Wednesday, 14 July 2010

Belacan dan Paku



aloha!!...
hari ni aku just nak share serba sedikit la ngan korang semua pasal kawan kita yang lucu ini..si belacan dan si paku..
(pucuk paku masak belacan ahh nyamai--nyummyy!)

LOL( tarian ngajat...)
inilah dia salah satu video lucu-homemade style-daripada Belacan dan Paku..;)
-Belacan (berpelekat hijau putih)...Paku (berpelekat kuning)-



Alkisah si Belacan dan si Paku *_^ ....(rindu nak guna ayat skema...(r_t)hehe

si Belacan dan si Paku berasal dari USA. Belacan berasal dari Utah manakala Paku berasal dari Arizona. Masing-masing berumur 22 tahun dan pernah tinggal di Sarawak sebagai ahli sukarelawan ;).. Sebelum sampai ke Malaysia, Belacan dan Paku terlebih dahulu memulakan training mereka pada bulan August 2007 di US then pergi ke Malaysia bulan September 2007. Paku memulakan tugasnya sebagai sukarelawan di Bintulu, manakala si Belacan ditempatkan di Singapura buat sementara waktu.. Setelah selesai di Singapura, Belacan pergi ke Bintulu, Sarawak mengikuti jejak si Paku... Belacan dan Paku saling tolong-menolong dalam mempelajari bahasa Melayu dan salah satu bahasa etnik masyarakat Sarawak iaitu bahasa Iban....dan akhirnya mereka berjaya sehingga ke tahap berloyar buruk..hehehe (nemu nama utai berloyar buruk seduai sulu? gerenti nda nemu kan?:p)hehe

Belacan dan Paku balik ke USA pada tahun 2009.. Sekarang mereka bekerja di tempat yang sama di Utah iaitu salah satu tempat kerja yang memerlukan orang yang faham BM......ok, nak tahu lebih lanjut serta ingin melihat lebih banyak video lucu belacan dan paku??..... silalah berkunjung ke link mereka di bawah....ok:p!(selesai kerja aku mempromote..hehe)

--like n subscribe-;)





Belacan dan Paku: "kami fikir orang Malaysia memang best la.".




ngagai sulu seduai paku anang lupa ngaga koleksi video lucu n' sot-sot mayuh g ok..(.--don't manchal-manchal...^^_t^
*sulu=nama Belacan versi Iban & si Paku..:xD


4 comments:

Sentosa said...

Haha, tu Belacan.....au la kami nemu erti loyar buruk....kami kan selalu loyar buruk dalam video2 kami :) thanks for the post. Kami sangat suka...

aciapai said...

hahaha..pia..aku ingat seduai enda nemu lo...hehe (saja ja;P)...okes..teruskan ngaga video ke lucu2.....aku support ari to..hehe..^^

BuDakHutaN said...

Acia ~ Salam Malam ~_^ , boleh kah aku pakai info2 dari blog mu ni? hehehe... baru tetengok video dorang ni..adei..lucu eh..

boleh sik? ahaks...

budakhutan- Sabah

aciapai said...

budakhutan: boleh bha kalau ko..hehe

btw belacan and paku memang lucu saya suka mereka..;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...