top social

Friday, 10 December 2010

Terseliuh kaki

ughh!!
kaki kiri terseliuh lagi..emm :(..

Petang semalam, masa tengah joging ngan kawan aku si Ross, tiba-tiba ada seorang mamat ni ambil gambar suka-suki dia tanpa minta persetujuan..dah la ambik depan-depan! Kalau ikutkan mood tak la marah sangat tapi geram ada la ...belom pun sempat aku mengomel ngan mamat tu, tiba-tiba aku terpijak batu dan terus terpeleot sambil terdengar bunyi kat kaki aku..maybe bunyi tersalah urat la kot..(terseliuh..:(=.. then aku cuba bangun sambil betulkan kaki..sakitt?? emm hanya orang yang pernah terseliuh je yang tahu!!..

Sampai je rumah, nasib baik ada kawan yang mengurut(tq dear Nisa)....lega la sikit..bila dah habis urut sakit datang balik, nak jalan pun susah..last-last kawan aku bawa pergi klinik--Hospital Umra, shah alm...sampai je sana doktor check then dia dapat detect yang aku ni pernah terseliuh kat tempat yang sama..(sebelum ni pernah juga terseliuh kaki kiri ni, tapi x la hantar klinik just rehat kat umah je)....apalagi dengar je nasihat doktor<_#.. doktor pun siap pesan kalau tak baik lepas dua hari kena x-ray..takut ada retak kat dalam?? ..adoiiyaii!!..dan sekarang sakit semalam bertambah sakit....harap-harap sakit hari ini tak berlarutan ke esok hari...;(

sempat lagi..hehe



*)_(*

p/s: hari ini aku balik rumah kat JB bcoz esok ada Birthday party anak buah aku kat rumah dan bila pikir2 balik apa yang boleh aku bantu kalau jalan pun terhenjut-henjut je--hehe...apa-apapun aku bersyukur juga terseliuh ni at least aku berpeluang merasa apa yang orang lain rasa, betul x?:D..

walaupun berjalan agak "kecacatan" time birthday party esok, aku pasti aku tak boring sebab ada famili yang aku sayang dan aku pun tahu mereka sayang kat aku..heeee-apa punya ayat lerr!!)...dan sebenarnya famili aku tak tahu pun hal ini......tak apa mereka bakal tahu juga..;p...tapi kalau kamu(orang tersayang) tahu sebelum aku memberitahu..aku just nak ucap AKU SAYANG KAMU!..;D XOX



Wednesday, 8 December 2010

CSS Annual Dinner 2010

shallom!

sebagai ahli senior (mcam la senior sangat kunun!:) css msuptplpoly, aku ingin mengucapkan congrats kepada semua committee yang terlibat dalam menjayakan annual dinner ini..walaupun  masa yang digunakan untuk membuat persiapan keseluruhan bagi dinner ini singkat, tetapi  semua memberikan kerjasama walaupun adakalanya perasaan tak puas hati ada tapi normal la tu...hehehee..apa yang penting---KERJASAMA!! ^_^


Gambar pre-CSS Annual Dinner..(2 hari seblm)







Inilah dia......css annual dinner 2010






:) hehe



segalanya berjalan lancar...terima kasih kepada semua yang datang serta menjayakan annual dinner kami ...lain kali berjumpa lagi..(macam kenal je queen tu....:p ^^..

Tuesday, 30 November 2010

Stand by me.....



 if U want to know.....

This is one of my favorite songs ever....
 i remember listen to this song when i was kid and now i want this going to be the song that i dance when i get married.. (uhh menjiwang..;))  will anyone stand by me??--not a stupid question k..heeee


i prefer this original version by Ben E.King (version by John Lennon & Prince Royce also cool!!)


Stand by Me - Ben E. King


When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we'll see
No, I won't be afraid
Oh, I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me
So, darling, darling


(Chorus:)
Stand by me
Oh, stand by me
Oh, stand
Stand by me
Stand by me


If the sky that we look upon
Should tumble and fall
Or the mountains should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry
No, I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me
And, darling, darling


(Repeat chorus)


Darling, darling


(Repeat chorus until fade)

credit: http://www.romantic-lyrics.com/ls62.shtml

Memori di PJI Holdings.....


salam Hai drpd aciapai!!....

 Beberapa hari lagi dah nak sebulan dah blog aku ni tak update... so untuk tidak membiarkan blog aku ni lagi berhabuk sekarang, aku nak share pics aku sebagai "temp girl" (temporary-account clerk) di PJI Holdings.. sekarang genap dua minggu aku dah tamat contract bekerja kat situ....aku ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada pihak PJI kerana memberi aku peluang merasai alam pekerjaan biarpun hanya sebulan sahaja iaitu sepanjang cuti semester aku yang lepas....
Tamat je contract kerja terus daftar masuk semester baru (sem 5 dah aku:) ... kesimpulannya, aku tak menyesal habiskan cuti sem aku dengan bekerja kat situ....apa-apapun sekarang aku "bekerja keras" dengan assignments+presentations+projects = Accounting aku..semuanya tengah menungggu....

ehem!!

birthday Ms. Kelly (manager Acc.Dept)

menyelam sambil minum air..bekerja sambil makan kek....bila kek habis...perut kenyang senang hati.. smile!

salah seorang officemate aku yang suka candid!..hehe -Mr. Yap-

Kak Salina--(thanks kak sb spon Nando's hehe..)

suasana after 6pm..hehehe(ot---ot!!)

bersama Company Secretary Ms. Foo..(last day aku kerja Ms.Foo  bagi aku ikat rambut, kiwi, innershine & mkn2....thanks n thanks you Ms!!..:)) 

Mr.Yap lagi..hehe..--natural smile!!

i like to do this!

Fire Drill time!! semua keluar....tengok inilah dia sebahagian drpd pekerja2 PJI Holdings..emm sempat lagi aku snap pic!!.sporting juga---smile!! heee

Inilah dia Kak Liza yang memperkenalkan aku dengan PJI Holdings....TERIMA KASIH banyak-banyak Madam!!..hehe...(ade masa Kak Liza dtang arr "umah kami" ek..heee)

cara-cara memadamkan kebakaran...

Mr. KK Loo (bos HR) bersama Ms. Kelly (manager acct dept.) ^^

ehem!!..cik yang "melihat ke sini" merupakan kawan merangkap housemate-roomate serta officemate aku..dia juga merupakan 'kereta-mate' aku pergi kerja tiap2 hari..hehe ada paham ka?? paham2kan jela..;p

i'll never forget this...;p 
Thank You!

Monday, 22 November 2010

kebingungan!

terlampau banyak yang ingin dipost kat sini tetapi tak tahu yang mana harus didahulukan....kisah kerja?..sem baru?..sushi king every weekend?...bla..bla..tunggu la aku pikir..;D....

yang pasti sekarang aku dah tamat contract dengan PJI HOLDINGS & mula sem baru...;p

sorry..........^_(

Tuesday, 9 November 2010

Makan-makan Deepavali

hello semua!!

tak tahu nak post apa sebab terlampau lama tak update dan banyak perkara best2 terlepas diblog..;D....... (ye kew best??hehe)

buat permulaan ini aku nak share gambar makan-makan aku ngan kawan-kawan aku time hujung minggu masa deepavali haritu.....Inipun sebab aku dah janji ngan kawan-kawan aku yang masak makanan hari tu yang aku akan blog pasal "aktiviti makan-makan deepavali" kami kat blog aku ni...even tho lambat dipost tapi janji tetap dikotakan betul tak??..hehe.. (kira ikhlas juga la kawan-kawan..heee)... 

mari melihat :)

 dari kiri: Orphy, Aness, Sylvia
kelihatan sayu di depan makanan sementara menunggu seorang lagi kawan yang belum sampai....yummm...tak sabar nak makan!..


 sempena Deepavali---maruku & manisan tak tinggal..hehe

seorang jejaka (orphy) & 2 orang jelita (anes& biyuk) pica2 bersama si buah mangga yang manis...
*fruit dessert la konon..hehe*

Itulah dia "kawan" yang ditunggu-tunggu si Christopher(berbaju hitam...) 1-2-3 Makan time! (sebenarnya time ni aku dah makan awal drpd mereka bcoz aku kena pergi rumah kawan aku si Anas....tapi kemudian ada hal sedikit yg belum selesai aku patah balik kat situ  & join semula makan2 heee :D

suasana selepas "melahap" segala makanan-licin-....(apakah yang dipandangmu wahai si Biyuk??hehehe) 


 apa kes pulak ini??....sabar2..hehe..*tiger*


p/s: jangan menilai sesorang daripada tin minuman yea...

Sylvia a.k.a Biyuk..;p

 yay habis...!!-papadom...

thanks to tuan rumah- anes & biyuk atas masakan yang sedap!!..& chayyok kat orphy & chris atas kepanjangan YAMSENG drink..haha..


alrite uols.....
esok lusa jumpa lagi...jangan lupa datang lagi..baca-baca sambil tengok pica!!hehe

Tuesday, 26 October 2010

Aku--Account Clerk (Temporary 1 month)



Salam senyum-senyum semua ^_^

2 hari dah tak update blog terasa rindu la pula......bukan sengaja nak biarkan blog aku ni bersawang..tetapi akhir-akhir ini aku agak busy dengan kerja serta hal-hal lain ;p (alasan berasas ok!:)

Musim cuti semester kali ini aku tidak balik bercuti kat kampung kerana berkerja temporary sebagai Account Clerk di PJI HOLDINGS Berhad selama sebulan. Sekarang genap seminggu aku bekerja..segalanya berjalan lancar....banyak perkara baru yang aku pelajari dan aku suka akan setiap perkara itu^^....Pada awalnya, aku memang berhasrat nak balik bercuti lagipun lama dah tak balik....tetapi, bila owner rumah kami (kak Liza) memberitahu bahawa account department tempat dia bekerja memerlukan pekerja temporary, aku terus je terima tawaran tersebut lagipun sama bidang ngan aku-accountancy, so apa salahnya manfaatkan musim cuti ini dengan menimba pengalaman..cewah!!..apa-apapun aku ingin mengucapkan banyak2 terima kasih kepada kak Liza kerana memperkenalkan aku ngan PJI...walaupun position aku sebagai account clerk tetapi banyak department aku pergi...macam2 aku pelajari..hujung bulan moga2 dapat salary..hihi..


inilah bukti penerimaan aku bekerja di situ..;p (contract employment)


Aku pergi interview untuk dapatkan kerja ini seminggu sebelum Final Exam kami yang lepas...selepas habis je musim exam terus bekerja...bila contract kerja ini habis, semester baru pula bermula...so, masa free je aku jalan(hehe) that y la blog aku ni agak berhabuk sedikit..;p


ini dia kawan aku si Naza, merangkap Officemate, Housemate serta Roomate aku..apalagi mate-mate??

meja tempat aku berkerja...ini hari kedua aku bekerja..file je penuh atas meja tunggu aku...heee:)

hehe..masa ini yang lain pergi AGM, tinggal aku ngan Naza je kat opis buat kerja...;p apa-apapun kerja first!

macam-macam kerja aku lakukan dan yang agak memerlukan banyak tenaga ialah filing...bayangkan beratus file yang kena aku kemaskinikan...bangga juga la dengan hasil kerja aku..hehe

baru sedikit je ni..kalau nak longgokan semua, habis kat situ..x payah lerr...;p

ini time aku semak gaji pekerja and buat payment voucher..

what else Ms?hehe

 ini dekat MD department...kat sini aku photostate dan buat 3 buah buku untuk purchasing (assistant secretary kejap..;)

siap sudah buku yang aku buat!!..yang lain tak sempat nak ambik pics.

work and smile!!--everything will be fine..@_@

Ini hari ini--dekat IT department busy menaip minutes of meeting untuk Board Directors' Meeting serta Audit Committee Meeting untuk besok..^^ 


PJI--Thank you for believing in me!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...