top social

Tuesday, 1 November 2016

Hello November 2016

1/11/2016 -TAKE 5-

Bye October.... Hello November.

Semoga November yang bakal ditempuhi ini baik-baik sahaja. Walaupun sebulan tidak merasa nikmatnya berhujung minggu tidak bermakna hidup tidak ada "life". Ada kawan and famili  yang bertanya kenapa rajin sangat? Kerja weekend ada minta OT k? dan bla bla bla..Apa yang mampu saya buat hanya tersenyum. Bukan saya nakkan duit lebih sampai korbankan hari minggu. Jauh sekali nak kerja letih-letih. Orang cakap rezeki itu tidak semestinya dekat duit. Tapi bohong la kalau tak suka ada lebih duit. Semuanya kerana tanggungjawab. Kalau seseorang dah bagi trust buat anda untuk melakukan sesuatu itu, Tanggungjawab anda untuk menyelesaikannya dengan baik juga. Situasi dia win-win. Apapun banyak benda yang perlu dikejar dalam hidup. Duit atau wang itu adalah salah satunya tapi bukan cara saya untuk dapatkan duit dengan memaksa diri melakukan benda yang diri sendiri tidak enjoy melakukan atau bahasa mudahnya melakukan sesuatu dengan tidak ikhlas. Teringat satu kisah, pernah saya kenal seseorang yang suka beralasankan duit untuk datang memikat. Banyak cerita dan kisah dia dengan duit sampaikan saya tak mampu untuk bercakap atau enjoy perbualan. Hanya mampu senyum dan ia kan sahaja apa yang dia cakap. Mungkin bagi dia itu cara memikat yang berkesan yang pernah dia guna sebelum ini. Tapi bagi saya, saya terus berfikir yang dia ingat saya ni mata duitan. Bagi sesetengah perempuan, dia akan jadi "turn off". Tapi bagi sesetengah perempuan juga dia akan "turn on" hahaha. Saya? kalau orang putih cakap, "I'm an open book. I just can't be read unless someone shows interest in the story" hehehe.

Memang dengan duit kita boleh membuat orang tertarik, tapi cinta berasal dari rasa saling menghargai, perhatian, berbagi pengalaman dan kesempatan untuk berkembang bersama cewah... :)x Duit juga tidak akan dapat mengembalikan masa yang telah berlalu. Oleh itu gunakan setiap kesempatan yang ada untuk menyatakan perhatian dan kasih sayang anda kepada orang yang sangat anda sayang dan anda cintai, sebelum waktu itu berlalu dan anda menyesalinya. Siapa yang pernah rasa kehilangan orang yang tersayang akan sangat terasa bahawa waktu itu singkat. So, kalau saya kata saya suka memang betul saya suka. Kalau tidak, saya senyum saja. hehe. Orang cakap the truth is always simple. It’s the mind that complicates it. 
.
.
.
.
Muka 1st November dengan sedikit demam..



QOTD :

"I have learned that you can go anywhere you want to go and do anything you want to do and buy all the things that you want to buy and meet all the people that you want to meet and learn all the things that you desire to learn and if you do all these things but are not madly in love: you have still not begun to live. Do anything, but let it produce joy okay"

SMILE

TQ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...