top social

Tuesday, 27 March 2012

KFC Online Voucher!! March 2012



Sesiapa yang mengidam KFC boleh lah print coupon kat bawah ni haaa..valid until 30June2012..term and conditions boleh bace sendiri kat coupon tu...huehuehuee...:))= slmt makan!!



(harap2 yg kali ni yg betul punyerr..jangan macam yang dulu2 sudey~tak sampai 24 jam KFC dah cancel coupon.. huee)

Friday, 23 March 2012

Peribahasa mengarut :D


Peribahasa: Lembu punya susu, Nestle dapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun, last last, boss jugak yang dapat nama.. Apakan t ida k, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

Peribahasa:
Melepaskan batuk di dalam lift.
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah
tempat yang sesuai! Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Besar nya hamlau!

Peribahasa:
Seperti anjing jantan dgn anjing betina.
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak beromen aje.

Peribahasa:
Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu.....kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Peribahasa:
Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

Peribahasa:
Biar putih tulang jangan kuning gigi.
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan.
Geli-geman di buat nya.

Peribahasa:
Kalau tida kader angin masakan satu MRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Peribahasa:
Seperti kacang luperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.

Peribahasa:
Ader udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi......kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke....

Peribahasa:
Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak......bro!!!!

Peribahasa:
Sudah jatuh ditimpa piano <-- Klassik siak!
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.

Peribahasa:
Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.
Maknanya: maknernyer . . .maknernya.....................
Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje...



















Credit:Nisa xoxo..

Wednesday, 21 March 2012

Happy Birthday, Nita!!!

March 21
Happy Birthday, Senorita~~Nita a.k.a Noor Harnita Ramli~~!!

Happy birthday to uuuuuuuuuu
Happy birthdayyyyy to uuuuuuuuuuuuuuuuu

Happy birthday dear Nita......

Happy birthday to uuuuuuuuuuuu.........uuuu...uu..uuuhukkkk!! hehe :))

Hope all ur bday dreams and wishes come true and semoga senyum ceria, tayang gigi muka berseri-seri~

*
*
*
Advance birthday surpriseee!!!!!!!!@SongBox Karaoke(3days b4 bday)


Here we go.............lets ce-le-brate-!!!!! hugo hugo!!! hugo hugo!!!

 Tiup lilinya mbak!! :)=(~~~sing~song~sing~song~~~)


 Tetibe teredit kasut bowling dengan pic karaoke...huehue...

*
*

Menyelam sambil minum air tapi memandangkan takde tempat nak menyelam, menyanyi sambil makan kek pun bole lerr....tersedak-sedak der!!!


*
*
Memenuhi hajat Birthday girl yang mengidam makan Meetball IKEA....yummmy &#$$%^ thumbs up!!!

  Baru belanja guna Voucher buku....waa masyukkk siap beli payung lagi...!!
*
*
Bowling time!!! ~ Main bowling kat Pin Junction Cineleisure Damansara e@curve

 krong kreng..ngok ngeng!!!!


Aksi Juara bertahan.....


 Results (1st round & 2nd round)
N-Nita, Y-Qayyum, W-Wani, L-Lyn(me:') kalah kena spon ice cream sorang satu..whoaaa!!

*
*

DINNER Time!!! ~Waroeng Penyet~(terpenyet2 menahan pedassss...tapi nyummm!!)

*
*

2InOne ~~ Kelisa Qayyum & Wani -- Lawak ke derr???? :))=

*
*
*

we had joy~~we had fun~~we had parking lot and fun..bla..bla..bla..hehe 
anyway have a most fabulous birthday, Nita ..ooxoo!! $_^



Tuesday, 20 March 2012

Singing In The Car ~


woot....woot..!!!

Welcome to my crazy beautiful life :)

I  Love my crazy friends ~Azi, Qyum and Lorren~ We love singing!! so we made a silly video of our crazy singing in my friend, Azi's car.We never claimed to be a good singers. so please be nice we were just having fun  heee heee....!!! :)= enjoy ! ~~
1


2


3





WE DO IT!! xoxoxo!!


Wednesday, 14 March 2012

Kisah Kerja :D

Alkisah....seorang budak opis...............................



Jika Boss panggil..... 


Waktu Meeting.... 


Training 


Tea Break 


Besok Weekend..yahuuuu!!!...


Besok Holidays...!!! 



Besok harus mencapai target yang telah ditetapkan oleh boss...


Tidak mencapai target yang diminta boss...huaaa!!


Salah buat kerja...nangis macam cengeng!!!..
 


Dipanggil Boss kerana salah buat kerja...adoyaiii...



Tak mengaku depan Boss...tetap pendirian konon.....



Tidur waktu Meeting..zzzzzzz..............



TENSION yawwww!!

 
Dunia terasa berputar...terlebih doss ketensionan....


MARAH rasa nak @#$%%^^&&*^!!


Masih ada hari esok...Nak cari kerja baru~~gaji lebih besar..zzzzzz....



 
Gaji baru masuk BERKALI2X lebih besar...whoaaa!!


 
Jumpa kawan lama opis...Tunjuk muka sombong...



Dunia seperti dia yang Punya!!..hehe:)= 



..TAMAT..





Monday, 12 March 2012

I'll Capture You....


 ***
In the end, it wasn't what I've done for myself.
In the end, it wasn't the hours that I've been happy.
In the end, it was the seconds
The hours, The days,
Where I found myself wishing you were here.
Sometimes it takes a little effort.
Sometimes it's the easiest feeling in the world.
There's a storm whenever you come around.
The winds seem the rustle up the darkness and the rain.
Most nights, sleep is reluctant.
Like an old needed friend, who still isn't quite welcome.
Because there's someone else at the front door.
Someone else. Someone else.
It's not the minutes I spend capturing moments with you.
It's the hours that the tape is rewound and played back again.
Over and over.
It's the days of anticipation.
Anticipation Of the most fleeting moments I'll ever know.
I'll ever know.
So capture me. I'll capture you.
Like a whispering ray of sun, like a playful caress of wind.
I'll capture you. Even if you're gone a second later.
I'll capture you.
Maybe you'll stay.
Stay if I capture you

***

Credit: Wind Maestro :)=

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...