top social

Tuesday, 27 August 2013

Back to Blogging!!

Aloha beautiful people..!!! see you see me..miss you miss me.. :))=

Rasa macam tak percaya pulak yang saya langsung tak updated blog ini dalam jangka masa yang agak lama....sungguh lama --yekerr?? :)~--sungguh ku tak mampu menahan rindu ahh ahh..hehe tetiba teringat lagu dangdut ni apsal pulak ehh-tingtong!!

Emmm nak tulis apa yea?? Lama tak membuat karangan, ayat pun bertaburan....okla, memandangkan ini entry khas sempena kembalinya ke dunia blogging, saya just nak buat kesimpulan ringkas mengenai  jeng jeng jeng buntu nak kata apa..bace je terus kat bawah oteyyy TQ~ 

Kehidupan ini memang unpredictable cewahhh nak mula daaa.....dulu time kecik-kecik, zaman sekolah rendah, selalu je tukar cita-cita..Masuk darjah 1 cikgu tanya pasal cita-cita and...first cita-cita saya ialah ingin menjadi tukang masak yang terror..waa gituuu...bahasa yang upgrade sikit  nak jadi professional chef la kononnye hueee....selepas tukang masak saya bercita-cita menjadi doktor pulak...kalau kawan2 suruh salin biodata nak berkenalan bagai gerenti bahagian cita-cita tu tulis doktor..haaaaa bukan alang-alang kau..doktor terus!! Zaman budak-budak dulu mana ada gadjet macam budak2 sekarang..kalau ada pun remote tv....handphone pun tak kenal...telefon mainan pun jenis yang pusing-pusing tu kalau nak dial....atoyaii makin keluar topik plak benda yang saya tulis ni..kekeke. Okla, lepas doktor saya bercita-cita nak jadi wartawan..saya masih ingat cikgu saya dulu iaitu cikgu Safuani suka je dengar alasan kenapa saya ingin menjadi wartawan. Salah satu sebabnya ialah saya suka kamera. Saya siap kata kat cikgu tu saya nak jadi wartawan Malaysia yang kat luar negara bukan yang dalam negara tu....haaa memang kelaut la cita-cita tu sekarang..hahahaha. Then, masuk sekolah menengah saya patah balik ke cita-cita doktor saya tu and tambahan lagi saya merupakan student aliran science sampai la habis SPM. Baju putih doktor tu memang menjadi inspirasi kuat saya tau keke....Sementara menunggu nak sambung stadi, sempat pulak kursus tak berbayar sebagai seorang pekebun. Time ni la saya berkenalan dengan pelbagai jenis sayur-sayuran serta belajar cara menanam yang betol serta memahami serba sedikit dunia baja dari pekebun yang bertauliah and sampai sekarang saya still lagi minat berkebun >.<... Then, masuk je zaman U, cita-cita menjadi seorang doktor terbantut begitu sahaja setelah saya ambik keputusan muktamad untuk menyambung pelajaran dalam bidang accountancy even saya zero dalam aliran tersebut.....akhirnya setelah bertahuns (macam lama sangat pulak yea..huee) berjaya juga la grad!! phewww :)) dan Kesimpulannya, even tak menjadi seorang doktor tetapi sekarang saya bersyukur diberi peluang bekerja di bahagian finance dept di salah sebuah company yang sememangnya bekerja dengan hospitals..kan link juga tuu...hueee and lagi satu, tak jadi wartawan tapi jadi blogger pun ok juga la kan hehe and buat masa sekarang saya still lagi mendalami ilmu photography cewahhh konon2 je kiki..... apa-apapun chayokk untuk saya dan untuk awak semua oteyyyy...!! *kalau ada ayat yang tak tersusun....buat-buat faham la yer..hihi*


Sebagai penyeri entry blog kali ni, saya ingin kongsikan suasana konvo beserta dengan gambar kawan-kawan saya sewaktu dulu-dulu ermm tak la dulu sangat keke..lagipun saya da janji nak update pasal konvo tapi tak juga berjaya update so kali ni..saya ingin share sikit gambar konvo kami kat sini k oteyy hey hey u u u :))=

yang bawah ni sebelum konvo yea..hehe
Selepas exam......

Ini batch saya.....saya confident 100% yang semua ni dah dapat kerja...and ada juga yang dah jadi mama & papa..:))=  Apa-apapun, saya doakan korang semua berjaya dalam hidup masing-masing..amen! 
*
*
*
haaa ini dia time reharsal konvo..apalagii..semua hantu begambar yekew hantu..apa pun boley la..hehe


Ini bukti kukuh yang kita da grad tau!..kiki

Saya terharuuuuu....!!! 
Banyak yang cute..tapi saya paling sentimental dengan bunga yang ayah saya bagi..so jangan sesekali try kacau or nak rosakan kalau xnak tengok saya mengamuk..huaaa...

Kami

hahaha salah satu gambar gila bersama si macho Loren and si cantek Qimm

yezzerrr...yesss!!!!

My love~sarapan bersama family seblom majlis konvo-ke-syen

lebiuuu~~

kazen and nephew

No words can describe...I love you papa!!!


THANK YOU ALL





Credit to-loren,reen and qimm sebab saya guna pic yang korang upload hihihi

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...