top social

Monday, 23 November 2009

Buah Dabai

Buah Dabai iaitu buah yg berasal dr Borneo Sarawak ini boleh dimakan dengan merendamkannya terlebih dahulu dalam air panas y mendidih..Rasanya emmm... aku tak tau nak kata macam mna wor*_*....yg pasti aku suka la makan sambil berlaukan buah ini=). Buah ini juga boleh dibuat tempoyak macam buah durian..itu pun aku suka..hehe...so, terima kasih la kat member yg bawa buah ni dr sarawak aritu..bg kengkawan yg kt semenanjung ni plak..kalau nak tgk real jemputlah dtg sarawak time musim buah-buahan..aku x tahu plak nama specifik bg buah ni dalam bahasa malay..hehehe..*_*



buah dabai ini sebesar buah kurma je*_^




inilah rupa biji buah dabai...dalam biji ni juga ada isi colour hijau...time kecik2 dulu selalu je belah biji tu and dapatkan isinya then makan...hehe sedap tu ..nyumm2..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...