola mamak!! kasi kita dua roti kosong double seorg, kopi o satu and milo ais satu!...>>
-----------------------------------------------------------------------------------

mamak: kamu muslim kan? tarak puasa??

aku : [blur2++naik heran]--aku x puasa le..lapar ni (saje je buat mamak tertanya-
tanya...0_0*) tgh cuti..hee..

mamak: kamu muslim ka??..puasa!..mana boleh makan..ayo!!

ana : dia bukan muslim la...[sambil senyum2 cakap ngan mamak..**]

aku : ala..betul la aku bukan muslim la..nak tunjuk ic ke??

mamak: betul ka?..puasa??...(seketul-seketul je dia sebut)

ana : a'aa bukan..kita orang sama la....

mamak: ........??

pendekan cerita mamak tu cakap seketul-seketul je..maybe bukan org malaysia la kot..last sekali dia percaya gak..tapi muka dia still nampak ragu2....aiyoo anay..0_0!..

[aku to kah iban kumbai mamak nya laut ga..emm tusah tai enda sebaka o..tp sigi suah ga bala laut 'sarok' ngumbai ku laut....8_0]


habis dah...roti aku 'sapu'..heeeeee


hehe..--hi, nice 2 meet u** 0_0 --[kuah kari ikan]


cewah..miss anastasia a.k.a ANA


hmmm...*_*

suka makan kat RAFI coz dpt baca paper free....^


*
*
HAPPY RAMADAN, MY MUSLIM FRIENDS....





--*im not muslim but i luv my muslim frens..
big big hug to ayu,farah,cua,nini,naza,tqa,fathi,nisa,ila,kak hajar..

Di sebalik Mentera Harry Potter!

Wingardium Leviosa! Expelliarmus! Alohomora!

Ingin tahu apakah erti sebenar bagi mentera sihir Harry Potter??

Para Harry Potter freaks pasti mengetahui apa yang akan terjadi kalau mereka mengacukan tongkat sihir sambil berseru, "Avada Kedavra!". Atau mentera apa yang harus diucapkan kalau mereka ingin membuka pintu yang terkunci ("Alohomora!").

Pernahkah anda terpikir bahawa mentera yang diciptakan oleh J.K. Rowling dlm novel Harry Poter hanyalah mentera secara 'hentam keromo' sahaja?? Buat pengetahuan semua, mentera-mentera sihir yang digunakan oleh para pelajar di Hogwarts merupakan mentera yang mempunyai maksud asal yang kebanyakannya itu berasal daripd bahasa Latin...sila baca di bawah**=)

Accio


Mentera ini digunakan untuk memanggil barang. "Accio gelas", dan gelas pun akan terbang ke arahmu. Dan seterusnya. Kata 'Accio' sebenarnya berasal dari bahasa Latin yang bererti 'Aku memanggil.'

Avada Kedavra

Mentera paling jahat yang boleh membunuh lawan. Orang tua Harry Potter meninggal akibat mentera ini. Dalam bahasa Aramaic, 'Avada Kedavra' bererti 'I will destroy as I speak'. Bunyinya sama dengan 'Abracadabra', yang merupakan mentera kuno dari abad kedua yang sering digunakan untuk memanggil roh halus dan meminta perlindungan.

Crucio

Ini juga mentera jahat yang biasa dipakai untuk melakukan penyeksaan. Dalam bahasa Latin, 'crucio' bermaksud 'saya menyiksa'.

Expecto Patronum

Mentera penghasil patronus, satu-satunya makhluk yang boleh mengusir Dementor.Mentera ini diambil dari bahasa Latin iaitu 'expecto' yang bereti 'menunggu/berharap', dan 'patronus' yang bermaksud 'pelindung'. Jadi 'expecto patronum' lebih kurang ertinya dengan 'menunggu datangnya pelindung'.

Expelliarmus

Ini ialah mentera Harry Potter semasa berlawan. Fungsinya adalah untuk melepaskan tongkat sihir dari tangan musuh. Diambil dari bahasa Latin 'expellere' yang bermaksud 'mengeluarkan/melepaskan', dan 'arma' yang bermaksud 'senjata.'

Impedimenta

'Impedimenta' dalam bahasa Latin bermaksud 'halangan'. Mentera ini biasa dipakai untuk membuat rintangan demi memperlambatkan pergerakan musuh.

Lumos

'Lumos' ertinya 'cahaya'. Mentera inilah yang digunakan kalau mahu membuat hujung tongkat sihir kita menyala seperti lilin.

Rictusempra

'Sempra' berasal dari kata 'sempre' yang bermaksud 'selalu', manakala 'rictum' bermaksud mulut/rahang yang terbuka. Rictusempra ini dipakai untuk membuat musuh sentiasa terus menerus ketawa.

Sectumsempra

Maksud ini pula terbalik dengan rictusempra. Efeknya bukan ketawa, tetapi luka, kerna dalam dlm bahasa Latin, 'sectum' bermaksud 'melukai/mencederai'.

Stupefy

Ini juga salah satu mentera yang sering digunakan ketika perang, efeknya bukan melukai tetapi cuma membuatkan musuh bengong serta mamai je.

Wingardium Leviosa

Ini merupakan salah satu mentera yang diajarkan kepada murid-murid Hogwarts di tahun pertama. Fungsinya untuk membuat sebuah benda jadi terangkat dan terbang di udara. Perkataan asalnya adalah gabungan dari bahasa Inggris dan Latin. Wingardium berasal dari kata wing (bahasa Inggris) yang bermaksud sayap, dan arduus (bahasa Latin) yang bermaksud langit. Manakala leviosa berasal dari bahasa Latin, levare, yang bermaksud mengangkat/mengambil.

tidak pernah tertinggal menonton filem Harry Potter dari aku zaman 'anak jagung' lagi..hehe

Thursday, 10 September 2009

tourism activity..

hi..
kali ni aku postkan gambar2 aktiviti yg ada kat kolej aku pada hari ini....tapi, aku x berapa pasti la ni aktiviti apa..kawan aku kata- xtiviti dr kelab tourism..apa-apapun....layan je la tgk le.=)





aik..siap ngan pelamin lagi tu....boleh la ni hmmm........*_*..yang kuning tu apa ek?? x ingat..hehe


gong!!..>>>tong..tong....hehe


haa..seriously aku baru tgk congkak bulat camni..'JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK!'


congkak biasa....teringat kat filem CONGKAK..0_0


main BATU SEREMBAN... betul kan?



miss senior!!*_*-JESS-...manis orangnya


huhu..where is my 'pengantin' ow??,..lari ke??

************

GERAM betul!!!!...[satu kelas x dapat active ID utk final exam coz ada masalah ngan account department!..kenapa x meeting awal2..sekarang ni..department tu suruh g department ni, department ni plak suruh pg department tu...entah yg mana satu ni...so sekarang nak buat apa..lgpun skrg tgh busy ngan pihak MQA..asyik menunggu je ni..tapi yg pasti minggu depan adalah minggu terakhir nak activekan ID.., balik je cuti terus final exam untuk last semester kitaorg..lepas tu..habis daa....yahooo!!!!!...0_8..PERSOALANNYA BILA NAK SELESAI..oishh!!


tgh tunggu mentor....

Wednesday, 9 September 2009

Please Dont Do This In Public!!

hmmm..balik je dari class petang td entah tetiba kat jalan nak balik rumah ternampak la sumthin yg agak mengelirukan statusnya...entah sah ke tidak x tau la..kalau nak tahu tgk la sendiri k.....(x sempat nak ambik pic jarak dekat cos aku ketahuan kok sama 'mereka'..kekeke)


APAKAH ITU???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
jeng..jeng!


nampak ke x nampak??..kalau x..ada lagi bwah..hehe
*
*
*
*
*
*
buat-buat tak nampak la k..hohoho



PENGAJARAN---->>HORMAT ORANG SEKELILING ANDA & DONT DO IT IN PUBLIC PLACE OK..LAGI2 KAT ATAS POKOK CAMNI HEHE')...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...