top social

Wednesday, 22 September 2010

Ice Cream Malaysia


akhirnya keinginan untuk aku menikmati ice cream malaysia tercapai..;p.....berjaya juga aku "membikin ini ice cream"..btw terima kasih untuk housemates ku yang sudi merasa ice cream malaytsia buatan tanganku..heee (nasib baik aku sempat merasa satu je ice cream perisa milo, nyaris2 aku tak dapat^^....laku juga..hehe :D)

di bawah inilah "rupa" ice cream yang aku buat..-perisa sunquick ngan milo-..


bahan-bahan yang diperlukan seperti di atas..
*kena bancuh manis-manis dan pastikan guna air yang dimasak supaya ice cream tidak terlampau 'keras'...hehe sedikit petua dikongsi bersama..;p



diwaktu malam nan sunyi..aku membuat ice cream seorang diri...nasib baik ada yang sudi, mensnap' photoku yang tengah busy.....hihihi...;p



rupa ice cream malaysia sebelum beku..



hehe sempat juga snap pic time nih..aduyaii..(cepat je ice cream menjadi kat dalam peti sejuk beku ni..tq peti sejuk kesayangan kami..;p)



disinilah tempat "mereka" dibaringkan..hmmm;)
*
*
*
*
keesokan hari...ice cream malaysia sempurna..;p

this is mine!!;p

mmmm!!! sejuk hatiku..hehe


4 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha trigt zaman dlu2
pgi umah org yg jual ice cream Malaysia nih ;D

Zyash said...

memang terbaek...huhu...Dulu mak pun jual eskrim ne...

saya_arief said...

selalu makan kat kampung..
;D

aciapai said...

fakhrur,zyash,arief:

sme la kita..time makan terus teringat "nostalgia" zaman budak-budak..lari-lari sambil makan ice cream Malaysia nih..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...