top social

Sunday, 26 July 2009

48 jam tanpa elektrik=(

0_0' --> ingatkan kalau sebulan lambat bayar bil elektrik, tak kena potong...tapi malang memang betul2 berbau la kot sampai umah xda elektrik...*-(..kitaorg bukan sengaja x nak bayar bil trsebut and kitaorg memang sedia maklum pun akan surat warning dr TNB tu supaya bayar bil,...tapi masing2 busy ngan aktiviti serta asgnment..last2 bergelap je malam hari sebab x byr bil...semua kerja pun byk yg tertangguh terutama nak buat asgnment pakai laptop..[kehabisan bateri]..phone pun 'kong'...apalagi lilin la jawabnya.....sampaikan berlaku kebakaran kecil kat bilik aku nasib baik still nafas lg..kalau x..huhuhu=(



*candle light dinner*


naza terpaksa guna lilin utk baca nota sebab...keesokan harinya dia ada quiz



walaupun pasang ubat nyamuk kat merata-rata tempat tapi nyamuk still jg byk...rasa-rasanya nyamuk tu pakai penutup muka kot sb tu x mati2...semua tempat dia nak gigit!!..gatal btol! [dah la tempat nak 'stand'kan ubat nyamuk tu satu je...last2 pakai benang..then gantung kat bawah kerusi..[agak bahaya jgak la]..heeee

alamak..api!!!!...gambar dibawah menunjukkan gambar sebelum dan selepas kebakaran...kebakaran itu berlaku pukul 2.30am..saya mengambil gambar yg sebelum kebakaran itu adalah lebih kurang 1.30am iaitu sebelum nak masuk tdo..cuba lihat keadaan lilin tu sejam sebelum kebakaran masih panjang lg..tapi bila terbangun api tgh marak membakar 'almari' tersebut..nasib baik kwn saya niniey yg tdo dlm bilik terjaga dan terus menjeri kt member yg lain...[masa tu ramai tdo kt ruang tamu sebab dlm blik tu panas]...nak dijadikan cerita, kawan saya niniey td cedok air dr toilet guna tangan je utk memadamkan api sebab terlalu panik..so bukannya api nak padam malah makin tinggi..last2 membe seorg terbangun dan terjun dr kati dan terus ambil gayung untuk padamkn api..tapi sukar nak padam...last2 guna tuala mandi...itupun satu2nye tuala mandi aku....habis dah tuala aku terbakar.. tapi x apa..janji kitaorg selamat......tidak dpt dibayangkan sekiranya kawan kitaorg td tu tak bangun....pastu api plak makin menjadi-jadi then nak keluar rumah plak tak dpt sebab tak jumpa kunci pintu dlm gelap[xda elektrik] ..last2---rentung+bye-bye!!..(huhu minta2 dijauhkan segala malapetaka sedemikian wei!!!...)...=(




sehari selepas bergelap terus byar bil kat TNB pagi-pagi lagi sebelum pergi klaz (pkul 11am).....tetapi kes yg lain pulak...TNB kata elektrik sampai lebih kurang dlm pkul 5pm/6pm..malangnya kitaorg tunggu sampai pukul 9pm pun elektrik x sampai2..stock lilin pun dah nak habis..then asgnment yg tertangguh pun blum dpt disiapkan lagi...nyamuk makin mengganas.... "kesabaran" dah bertukar menjadi "kegeraman"..last2 telefon kat pihak TNB..bila kitaorg call byk plak soalan nak kena jawab....dah la suara mengantuk semacam je...pastu kata "ok" tapi elektrik x juga sampai2...kena tunggu lagi....dan paling mengecewakan apabila mereka kata dah nak larut mlm and kena buat pagi esok....tetapi kitaorg x putus asa...apalagi cuba cara lain la plak..*_*....nasib baik la bapa membe seorg tu ada "link" kuat ngan org atsan..pihak TNB pun kena buat mlm tu juga kalau x..*??*.....akhirnya pukul 11pm baru la elektrik sampai....thanks God!


mengalahkan kempen 60 earth hour..cewah!



nasib baik x panggil wartawan tv3..cam kepoh la pulak!
syss....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...