top social

Wednesday, 5 March 2008

anak menyadi aku k tuai



nama anembiak to virginie menti.tang kami ngangau ke ia jenny aja.diato benung primary dua n school ba sekula cina ba johor.maia cuti to meh kaling aku ba rumah.enti aku keluar baru ia ka keluar enti aku enda,enda ga ia nitih ke mami n didi ia bejalai....ia to tadi uchu sulung apak aku laban ia to anak menyadi ku ke tuai ianya johnathan, kakak steve...agi mit suba kakak aku buan ia..dah besai plak bekaban enggau aku nya alai enti urang meda aku bejalai enggau ia urang ingat ianya menyadi aku aku pan angguk pala ja la....sekali sekala menipu enda ngawa kan...heheheh



apoo...kasak tuai to ia gambar anak menyadi aku(johnathan) nama ia steven banying tapi kami ngangau ke ia steve aja. akai dai amat bam steve to yg aku ingat maia umur ia empai genap setahun nyu udah makai mee maggie laban nyabak ka makai mee nya.kami seduai selalu begulai.ia to meh ngajar aku keni reti buan anak mit..enti pia sampai sarito enda meh aku nemu keni ka masuk k lampin laban aku empai kala buan n anak paling biak endar.

so, enti meda anak urang just pegai2 aja nya pan enda nemu megai laban kulit baby lembut endar...ia to memeng fotogenik laban maia aku ngambik gambar ia ia lalu ngerising ke mulut mantai k ngeli k baru tumbuh nya..abis ku ngambi gambar pan ia agi ngerising kediri nya ku madah gila begambar anembiak to..

Tuesday, 4 March 2008

senario exam n release tension

lega nyer dah abis exam.....final exam saya cuma 1 minggu aja. so diatu cuti la bestnyer.....cepatnya sem 2 ni habis..klau nak compare ngan sem 1, sem 2 lagi best coz lecturer best n classmate pun sporting..

nak jadikan cerita masa exam financal acc,kwn saya ana tlah pengsan d dlm dewan masa buat exam...nasib baik dia dapat siapkan soalan..masatu saya masih buat soalan akhir.nak bangun tapi tak jadi coz farah kwn yg sorang lg dah bangun n pengawas exam pun lari2 anak takut ana jatuh kang tak pasal2 kecoh dewan tu kang...ayu tengok saya n saya plak tengok ayu balik...habis je jawab soalan saya terus g bilik tindakan exam coz ana kat dalam tu...masa masuk sya tengok ana sedang baring n pas tu muntah benda yg colour hijau..eeeeuiewkkkk......

ayu masih jawab lagi n sya tgh pikir camne nak bwa ana g clinic nthen nasib baik afiq sudi hantar klau x entah camner..tunggu afiq g ambik kereta plak punyala lama mcm nak tungu datuk yg ada cucu jalan..masa tu sya ngan ayu je yg papah ana g kuar dr bilik tu..ana still mamai kira still pengsan la tu klo iban cakap luput lalat..mcm gitula lbih kurang..ramai juga la student tengok kita bertiga ni coz pelik bah masa exam pun ada juga student pengsan....alahai nasib2x

sampai kat clinic kena daftar la plak, apala clinic ni org tgh pengsan pun dsuruhnya daftar dulu dong...begok!!!!yg jeleknyer masa nak ambik ubat tu kitaorg dah xder duit nak bayar coz dalam poket cuma duit makan je..nak x nak sya g afiq n tebalkan muka utk pinjam duit nak bayar ubat klau x nurse tu suruh kitaorg balik n ada duit bru leh ambik ubat....nasib baik la afiq sudi...pinjamkan kitaorg duit x yah bayar pun xpe...banyak pahala ko heheheheheh.....

saya ngan ana


saya ngan nisa-----bakal lawyer


saya ngan naza-(ambik bdang pharmacy)


hari jumaat-29/2/08
exam habis kul 11am..saya, ayu n ana g kl n tidur kat rumah kawan ayu kat jelatek coz kitaorg g waktu petang n x sempat nak balik shah alam takut xder bas...klau x merempat la kat kl hehehe xder la sampai mcm tu kan...masa kita g umah kwn tu plak ada pasar malam so apalagi kitaorg terus g pasar malam n saya cuma beli tengkorak ayam goreng je..sedap gitu....

kita mkn malam lewat coz dah kenyang makan benda2 ringan..mkn time tu plak saya hampir nak muntah coz kenyang sangat2..makcik iaitu mak kwn kitaorg tu masak mcm2 jenis lauk dah la sedap plak tu..apalagi makan je lah klau x sia2 je makcik tu masak..masakan ibu katakan....tidur lewat ckit sb tengok cerita pramlee-seniman bujang lapuk-lucu sangat2...

kita balik lewat....rasanyer kul 4pm kot..dr umah kawan tu.pas tu kita bertiga window shoping kat sungei wang n tempat2 yg ada kat bukit bintang..nak release tension la konon..tapi yg x baik nyer kita jln2sampai tak tengok jam alih2 tengok aik dah kul 9pm..kitaorg cadang nak balik tp sebelum tu kita makan dulu coz perut pun dah nari2x mintak disi..so apalagi kita order la mknan..

nthen kita balik naik monorel dr jln hang tuah nak g kl sentral..tunggu monorel pun lama rsa2nyer 15 miniit mcm tu la..sya dah mula risau kang nanti tertinggal tren g batu tiga..sampai je kat kl central apa yg kitaorg risaukan berlaku juga..tren g batu tiga last kul 11pm kita sampai sana kul 11.07pm so terpaksa la tunggu bas.tunggu punya tunggu bas pun x muncul2x nak naik teksi mahal giler sih..kitaorg cal la kwn2 yg ada keta suruh ambik kitaorg nthen kita support minyak.cal punya cal sorang pun x dapat nak ambik nthen kitaorg call lecturer yg rapat ngan kitaorg tu dia pun x dapat nak ambik coz xder keta..last pilihan kita cal sorang mamat yg cukup gentle ni...kwn kitaorg juga la..dia ada exam tp dia tolong kitaorg jugak...so segala risau pun dah hilang dah...sampai kat umah kira lewat la jugak...minyak keta dia kata xyah la coz dia memang ikhlas nak tolong.

kwn2 satu rumah pun risaukan kitaorg bertiga coz kita ni pun bukannyer biasa jln2 lewat mcm tu kira ok la jugak jarang lepak yg x berfaedah cewah!!!ada kwn tu nak berleter coz risau sangat nthen sya mintak kat dia please la jgn berleter nanti sya x dapat nak duduk tenang nasib baik dia senyap n cerita pasal lain....so kat sini saya nak ucap banyak2 tq kat kwn2 sumer coz ambik berat kat saya...terharu la plak...dalam hati sya bersyukur coz jumpa korang sumer n jd kwn rapat.....tqtqtqtqtqtqtqtqtq...

sebelum tidur(malam)

sarapan ngan yogurt-waktu pagi belum mandi yet hehe......

ana..........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...