top social

Monday, 27 September 2010

Open House rumah Kami

Pertama sekali aku dan housemates aku yang lain ingin mengucapkan banyak-banyak terima kasih kepada semua yang sudi datang makan di open house kami yang ala kadar gitu. :) Open House untuk rumah kami ini memang dirancang awal sebelum raya sebagai merasmikan rumah sewa baru kami serta ucapan terima kasih kami kepada semua yang sudah membantu mengangkat barang semasa process pindah rumah sebulan yang lepas iaitu awal bulan puasa...(terutama members css msuptplpoli..thank you very much!!)

kami semua bersetuju untuk membuat open house ini pada hari Jumaat(24/09/10) dan mula pukul 7.30pm..ada kawan2 tanya kenapa tak buat hujung minggu? Masalahnya, hujung minggu masing-masing ada activity yang tidak boleh dielakkan, pastu nak buat minggu depan MSU dah nak final exam..so, hari yang paling sesuai adalah hari jumaat haritu..itu pun busy dengan kelas sampai petang..bayangkan macam mana nak prepare untuk open house lagi..adoiiyaii!!..di sebalik segalanya ini..banyak benda yang lucu kami lakukan... bayangkan ramai kawan-kawan sudah di invite melalui Facebook tetapi menu serta persediaan untuk open house langsung belum ada...akhirnya segalanya kami mulakan 2jam sebelum open house mula...kami just order bihun dan mee sahaja daripada luar..menu lain semuanya kami masak sendiri..^^

process 


kebanyakkan kami serumah habis kelas 3.30pm then masing-masing bahagi tugas nak buat apa. Aku bersama 2 lagi housemats aku dapat "contract" membeli bahan-bahan masakan serta barang keperluan untuk open house di tesco...membeli sambil berlari...semuanya kena cepat sebab dah tak cukup masa..then balik rumah kira2 nak dekat 4.30pm..itupun belum mula apa2 lagi sebab sibuk cari pisau untuk potong ayam...pukul lima barulah segalanya bermula...mengemas ruang tamu,menggoreng, masak air, dan segalanya busy yg penting still lagi dlm proces memotong ayam 3 ekor..adoyaii...akhirnya kami siap memasak semua lebih kurang dalam pukul 7.15pm...siap message kawan-kawan lagi supaya datang lambat sedikit sebab kami semua belum siapkan diri dulu..:D...(pakai baju raya..;p)

inilah suasana semasa open house kami..;))


Ramai kawan-kawan mula datang rumah dalam pukul 8.00pm...kami betul-betul tak sangka yang datang seramai ini sampaikan sebab yang "attending" di facebook hanya beberapa puluh orang sahaja tetapi syukur ramai yang sudi datang rumah kami. Ada yang kena makan sambil berdiri coz tak ada tempat nak duduk...ini tak termasuk kawan-kawan yang duduk kat luar rumah..lagipun suasana yang berdiri kat hujung tu ibarat sauna sebab tak ada kipas bahagian tu..apa-apapun thanks korang semua...makan kenyang sambil fun fun..heee;p(sori..kekurangan kipas..;p)

walaupun berdiri senyum je...heee


inilah kami ada ice cream Malaysia untuk semua!!!..(tak sia-sia aku buat ice cream tu beratus-ratus sampai 4am!!..ramai yang suka ice cream malaysia sebab jarang jumpa kot sekarang ..)

inilah model ice cream malaysia!!....semua jemputan dapat merasai ice cream ini siap ada yang minta tapau ice cream lagi masa nak balik.(perisa milo & blackcurrant)

tak sedar..terlampau "menikmati" ice cream malaysia..hehe

Inilah kami bersama owner rumah(tudung kuning belakang Afif iaitu budak lelaki memakai kurta-anak)

Belakang: kak Liza, Naza,Nisa-Depan: aciapai,Afif,Cua,Hani

Housemates
^^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...