top social

Tuesday, 21 September 2010

Beraya ke Rumah kawan



Selamat Hari Raya sekali lagi kepada semua...

mood raya masih lagi dirasai walaupun dah habis cuti raya..sekarang busy buat persediaan untuk menghadapi final exam tak lama lagi...(lebih kurang dua minggu la untuk kami final)...apa-apapun aku sempat bersama-sama geng aku, anas & ayu beraya ke rumah kawan kami, si Khaidir kat Selayang(tempat selalu beraya).. itupun tanpa dirancang setelah boring2 di rumah (tak sempat si khaidir sediakan makanan sedap2..haiz..)...nak dijadikan cerita, on the way pergi ke rumah si Khaidir ni, tiba-tiba "pemandu" kami, miss Ayu sesat jalan (last datang situ time beraya 2009 itupun kawan kami yang lain bawa kereta, lupa dah jalan hehe..*) ...habis KL kena pusing gara-gara nak cari jalan Kuching, then cari jalan pergi Batu Caves serta jalan-jalan seterusnya untuk sampai ke rumah dia kat Selayang...(nasib baik la telefon si anas ada credit..kalau tidak,hmm bye2 la raya..;)..

Disebabkan confuse nak cari arah jalan, ramai pemandu-pemandu kereta "menghon" kereta kami. Salah belok sikit hon,,tak salah pun hon, dah lah memang tengah "hot" sebab sesat jalan tambah pulak dengan bunyi hon lagilah "hot" sampaikan si Ayu geram dia pernah buka tingkap then menjerit kat kereta belakang, sama ada kereta belakang tu dengar ke tidak aku pun tak tahu? Yang pasti kami gelak dalam kereta sebab kalau fikir secara logik..mana ada orang belakang boleh dengar kalau tutup tingkap kereta?..marah free je..marah kat angin lalu la kot!..hehe;p lagipun, kadang kala sempat juga la si Ayu membuat U-turn maut..bayangkan kami bergerak dalam arah bertentangan di jalan sehala sepanjang lebih kurang dalam 100m..(tak dapat aku bayangkan time tu kalau tiba-tiba lori datang dari depan..ouchhh!!..minta disimpangkanlah...amen!)....nasib baik la tak terserempak dengan Pak Polis Traffic masa tu!!..kalau tidak...huh..gerenti status "P" kena gantungs!!..huhu..minta ampun pak Polisi..ini pengakuan, kami tak buat lagi..(ye keww??*_^)..kita tunggu dan lihat..okies....renung-renungkan..selamat melihat gambar..hehe..;p


khaidir mokhtar

si Khaidir dengan jug air Sarsi buatannya...... tq2
(tak rugi ko buat air untuk kami keidir..habis satu jug kami "kerjakan"-verry de'haus..;p)



dimana ada kuih raya disitu ada kami...:D
p/s kami suka big sunglasses!
*glass'geous-glamorous-mencacoss-keropos lekorsss mmm!! hehe



"inilah hasil kerja keras kami makan.."....sudah jelas tak payah bersuluh...kami memang kuat makan..hehe



Bergambar bersama khaidir dan dua orang anak buahnya yang malu-malu kucing..elelele :D (ada pokok mangga sebelah rumah..rasa nak petik je..heee)


sedap mata memandang... *lemang!!..nyumnyum!!
*
*
*
perhentian seterusnya tanpa dirancang...rumah Naza


makan lagi!!...sampai disini pun kami dihidangkan dengan air sarsi,kuih muih dan mee goreng yang sedap resepi mak Naza....mee tu digoreng sejurus kami sampai....(seminggu lepas raya kot mane la nak jumpa ketupat..hehe..)..apa-apapun mee tu menyebabkan kami terover-doss kenyang sebab sedap nak tambah je kerja...tak tersedar perut dah "terbuncit"..haha..ter..ter apalagi ek??..dan yang paling happy kami dapat duit raya diberi oleh mak Naza..tima kasih mak cik..dapat ganti duit minyak keta..hehe..*_^



**tahun depan sediakan makanan sedap-sedap yea Khaidir and Naza..keke setahun awal tempah;p"

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...