top social

Monday, 6 August 2012

Exam fever gone!!

Hoorayyy!!! mid-semester exam dah pun berlalu....bila last sem ni, hampir kesemua subject yg diambil ialah subject teori. Saya lemah bahagian teori dan terus terang saya katakan saya memang tidak suka belajar teori (maafkan saya cikgu). >.<..bila nak exam camni la tension nak memahami serta menghafal apa yang lecturer ajar..kalau stadi awal saya cepat lupa..bila stadi last minit tension pula naik kepala tapi berkesan huee^).. Teringat waktu dulu-dulu..bila subject teori je, esok exam, malam tu barulah saya belajar, itupun bukan sepenuhnya belajar saya hafal tanpa memahami...pernah sekali saya menghafal beberapa jam sebelum nak duduk exam teori ni..hurmm...(: Sekarang cara belajar saya taklah seteruk yang dulu sebab semua subject saya teori, so suka tak suka saya kena belajar dari awal..lagipun ini adalah last semester saya..orang lain boleh kenapa tidak saya..betol tak? heee :))..

Okies...(gambar dibawah) inilah dia rupa kawans saya yang stadi bersama-sama setiap malam sampai ke pagi waktu bersahur sepanjang musim exam yang lepas....=(: thanks nad,quym,azi :)= Saya just share gambar kami waktu stadi paper yang paling last je (Risk Management-hanya subject ni sahaja yang ada calculation..itupun just 2 soalan sahaja..) pics hari2 sebelum biarla rahsia..hueee..;p

Muka serius nad ngan qayyum belajar....mana hilangnya "Juwita" a.k.a azi?? Cuba perhatikan gambar kat atas, TV sentiasa terbuka, itu maksudnyerr cara belajar yang smart uiekkk!! ~ Belajar tapi sempat juga "menjeling tengok" sukan Olimpik London..:))=


Ini dia, Nad ~ Dean List student! 
Rahsia belajar si Nad---stadi-makan-stadi--sampaikan biji nasi pun nak kira guna kalkulator..haisss!! :))= siap ada pizza hut lagi tu..untung2~

Ini pula si Qayyum ~ bila dah masuk tengah malam atau awal-awal  pagi camni la gayanya si Qayyum..tak habis habis dengan makan.. tapi result gempak juga baguih2!! ^_*


haaa ini dia "Juwita" yang hilang (Azi) ~ makan icecream pun sampai 2 dia conquer..tapi bila belajar dia betol-betol serius..just tak tunjuk kat you olls jew..:D


 siapakah dia ini?? 
hehehe peng-peng ~ hello semua!!!
Saya pun belajar serius juga tau tapi sekali sekala tengoklah kain pelikat qayyum jadi mangsa bila dah tak tau nak buat apa..(salah satu cara untuk pastikan ilmu yang telah diserap tak keluar balik ngehngeh~)



Sekian and tq :)=

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...