top social

Tuesday, 19 January 2010

Isu Hani Tarmizi a.k.a Farhani Tarmizi di Facebook

berlalu biarkan berlalu.....Jadikan Kontroversi Hani Tarmizi sebagai suatu pengajaran untuk semua...jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga...[nasib baik belanga x pecah!..*_+



Click 2 enlarge

demi kebaikan semua, saya 'agak xnak' menyokong tindakan admin mendelete group "WE HATE FARHANI TARMIZI WHO CALLED 'MPUAN SWK ****, DHLA KPG, HUTAN LAK TU'' kat facebook itu yang mempunyai hampir mencecah 8000 fans dari sarawak dalam masa tidak sampai 2 hari semenjak dari malam semalam..*_*.....[apa yang saya respect' kat sini, rakyat sarawak menyokong antara satu sama lain tanpa mengira bangsa dan agama even tho sekarang ini ada issue' yang agak sensitive melanda....peace--1MALAYSIA] chayok!

**************

kepada--> Farhani Tarmizi, Tambahakan nilai hormat-menghormati dalam diri anda sebelum kami menghormati anda & jgn lupa siapa famili anda..--jadikan ini sebagai suatu pengajaran untuk anda & kami semua!!!..[+

***************************

p/s: orang2 sarawak minta bersabar...jangan diikutkan sangat emosi...jangan sampai benda kecik camni jd huru-hara..bila membuat comen jangan melabel & menbenci..hormat orang sekeliling & jaga setiap bahasa & pertuturan kita..jika kita marah secara membuta-tuli x ada bezanya....ingat kita 1Malaysia!..chayok!..



I'M A SARAWAKIAN...PROUD TO BE SARAWAKIAN..**MY HEART=SARAWAK!





ingin mengetahui lebih lanjut, juz click links di bwah:


9 comments:

Chres87 said...

udah mayuh urang nyumpah ia enda lama gik parai ia ha3 cali mai indunya..

aCiaPai said...

nya la duhal...gara2 mulut enda zip tusah diri..peda aja meh to kemaya bala sarawak sejuk ati ngau indu bakanya...huhu

Tinee said...

kmk nak pinjam ayat ktk nak post lam FB kmk...TQ...

aCiaPai said...

okies....Tineeee..hehehe..salam satu borneo!

Angel Suzy said...

indu bansanya kak nyadi mangsa headhunter...

aCiaPai said...

yea..amai ko nn nya Angel...empai nemu ia keni gasak bala headhunter enti dah ka....tp ku sure indu nya tengah tension mai time tok...sapa ngasuh, ia empu meh nya..heeeee..go sa'wak!

Mr. J @ pengerindu.com said...

empaiku tarit enggau bra ia.

MeL said...

ermm nya meh... kitai udah manah2 bebasa ke sida ia...
tumbuh sida ia ngaga ulah bangsanya...
ia gak sigi udah lama bangsa sida ngaga kitai bakanya...
sigi nda ngutuk aku...
laban ia nadai adat...
nda mereti...
utai udah kelanjur baru deka minta ampun...
manah ia ba tanah malaya... nti ia ba menua kitai... bakani gaya ia..? nda ku nemu agi... ngai ku cakap agi...

aCiaPai said...

Pengenrindu.com: Nya ia bulih!..ahaha nya lagi la ia suka kot Mr.J. gerenti ia share pengalaman kena tarit nuan bra ba FB..hehe..

Mel: Nya la Mel amai tusah ka madah aku indu nya,..enti ia ta ba menua kitai dia..bc ari bulih laban bala...agi idup agi ngelaban munyi ko bala iban dey...=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...