top social

Friday, 23 March 2012

Peribahasa mengarut :D


Peribahasa: Lembu punya susu, Nestle dapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun, last last, boss jugak yang dapat nama.. Apakan t ida k, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

Peribahasa:
Melepaskan batuk di dalam lift.
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah
tempat yang sesuai! Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Besar nya hamlau!

Peribahasa:
Seperti anjing jantan dgn anjing betina.
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak beromen aje.

Peribahasa:
Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu.....kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Peribahasa:
Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

Peribahasa:
Biar putih tulang jangan kuning gigi.
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan.
Geli-geman di buat nya.

Peribahasa:
Kalau tida kader angin masakan satu MRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Peribahasa:
Seperti kacang luperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.

Peribahasa:
Ader udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi......kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke....

Peribahasa:
Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak......bro!!!!

Peribahasa:
Sudah jatuh ditimpa piano <-- Klassik siak!
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.

Peribahasa:
Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.
Maknanya: maknernyer . . .maknernya.....................
Jgn nak tersengeh2 kat depan PC. Pi ah buat keje...



















Credit:Nisa xoxo..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...