Friday, 6 March 2009

cerita-cerita-cerita


farah,aciapai,ayu,ana:)

OLLA:))

lama x cerita ek..apa ye nak cerita?..emm....

rasa baru semalam je kaki ini melangkah masuk ke MSU..pejam celik tengok2 dah habis sem 4....umur pun makin 'berlambak'....tinggal satu sem saja lg(x trmasuk short sem)..pastu habis dah dip..:)....susah senang belajar merupakan saat yg best ketika bergelar student...penah suatu ketika, ketika kelas ganti untuk subject Financial Accounting IV, iaitu kelas Puan Ann, sya x sedar yg sya 'ter'menangis sebab dah terover blurr kot,:( bagaimana nak buat financial statement utk publish account...x dinafikan, lecturer sendiri pon mengatakan financial statement utk publish account memang payah sikit...apa2pun sekiranya kita ada rasa ingin tahu, sesuatu yg sukar pun boleh jadi senang....apa2pon thanx puan!^_^

so, pasal kehidupan harian plak..sya ngan kawan2 seperti remaja lain juga....hujung minggu bersantai, pergi karaoke 'jamban' kat plaza alam..tgk dvd, gelak2..bila sorang2 kat umah..sya selalu buka lagu ngan full volume....*sebenarnya nak balas dendam ngan jiran sebelah umah,[hohoho]....bukan apa..tym kitaorg tengah studi, mereka buka lagu besar2..so, bila ada peluang, balas balek...tapi abang2 sebelah rumah tu lagi suka kot dengar lagu2 techno yg sya slalu buka..tu pasal mereka x bising..lagipun kitaorg selalu jer memberi dan menerima tym ada mknan lebih...jiran yg baek la katakan..hehehe:))



sebenarnye selepas habis je exam semalam, ana ajak kuar makan....sebenarnya malas nak kuar tapi nak juga la sebenarnye..:)).bukan apa, mata dah ngantuk sangat2, masa buat exam pun sempat lagi tertido jap......nak kata x besa tdo lewat x juga..coz sepanjang 2 minggu exam ni sya ngan kwn2 selalu je tdo kul 4am....kebanyakan clsmate sya gtau mereka ngantuk tym last paper exam tu....so, nak jadikan cerita, balik je exam tu,sya target nak tdo terus....tapi..sampai je kat umah rasa nak on9 la plak..heee:))..tgh syok nak blogging, tetiba Ayu, kawan saya mengadu sakit mata sangat2.. dia ajak sya temankan dia pegi hospital T.Ampuan Rahimah, klang. Kalau ikutkan memang sya malas nak pergi..lagipun sya penat sgt2..tapi bila tgk dia dah x dapat buka mata..sya plak yg risau..apalagi kitaorg pun pergi klang central ngan SERANAS..,just bayar 'sehenggit' je dari sini.


gadis kat tepi kanan sekali itulah penyebab aku x dapat nak rehat lpas habis exam itu..huhu>>ayu2!!^_^

sampai je kat klang central tu..sya yg memang x tahu selok belok pergi hospital tersebut just harapkan ayu coz dia org selangor....yg funnynya, Ayu sendiri pun x tahu bas yg mna satu yg ada berhenti kat hospital itu... pastu kitaorg pun tanya kat pak cik yg tgh 'memekik' untuk naik bas kat situ..pak cik tu kata naik MERU!.. sama ade pak cik tu dengar ke x, kita pun tanye sekali lg..jawapan pak cik tu tetap sama naik bas pergi MERU!..apalagi kita naik la bas pergi ke MERU....sya yg memang keletihan terus tertido di dlm bas..apabila saya bangun, saya hairan tgk kawasan perkampungan, selepas itu saya tanya kat ayu bila nak sampai MERU, and Ayu jawab x tahu..rupa-rupanya kitaorg dah sampai kat kuala selangor...nasib2!!..nak x nak terpaksa pergi balik ke klang central dan ambik bas pergi ke banting untuk sampai ke hospital...

sampai je kat hospital..ayu terus pergi ke wad kecemasan and mendaftar...[sya macam kerang busuk je..still mamai^_^] entah apa yang org tu cakap ngan ayu..tetiba je ayu terus ajak saya masuk ke bilik zon hijau....last2 sya ngan ayu kena keluar balik dari bilik tersebut. Rupa-rupanya kena tunggu nombor giliran..aduss!!![jatuh saham!]...selepas jumpa doktor and check apa masalah mata,..saya ngan ayu disurh pergi ke bilik procedure..sampai je kat sana semua sunyi....ala2 penyamun yg x bersalah^), saya ngan ayu mencuri masuk bilik itu walaupun ada arahan no entry!..sementara menunggu doktor, saya cuba nak ambik gambar , tapi bateri 'henpon' plak kong..ssyyss....selepas menunggu kira2 20minit pambantu doktor itupun sampai..so, dalam bilik procedure itu just ada saya, ayu ngan pembantu doktor yang akan mencuci mata ayu itu sahaja...nasib baek pembantu doktor itu peramah..kalau x, takut now..huhu..[gerenti x sembuh penyakit kalau doktor itu garang2..kuikuikui]

last sekali makan la..^_^..[satu hari x makan...^_^x makan nasi je la]..dapatlah makan nasi hospital la konon..hehehe..pastu, balik ada org ambik..nasib@!!

***tetiba ja teringat ke kes ngejar sambil nempap dinding bas rapid KL lemai tadi laban tertinggal handbag dalam bas..alah pelari pecut dunia, ASAFA POWELL:))..nyu enda tringat samada bc urang ke enda ba tepi2 jalai, perasaan malu pan dah labuh gai longkang...yg pasti kena dapatkan beg..syukur ulih ambi baru..:))^_^ pengajaran!![enti silap peda nyu baka pelakon hindi ke benung belanda sambil belagu...]

3 comments:

GiaNt said...

:DDDDDD

love ya aaaaalll

aciapai said...

thanx giant^_^**

luv u 2:))

anastasia rin said...

hahaha...berlanda ngena kasut tumit tinggi gik nyak. hahahaha... aiseh man..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...