top social

Wednesday, 28 August 2013

SayaDanCamera :)

Hellooo rainbows!! *_^

Teringat masa sebelum mula bekerja dulu atau bahasa senang fahamnyerr time diri ini memegang title sebagai seorang penganggur bertauliah ewahhh.... masa tu saya banyak luangkan hari saya dengan famili tercinta.....dan bila banyak berfikir atau tengah serabut (kira semangat down la ni hehe) kamera ialah therapy saya. Jejalan sambil bawa kamera yang tak seberapa itu and shooting je apa yang menarik perhatian mata..huhukk.. Dan paling saya suka bila nak keluar rumah je..ayah atau kakak akan selalu ingatkan saya pasal kamera. Pernah sekali sebelum nak fly balik semenanjung ayah saya tak tanya pasal tiket flight dah check-in ke belom tapi sebaliknya tanya samaada saya dah simpan ke tidak kamera saya.....huaaa dah sampai perli tahap halus dah famili saya ni..oteyyy I love them anyway >.<

So, sekarang saya nak share sedikit gambar yang pernah saya ambik (lain masa share lagi la ekk..banyak koleksi gambar nih..hehe)~

Gambar bawah :  "Gambar maya enggau bala ibuk ngiga daun kemiding" hahaha baca jela yea, tak faham bahasa tapi gambar kan ada hueeee..bak kata orang -a picture speaks a thousand words atau let the picture do the talking..waa gituuuuuuu hihi... 


rumput nan permai... ermm yekeww??

Bila di zoom...... :)


waaa takda motif....tapi rumput ni menarik perhatian saya.... ^^

Siapa pernah tengok bunga seperti ini?? Ini sejenis bunga rumput yang banyak tumbuh meliar kat kampung saya....loikee purple :))~

*
*
*

Ini dia pucuk miding(daun kemiding) ~iaitu sejenis pucuk paku yang ada kat Sarawak..pucuk miding ini sedap kalau dimasak belacan tau.. :) tak percaya sudahh..


Kat bawah ini korang boleh melihat dengan jelas rupa pucuk miding yang fresh dari batangnya.. Ianya memang menjadi makanan kegemaran penduduk tempatan serta orang luar yang berkunjung ke Sarawak...

Nak lebih mengenali pucuk miding try "tanya google" oteyyy! >.<


Yang ini saya tak tau pokok apa..hehek

Toingg!! ini dia belalang yang sporting huee.....saya pesan supaya jangan gerak..terus la si belalang ni jadi kaku tak gerak langsung. Macam tau-tau pulak yang gambar dia ni nak keluar blog..cewahhh pheeew!

Wondering~~apa la si belalang ni fikir ekk???... Nak kata belalang ni faham saya tengah buat apa tak la juga... Tapi yang peliknya mata si belalang ni langsung tak berkelip tengok I -_-..ermm eh jap..jap...heee belalang....oooo....belalanggggg ~~~

Siapa pernah tengok rumput ni?? 


Tak sure ini daun ke batang?? ehh?? errmm ?? garu kepala tak gatal.. x_x

matahari dah naik pun still ada air embun..hueee ..pica!! :)=


 ini pun spesis rumput juga.. :D (nampak bebenor kureng ilmu ngan spesis rumput nih..hehek)

Okiakk thank you!!

*
*
*


There is little difference in peoplebut that little difference makes a big differenceThe little difference is attitudeThe big difference is whether it is positive or negative
-W.Clement Stone




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...