top social

Wednesday, 30 December 2009

Busy...


SEMALAM AKU BZ.....

HARI INI AKU STILL BZ.....

ESOK AKU TAK PASTI....TAPI AKU YAKIN, AKU MEMANG BUSY ESOK HARI..^^kikiki=')...




SELAMAT TAHUN BARU 2010 KEPADA SEMUA...


Sunday, 27 December 2009

Gambar Christmas Eve & Christmas day

hehehe lama x buka blog..sibuk dengan assignments and sambut christmas...merry christmas and happy new year 2 all..=)...nak juga share sikit gambar time christmas eve & xmas day gue ni....^_^

CHRISTMAS EVE










*
*
*
CHRISTMAS DAY











MJ di baju gue tu..ehehe=)

Tuesday, 22 December 2009

christmas caroling....


before i start missing my family,

i want to wish everybody[not just my christian friends]a most BLESSED & HAPPY CHRISTMAS!!!...&&--safe,healthy,merrryyy christmas!!..hohohoho.....

*[1 days till Christmas Eve &&& 2 days till Christmas day..-->happy new year!!.*_*peace:)


here i am>..MERRY CHRISTMAS TO ALL!!!!!!!




kenyang suda ni..=)



hmmm...i luv my jam "M"



hehehe..i cant c' u...



*****PEACE ****





*
*
*
*
CSS MSUPTPLPOLY members


We wish you a Merry Christmas;
We wish you a Merry Christmas;
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.




CSS MSUPTPLPOLI--> The Catholic Students Society of MSUPTPLPOLY

Saturday, 19 December 2009

Halaman Twitter di'hack' selama 2 jam oleh 'Iranian Cyber Army'


Iranian hackers telah berjaya meng"hack" halaman twitter selama 2 jam pada awal pagi semalam[18 dec 2009]..kira-kira pukul 6am waktu US.

lebih kurang 30million pengguna twitter tidak dapat menghantar message atau post tweets mereka. Halaman utama twitter telah ditukar kepada hitam serta mempunyai bendera seperti gambar di atas dan mengandungi message: 'This site has been hacked by the Iranian Cyber Army." Selain itu mereka juga ada meletakkan message arahan seperti berikut:

'USA fikir mereka mengcontrol atau mengatur internet access, tetapi mereka bukan. Kamilah yang mengatur dan mengcontrol internet access dengan kuasa kami, so jangan mencuba untuk 'incite' orang Iran.'..lebih kurang camtu la terjemahannya..*

Disamping itu, para hackers ini juga telah menukar DNS[domain name server] twitter sehingga kita melihat keadaan seperti di bawah ini..

The Google search for Twitter which shows that the cyber-attack lasted long enough for it to have been indexed by the search engine


Thursday, 17 December 2009

Bola sepak Sukan Sea Malaysia vs Vietnam! UPDATE!! Malaysia Menang


BARISAN wira bola sepak negara yang akan berjuang menjulang nama Malaysia di bumi Laos hari ini.


sekarang 17 dec 2009-pm*

aku dengan housemate dengan semangat '1Malaysia' tengah duduk di depan tv sementara menunggu siaran langsung perlawanan akhir bola sepak sukan Sea---Malaysia vs Vietnam..[tv1.tv2.tv3]start pukul 6pm!! *_*

semoga pasukan bimbingan K.Rajagobal ini berjaya menamatkan kemarau 20 tahun meraih emas dlm acara bola sepak sukan SEA!...

Yes!! mari kita bersama-sama sokong pasukan Harimau Muda Malaysia!!!!...T_^


UPDATE!![blogging ++facebooking sambil tgk bola ni..belum habis lg..]

MALAYSIA 1 VIETNAM 0...YEAHHH!!!!!!! GOLL!!!! GO MALAYSIA GO...!! sabar 6 minit masa tambahan lagi...


UPDATE!!
HOORAYYY!!!!!!!!!!!
MALAYSIA MENANG LWN VIETNAM 1-0..YES!!!!!!

Wednesday, 16 December 2009

Facebook kosong???

hehehe...sebenarnya tak ada apa-apapun yang gempak mengenai title kat atas tu*_^just nak beritahu yang FB ni under maintenance ....terlebih 'kuah' pula tajuk tu ek..keke.....=*_^=




"we're in maintenance,we'll be in few moments back, please wait"

Tuesday, 15 December 2009

Senarai Gaji Pelatih World Cup



Ramai yang sedia maklum bahawa World Cup 2010 idak lama lagi akan berlangsung--.Tahukah anda bahawa pelatih bagi pemain bola sepak piala dunia ini merupakan golongan yang mempunyai income yang agak tinggi.Pendapatan tersebut adalah hasil daripada kerja keras mereka yang berjaya membawa team negara mereka ke peringkat 'world'.

Harian Argentina, 'Ole' telah melakukan kajian terhadap pendapatan tahunan bagi 32 pelatih team peserta world cup. Di bawah adalah senarai pendapatan mereka;



32. Shaibu Amodu (Nigeria): US$180.000/tahun
31. Kim Jong Hun (Korea Utara): US$250.000/tahun
30. Oscar Washington Tabárez (Uruguay): US$300.000/tahun
29. Vladimir Weiss (Slovakia): US$312.000/tahun
28. Reinaldo Rueda (Honduras): US$350.000/tahun
27. Rabah Saadane (Aljazair): US$360.000/tahun
26. Gerardo Martino (Paraguay): US$360.000/tahun
25. Matjaz Kek (Slovenia): US$360.000/tahun
24. Radomir Antic (Serbia): US$447.000/tahun
23. Bob Bradley (USA): US$400.000/tahun
22. Milovan Rajevac (Ghana): US$540.000/tahun
21. Morten Olsen (Denmark): US$570.000/tahun

20. Hun Jung Moo (Korea Selatan): US$600.000/tahun
19. Raymond Domenech (Perancis): US$720.000/tahun
18. Vahdi Halilhodzic (Pantai Gading): US$740.000/tahun
17. Marcelo Bielsa (Chile): US$850.000/tahun
16. Paul Le Guen (Kamerun): US$960.000/tahun
15. Otto Rehhagel (Yunani): US$1.150.000/tahun
14. Ricki Herbert (Selandia Baru): US$1.200.000/tahun
13. Takeshi Okada (Jepang): US$1.200.000/tahun
12. Diego Maradona (Argentina): US$1.200.000/tahun
11. Dunga (Brasil): US$1.250.000/tahun

10. Carlos Parreira (Afrika Selatan): US$1.800.000/tahun
9. Pim Verbeek (Australia): US$1.820.000/tahun
8. Carlos Queiroz (Portugal): US$2.000.000/tahun
7. Vicente del Bosque (Spanyol): US$2.200.000/tahun
6. Ottmar Hitzfeld (Swiss): US$2.600.000/tahun
5. Berter van Marwijk (Belanda): US$2.700.000/tahun
4. Joachim Löw (Jerman): US$2.300.000/tahun
3. Javier Aguirre (Meksiko): US$4.000.000/tahun
2. Marcelo Lippi (Italia): US$4.100.000/tahun
1. Fabio Capello (Inggris): US$9.900.000/tahun



..Gaji Pelatih bagi pasukan bola sepak Malaysia berapa ek??**..hmmm...just blogging, no hard feeling..hehe=)**

Thursday, 10 December 2009

Gambar spontan yang dianggap Porno!


.............
ketiga-tiga perempuan ini tengah bersiap-siap sambil bersolek di bilik tidur mereka. Dan salah seorang drpd mereka tu tengah mengeluarkan kameranya dan mengambil gambar mereka yang sedang 'busy' itu di cermin..Tetapi, setelah melihat gambar tersebut ternyata ada sesuatu yang 'pelik' terhasil.......jeng...jeng..nak lihat?? sila scroll ke bawah dan lihat apa yang ada dalam bulatan merah itu...^^

*

*
*
*

*

*
*
*

*

*
*



hehehe..gambar apa la tu?????


emmm....Perempuan yang ada kat belakang tu memang sah berbaju-colour pink..so apa la tu oww*??.... Itu bukanlah bontot si perempuan berbaju pink tersebut..tetapi itu hanyalah Tangan Kanan si "kamera girl" yang tengah men-snap gambar tersebut..^_*

heheh........kedudukan yg betul-betul "kreatif"..hikhikhikikhik*_*





Wednesday, 9 December 2009

aku,lee & ana


ana, aku and lee...muka time makan asam "tembakau"..rasa masam & manis...yumyum..



*
*
tengah syok makan kacang pitaschio tetiba tertengok si tikus tanah yang tengah "nazak"depan kita orang...bagi kacang pitaschio pun tikus tu tak dapat makan..huhu..


si tikus yang malang..


*
*
*
kebatang amai kami 3 to tengah nganti lecturer masuk ngagai kelas profesional english..hehe sempat g bala kami 'potluck' ba depan parking motor nya ney..hehe


ctata

Monday, 7 December 2009

akai dai!!.lalik mai..!

akai dai...!!

baru aku teringat ke assignment untuk subject professional bahasa ribai aku alu empai digaga!!

nasib bisi 9 ari agi masa ka nganjung nya..

mal enti udah "lalik' alu enda enda teringat ke pengawa diri ke empai tembu...

nama meh ngasuh ku to nyu "lalik" amai ga....

[bisi ke enda jako iban 'lalik' to ow??..aku to nulis bc conpius mimit..lalik ko aku to.."lupa".Enti enda entu betul..tau ga meri kumin ba dito ney..*_*]






jalan raya 'Rojak' tanpa kemalangan!


sesiapa yang blurr dengan tajuk di atas just klik & tengok video di bawah..aku 'kurang' tahu nak aplikasikan ayat yang mana satu bagi jalan raya yang sibuk camtu....>emm...siapa la aku ini kan, hanya pejalan kaki di lorong-lorong kecil...-[oppss!!...bukan aku tak suka berjalan di lorong-lorong besar tapi memang 'lorong' itu orang selalu kaitkan dengan perkataan 'kecil' la kan...kalau ada la lorong2 besar pun gerenti salah satu ruangan di lorong itu adalah lorong-lorong hitam.......kuikuikui*_6...melalut 'sikit' pulak aku ni ek....sekali sekala la..kalau dua atau tiga kala takut kala jengking pulak melintas di sebalik "lorong-lorong" itu..huahuahua...

okies..scroll down je la..nanti tak habis-habis pulak cerita lorong kecik besar ni..hehehe..olrite!



Gambar di atas menunjukan keadaan jalan raya yang sangat sibuk dengan kenderaan yang lalu lalang...jika diperhatikan, tempat tersebut ada mirip jalan raya yang ada di India .... [kemungkinan besar memang India la kot, sori le kalau salah..hehe]...setiap kenderaan sibuk lalu lalang tanpa ada lampu trafic tetapi yang "salute-nya" tidak ada satu pun kemalangan berlaku.....**Gue betul2 tabik springggg sama pemandu-pemandu yang drive kat jalan macam tu...hehe..terror btul "cari jalan"..**



bayangkan kalau suasana jalan raya kita disini macam suasana yang ada dalam video tersebut, gerenti ramai yang "say buybye"...siaran berita terkini pun akan sentiasa mengeluarkan berita mengenai kemalangan jiwa...;(

8->emmm apo den nak kato...hi..hi..crocodile ler..tomorrow never die...so, please dont cry..bla..bla..bla..terkeluar topik pulak...jangan mare lerr...kiki*_&

Berapa ekor serigala??



berapa ekorkah serigala yg ada dlm gambar di atas???*_^


Wednesday, 2 December 2009

Video Bayi Menari catat Rekod Dunia!


CATAT REKOD!!

Guiness Book of World Records telah menobatkan iklan online air mineral Evian sebagai iklan yang paling banyak disaksikan sepanjang masa. Iklan yang mempunyai duration selama satu minit tersebut memaparkan pelbagai aksi menarik oleh para bayi sambil diiringi lagu Rapper's Delight. Semua aksi yang dipersembahkan oleh para bayi dalam iklan tersebut nampak real dan sungguh cute!!!..




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...